Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha betelefonálnék egy óvodába,...

Ha betelefonálnék egy óvodába, hogy óvónó szeretnék lenni de kíváncsi vagypk egy teljes napra az óvodában, esetleg fizetnék érte, akkor megengednék?

Figyelt kérdés

2022. szept. 1. 00:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%

9 na most, ha versenyszférában ki kell dolgozni a beled a 'jólétért' (=normális fizetés) akkor talán nem olyan meglepő, ha azok akik nem dolgozzák ki a belüket, azok nem ugyanannyit kapnak, nem?

Egyébként lehet akármilyen hiper-szuper, nyelvvizsgára ovonéni, mert 25-30 fős vegyescsoportokban teljesen eltérő képességű gyerekekkel örül, ha a normál napokat végigcsinálja... Ehhez nem az egyetem kell, hanem az alkalmasság!

2022. szept. 1. 13:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"A gyerekeinkre meg vigyázzanak és tanítsák csak inkább olyanok, akik szeretetből, a gyerekek miatt végzik a munkájukat!"

Álmodjy királylány, jelenleg nemhogy válogatni nem lehet, hogy kit vesznek fel pedagógusnak/óvónőnek, hanem még annak is örülnek, ha van valaki. Bárki. És ennyi fizuért nem is csoda.

2022. szept. 2. 14:44
 13/17 anonim válasza:
Biztos, hogy nem. Viszont az alacsony fizu mellett van egy másik óriási probléma is. Az én gyerekem vegyes csoportba jár. 3-7 évesek vegyesen. Egy pályakezdő és egy nyugdíjas korú óvó nenivel. Nagyon kedvesek, aranyosak. De!!! Semmit sem foglalkoznak a gyerekekkel egyik sem, kortól függetlenül. Legtöbbször a gyerekek kicsapva az udvarra, játszanak , az óvonenik meg egymást szórakoztatják, elrohogcselnek, ebédre beviszik őket, aztán 2,5 óra alvás, majd a legtöbb gyerek haza. Ha rossz idő van, akkor meg leultetik őket rajzolni és ki is fújt a nagy nevelés- oktatás. Gyerekmegőrzőnek jó, de ennyi. Te tanítod meg a saját gyereked otthon a helyes viselkedésre, esetleg biciklizni, úszni stb. Ha így nézzük minimális dolgot tesznek a gyerekedért. Ezért a munkáért nem reális milliókat fizetni, fél napokért, hisz váltják egymást, vagyis fele annyit sem dolgoznak, mint pl a versenyszférában. Látom nap mint nap, kb babysitterkednek csak. A délutánosnak nincs sok dolga a gyerekekkel. Amíg alszanak meg tudja csinálni az adminisztrációt! Én csalódtam az óvodában, mint nevelő intézmény, (helyesebb a gyerekmegőrző kifejezés) mondom ezt úgy, hogy kedves óvó nénik......, de semmit nem tesznek a gyermeked fejlődése érdekében. Nem véletlen nem egy megbecsült szakma. Sajnálom,hogy így van, viszont ez egy nagyon kényelmes állás, nem hiszem, hogy dupla ennyi fizetésért napi szinten új és érdekes játékos, nevelő feladatokkal készülne....borítékolható, hogy dupla ennyi pénzért is maradna az udvaron elröhögcsélés, sorozatok és az élet nagy dolgainkat megbeszélése, a gyerekek meg elvannak addig egymással....
2022. szept. 10. 14:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

13, van benne valami, de őszintén, a mi időnkben másképp volt? Kb nálunk is így nézett ki egy ovis nap. Játszottunk, szaladgáltunk ebédig, ebéd után alvás, aztán haza.

Végül is eleve az a szerepe az óvodának hogy a dolgozó szülő tudja hova rakni a gyerekét amíg ő pénzt keres, de attól még a saját gyereke nevelését nem ússza meg. Nem úgy van hogy majd beadom valahova és mások megnevelik, átvéve a szülői kötelességem/feladatom. Ők csak vigyáznak rá, plusz szocializálódik a többi gyereknek köszönhetően, megtanul közösségben működni.

2022. szept. 10. 17:26
 15/17 anonim válasza:
14, ez részben így van, sőt én nem is várom, hogy megússzam a saját gyerekem nevelését, úgyis én tudom a legjobban, én ismerem a legjobban, hogy mi a jó neki. Viszont ne felejtsük el, hogy az ovi törvényileg kötelező, tehát korlátozva vagyok, " át kell adnom" rá kell bízzam másra. Önszántamból nem tenném, nevelném én, illetve nevelem is, de a hétből 5 napot más ember elvárásai szerint kell élnie. Ha a törvény rákényszerít erre, akkor viszont innentől kezdve elvárnám, hogy olyan gondossággal legyen ellátva, ahogyan én tenném. Ha diploma kell az óvó néninek, akkor nem csak annyi lenne a feladata, hogy reggel játék, délben ebéd, alvás és haza. Ez gyerekmegőrzés semmi más, ehhez nem kell diploma és több százezer Ft fizu sem jár érte. Én is tudok meg te is meg bármelyikünk vigyázni a gyerekekre orvosi diplomával is, meg normál esetben diploma nélkül is. A probléma az tehát, hogy én mint szülő a törvény által kényszerítve vagyok az óvodára, mondván szükséges iskolára felkészíteni bizonyos szabályrendszer alapján, közben meg azt látod napi szinten, hogy eltöltik a napot céltalanul, nulla képesség és készségfejlesztés. Kanadában pl minden oviban minden csoportszobában van kamera, amire a szülő a nap bármely szakában racsatlakozhat és láthatja, hogyan milyen foglalkozások vannak. Fejlesztő foglalkozások, napi órarend. Szuper szerintem, ott van értelme az ovinak. Persze, ha elégséges a gyerekmegörzes, amíg a szülő dolgozik, arra tökéletes, ha normális óvonenit fogsz ki, de rémálom ha valami idegbajost....és akkor az óvoda se tamasszon elvárásokat a gyerekkel szemben, mert akkor csak az a dolga, hogy 8-16:00-ig vigyázzon rá...viszont én nem erre számítottam...beiratkozáskor ódákat zengtek, hogy, lesz úszás, tánc, angol stb foglalkozás. Na nemhogy ezek, de még normál torna foglalkozás sincs...közben megy a sztrájk a több száz ezer ft-os fizuért....ez a probléma
2022. szept. 11. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
45%
Bemész egy óvodai nyílt napra, amikor a gyerekes szülők is szemrevételezik az óvodát.
2023. jan. 9. 18:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, a nyílt nap ezért is van... Egyébként nem fogadhatnak, állásjelentkezéssel lehet legalizálni az ottlétet. Nem lehet csak úgy résztvenni, egy NAV ellenőrzés rögtön fekete foglalkoztatásnak nyilvánítaná.
2023. dec. 29. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!