Hogy mernek az emberek káromkodni?
Az, hogy a szüleid veréssel fenyegettek/fenyegetnek, sokkal rosszabb, mintha valakiből néha kicsúszik egy-egy káromkodás, ami többnyire reflexből jön (például véletlenül belerúgsz valamibe vagy nagyon felidegesít valami).
2022. aug. 28. 10:58
22/40 A kérdező kommentje:
Hát még nem is csókolóztam 25 évesen. De amikor elesek akkor káromkodtam, szüleim ilyenkor sem szabad.
Veréssel fenyegetni viszont igen? Szánalmas.
2022. aug. 28. 11:05
Van, az a szintű és mennyiségű káromkodás, ami nekem is visszatetsző.
Pl. a múltkor munkatársakkal étteremben vacsoráztam, a szomszéd asztalnál kisgyerekes család, és szinte nem volt olyan mondat, amibe ne lett volna legalább egy csúnya szó. Ez szerintem is gáz volt, én szégyelltem magam a munkatársaim helyett is.
De most az, hogy otthon vagy egy kocsmában kicsúszik egy-egy b+ azzal nincs gond szerintem.
2022. aug. 28. 11:06
25/40 A kérdező kommentje:
Hát nekem is így van néha ha fáj valamim akkor kicsúszik egy bmeg,.de a szüleim még ezt is tiltják. Felfoghatatlan számomra kisgyerek mellett még néha se csúszhat ki egy rossz szó.
Kezdetnek hallgass káromkodós zenéket, aztán amikor már eléggé felszívtad magad hangszórón csapasd a muternak/faternak.
De légy türelmes ne vard hogy egy nap alatt csoda törtenjen kitartóan hallgasd az ilyet pl.:
[link]
2022. aug. 28. 11:11
Öngyilkossággal fenyegetőzni beteges, erőszakos dolog.
Veréssel fenyegetőzni is egyértelműen az, de az, hogy ő majd ÖNGYILKOS lesz, ilyet mondani a gyerekének... Téged bántalmaznak a szüleid.
A másik meg, 25 évesen még mindig fenyítenek a szüleid?
2022. aug. 28. 12:04
Ne mondd már hogy végigjártad az iskolát, és ott senki nem bmegelt.
2022. aug. 28. 12:09
Engem is “tiltott” a családom a csúnya beszédtől, mindig rámszóltak, ha valami olyat mondtam, ami nekik nem tetszett. Amúgy ők is káromkodtak mindig, sokkal csúnyábban is mint én, de tőlem nem viselték el. Sokáig engem is feszélyezett ez és nem mertem csúnyán beszélni, de már elengedtem egy ideje és már ők is megszokták. Mindenki úgy beszél, ahogy akar.
2022. aug. 28. 13:23
Szerintem neked baromi toxikusak a szüleid. Mama pici fia, úgy kezelnek, mint egy 5 évest. Jó hogy nem volt csajod se, totál életképtelennek tűnsz szociális téren, de ez a neveltetésedhez köthető. Ha dolgozol, van önálló kerested a legjobb amit tehetsz, hogy elköltözöl és elkezdesz élni. Szerintem olyan durván be lehetsz korlátozva, állandóan meg kell felelni az otthoniaknak.
2022. aug. 28. 14:53
Kapcsolódó kérdések: