Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Komolyan nekem kéne intéznem,...

Komolyan nekem kéne intéznem, hogy betanítsanak, munkát adjanak?

Figyelt kérdés

3 hónapja kezdtem el itt dolgozni. Ketten voltunk újak. Volt egy olyan érzésem első nap, mintha nem is számítottak volna ránk, mert nem volt se gépünk, se accountunk, nekem beléptető kártyám is csak másnap lett. Az első héten nem csináltunk semmit, olvasgattuk a szabályzatokat, meg irattárban segítettünk. Aztán betanítottak egy dologra. Na én azóta azt az egyet csinálom. Nincs nagyon idejük vagy kedvük vagy nem tudom, de nincs egy rendes betanítás. Az előző munkahelyemen egy hónapos volt. A másik lány, aki velem jött, biztos unatkozott, szólt, hogy tanítsanak neki valamit és akkor megoldották, hogy legyen valaki, aki magyaráz neki. Én viszont úgy vagyok vele, hogy én vagyok az alkalmazott, amit adnak, hogy csináljam meg, megcsinálom, ha az elfogy, akkor nekem vége addig a munkának, amíg nem osztanak újat. Nekik kell gondoskodniuk arról, hogy betanítsanak új dolgokra, mert van sokféle, amit lehetne, vagyis inkább kellene csinálni, de ha nekik ez nem fontos, én nem töröm magam. De most meg leb asztak, hogy alig csinálok valamit, hogyha elfogy, akkor ne szüneteljek, hanem kérjek új feladatot, ha újat akarok tanulni, szóljak és akkor megoldják, hogy legyen erre ember. De én ezzel nem értek egyet...

Tényleg az új próbaidős munkaerőnek kell a feladat és a betanítás után menni? (Igen próbaidős vagyok még, itt 6 hónap)

2022. szept. 7. 08:25
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
89%

Hányszor keveredtem ilyen munkahelyi lápba, 1 nap elég is volt közöttük.

Nem képesek betanítani annyira csőben dolgoznak. A szervezetlenség, káosz mintapéldája. És már elvből nem is akarnak betanítani, mert azt "nem fizeti meg senki."

De azért új ember kéne... inkább kerüld az ilyen helyeket.

2022. szept. 7. 15:13
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég hülyén hangzik, de igen, vannak ilyen munkahelyek, ahol neked kell a munka után menni. Ha végeztél a saját feladatoddal, akkor odamehetsz azokhoz, akik csinálnak valamit és megkérdezheted, hogy tudsz-e nekik segíteni. Ilyenkor van az, hogy általában minden sz@r munkát a te nyakadba szórnak, amit ők nem akarnak megcsinálni, viszont legalább addig is csinálsz valamit, és amíg ott vagy körülöttük, addig kérdezgethetek őket a melóról meg hogy ők mit csinálnak, ismerkedhetsz, így a munkafolyamatokba is jobban bele fogsz látni, meg a munkatársaidhoz is közelebb tudsz kerülni, és legközelebb nem lesz olyan fura, amikor odamész hozzájuk, hogy nincs semmi melód, adjanak már valamit, amivel elfoglalhatod magad. Tudom, hogy rossz kuncsorogni a munkáért, én is utálom, de nálunk is ez van. Vagy te mész a munka után, vagy nem kapsz munkát, és akkor letolnak, hogy nem csinálsz egész nap semmit.
2022. szept. 7. 18:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!