Szabadságom alatt kirúghatnak?
Persze.
Ez milyen formájú foglalkoztatás, hogy két hét a felmondási idő?
Ki
De a felmondásod csak a közlést követő munkanap indulhat. És 2 hétig kell ugyan bejárni, de a teljes felmondási időt kell kifizetni.
Aláírtál valamit?
Hány embert rúgtak ki összesen? És mennyi az összlétszám?
közvetítő cég által vagyok egy helyen,a helyen szóltak hogy szeptember 18ig vagyok(úgy hogy ugye velem 7ikén közölték)
viszont magátol a közvetítő cégtől a mostani pillanatig sem kaptam semmi infót,papírt semmit stb..Magán a helyen se írtam alá semmit
Csak azért kérdeztem, mert elsőre úgy értettem, hogy még dolgoznod kell, viszont közvetítőnél tudtommal a kéthetes felmondási idő alatt felmentést kapsz a munkavégzés alól munkáltatói felmondás esetén. DE akkor ezt félreértettem.
Egyébként nem tudom, miből következik, hogy a szabadságod végétől kellene számolni, ez csak betegszabadság esetén van így.
Az elég nagy amatőrség a részükről, ha nem iratnak alá veled semmit. Azt persze tudják utólag bizonyítani, hogy a cégnél bent jártál. Viszont a Te munkáltatód a közvetítő cég, és azért némileg aggályos lesz a részükről, ha eléd tolnak egy visszadátumozott papírt.
Én amikor így felmondtam, megmondtam a főnöknek, majd még aznap végiutaztam a félvárost, hogy a közvetítőnél is felmondjak írásban. Nem tudom, hogy a ahol dolgozol, vagy a közvetítő cég lusta felemelni egy telefont.
"Velem akkor lett elöször közölve a dolog,tudtommal az elbocsátás onnantól számít mikor közlik nem?"
. Na, ja, csak a munkáltató még mindig nem közölt veled semmit.
A kikölcsönzés megszüntetése elég indok arra, hogy a munkáltatód (vagyis a közvetítő cég) felmondjon neked, de nem helyettesítheti azt.
akkor ez most milyen helyzet?:D
1:a kölcsönvevő hely közölte hogy nincs rám szükség,és a 2 hetes felmondási időm már a szabadságom alatt elkezdődött amikor nem is tudtam az egészről
2:maga a közvetítő cég nem szólt nekem semmit
3:az igaz hogy ebben az esetben ha a kolcsonző cég mond fel nem vagyok köteles a 2 hetes munkavegzesre?a pénzre se vagy csak nem kell bejárni?
Hát, nem tudok már mit hozzáfűzni, sz*r helyzet.
Egy biztos:
"220. § (3) A kölcsönbeadó felmondása esetén - eltérő megállapodás hiányában - a felmondási idő tartama alatt a munkavállaló mentesül a munkavégzési kötelezettsége alól."
(A Mt-ből)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!