Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy bírtad/bírnád férfi...

Hogy bírtad/bírnád férfi létedre, hogy nő főnököd volt/lenne?

Figyelt kérdés

Egyre több országban vannak már nők akár hadügyi/főkatona pozícióban is, anélkül hogy valaha is lettek volna katonák. Bár a szülészek többsége is férfi, szerintem okozhat az ilyen helyzet feszültséget a beosztottakban.

Vélemény?

#katonaság #főparancsnok #női vezető #férfi beosztott #hadügyi vezetés
2022. aug. 26. 14:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Bár nem a seregben, hanem a versenyszférában, de volt nö fönököm. Kiérdemelte a pozíciót és jól ellátta a feladatait. Nem volt semmi gond belöle, hogy nö(annak ellenére sem, hogy a beosztottjai többsége férfi volt)
2022. aug. 26. 14:09
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Ha az adott férfi olyan begyepesedett, mint te a kérdésed alapján, akkot okozhat problémát, egyébként normál gondokodású férfiaknak nem hiszem, hogy bármi gondja lenne a fönökével csak a neme miatt.
2022. aug. 26. 14:12
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ. Volt már olyan női főnököm, aki rajtam vezette le a feszültségét.

De volt teljesen korrekt, és normális női főnököm is.

2022. aug. 26. 14:12
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Elég furcsán néztem rá mert elvárta, hogy mindenki anyunak szólítsa.
2022. aug. 26. 15:36
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Gyárban dolgoztunk.
2022. aug. 26. 15:37
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

Sereg, és kb semleges.

Kb minimalis kapcsolat volt meg, kiadta a tennivalokat, eligazítást oszt szép napot.

A ferfi főnökök sokkal baratsagosabbak voltak, egy korosztaly voltunk, igy volt bizonyos szintű haverkodas, gyakorlatnak álcázott flekken, es sör.

Nem féltek megkerdezni hogy minden rendben van-e, akár otthon is.

2022. aug. 26. 15:54
 7/17 anonim ***** válasza:
85%

Az eddigi női főnökeim nagyságrendekkel jobbak voltak mind vezetőként, mind emberileg, mint a férfiak.

Ez önmagában nem jelent semmit, mert személyes tapasztalat, kisszámú példa alapján. Az én életemben ez így oszlott meg. Na bumm.

2022. aug. 26. 16:58
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha jó nő lenne akkor igyekeznék a kedvében járni, hátha előléptet a székévé ;)
2022. aug. 26. 17:34
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Nekem volt közvetlen parancsnokom is, aki nőnemű.

Semmi probléma nem volt, korrekt volt.

Aki negatívan tekint egy ilyen munkakapcsolatra, annak van egy sokkal egyszerűbb képlet a gondjának orvoslására, mint gondolná:

Vegyen erőt magán, szárnyalja túl képzettségben az általa irigyelt embert és ha módjában áll, pályázza meg az általa irigyelt ember beosztását!

Lehettem volna én is "akárki" a testületen belül, a bibi "csak" annyi volt az egészben, hogy nem volt szellemi igényem, szorgalmam arra, hogy tanuljak. Pontosan ebből a hibámból és önkritikámból okulva tartottam mindig is tiszteletben azokat az embereket, akikkel az idők folyamán parancsnok-alárendelt viszonyba kerültem életem folyamán.

2022. aug. 26. 17:44
 10/17 anonim ***** válasza:
75%
Suhanc koromban volt egy nő, aki a főnököm volt. Annyira rugalmas volt, hogy meglátta bennem a jó munkaerőt, melynek hatására nem kötötte a ebet a karóhoz az érettségi bizonyítvány meglétét illetően. Nem bánta meg, mert egy éven belül ketten maradtunk az alárendeltségébe olyanok, akikért "harcoltak" az ügyfelek, - csak velünk akartak dolgozni, amennyiben volt erre lehetőségük. A munkabírásommal sem volt baj, - volt hogy reggeltől éjjel fél egyig "nyomtam a gázt" és másnap is rendelkezésre tudtam állni a munkahelyemen (használható munkaerőként)! Ő ezt első benyomásra "megérezte", - vélhetően ez egy tipikus esete volt a "női megérzésnek", amikor nem mutatott ajtót a felvételi kérelmemre.
2022. aug. 26. 17:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!