Ha betelefonálnék egy óvodába, hogy óvónó szeretnék lenni de kíváncsi vagypk egy teljes napra az óvodában, esetleg fizetnék érte, akkor megengednék?
Kérj kölcsön egy gyereket beszoktatás címszóval, és máris viheted.
Szerintem az elmúlt évek CSOK-baba dömpingje után tuti találsz 10 perc alatt egy tucat szülőt, aki még fizetne is, hogy ne neki kelljen vinni a gyereket… :D :’(
Gondolom fiatal vagy. Ne telefonál, hanem menj oda, kérdezd meg tőlük személyesen, hogy van-e rá lehetőség. Plusz akkor elöljáróban tudsz kérdezni dolgokról mivel jár a munka.
Rokon pályaelhagyó mesterdiplomás óvónő, mert egyrészt nagyon sokat tanult, nagy a felelősség, a munkán felül sok az adminisztráció is, a fizetés meg nincs egyenlőségben ezekkel. Azt mondta 160at kapott volna, felső fokú angolja van, értelmes lány, elment inkább a versenyszférában dolgozni a duplájáért.
De szerintem menj el nézd meg, beszélgess velük aztán eldöntöd.
Na éppen ez a baj, hogy ma azért a kevés pénzért is már jóformán vagy csak olyanok vigyáznak a gyerekeinkre, meg olyanok tanítják a gyerekeinket, akik CSAK a ”muszáj dolgozni, de tanulni lusta voltam, hogy közgazdász legyek” fiatalok, vagy az a maroknyi nyugdíjas korú, akik még tényleg imádták a gyerekeket mindig is.
Természetesen az utóbbi kevés kivétellel nincs bajom, de ők már dolgoztak eleget, pihenjenek békességben otthon egy normális nyugdíj mellett.
Az előbbiekkel viszont van, még pedig az, hogy a gyerekre figyelés helyett is az instát bambulják percekig, amíg a gyerek homokot eszik, vagy ne adj Isten egy pedofil hazaviszi éppen.
Na az olyan menjen is csak el a versenyszférába, és dolgozza csak ki a belét a jólétért! Persze tisztelet az általam eddig még meg nem ismert fiatal korosztálybeli kivétel, aki nagymamáinktól látta és tanulta, hogy a gyerek a mindennél fontosabb az életben, nem a ki mit posztolt.
A gyerekeinkre meg vigyázzanak és tanítsák csak inkább olyanok, akik szeretetből, a gyerekek miatt végzik a munkájukat!
És ezzel nem azt mondom, hogy ők ne kapjanak megbecsülést, vagy hogy ők ne érdemelnék meg a normális fizetést, mert igenis kapjanak ők is legalább közel annyit, mint aki más felelősségteljes, de versenyszférás munkát végez, de szívvel, lélekkel dolgozzanak a gyerekeinkért, és akkor én is örömmel leszek nekik hálás, meg adakozó, hogy nekik is még jobb legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!