Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nézik le a diplomásokat?

Miért nézik le a diplomásokat?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom azt, hogy egy nem-diplomás szakmunkás vagy egyéb dolgozó mennyivel jobb ember, okosabb, szebb, jobb mindenben, ügyesebb, inteligensebb, stb...De miért lenne valaki automatikusan jobb csak emiatt? Ez nem a ló másik oldala egy kicsit?

Sok helyen már nem mondom inkább, hogy diplomám van, mert én hiába nem szólok be senkinek, nem nézek le senkit, az alacsonyabb végzettségűek egyből és azonnal elkezdenek beszólogatni, oltogatni, hogy az semmit nem ér, ne gondoljam hogy több vagyok, stb...

Ezzel szemben én még egyszer sem, soha, semmilyen kontextusban nem hallottam egy diplomás ismerősömtől, barátomtól sem, hogy XY nem-diplomás embert leszólt volna a diploma hiánya miatt....

2022. aug. 17. 10:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%

Ha arra gondolsz hogy nem szólok le rengeteg embert egy maroknyi ismerősöm rossz példája alapján akkor tévedsz, ilyet nem tanítottak az egyetemen, ez csak józan ész.

2022. aug. 18. 08:26
 22/26 anonim ***** válasza:
6%

21

Egyre "jobban működik" a diplomád:DDDD

2022. aug. 18. 08:28
 23/26 anonim ***** válasza:
77%

Majd ha méltóztatsz elárulni hogy mire szeretnél ilyen sejtelmesen utalgatni, akkor reagálok rá, ígérem.

":DDDDDDDDDD"

2022. aug. 18. 08:31
 24/26 anonim ***** válasza:
91%

Diplomás vagyok. Van mellette két szakképesítésem, két nyelvvizsgám, és informatikusként dolgozok. Barátnőm fizikai munkát végez. Egyszer nem tapasztaltam, hogy lenézne.

Igen, vannak olyan emberek, akik lenéznek másokat a végzettségük, vagy a munkájuk miatt. És? Hidd el, bármi lenne a végzettséged, mindig lenne, aki lenézne. Megtanultam már, hogy nem szabad irreleváns emberek véleményére adni. Foglalkozzon mindenki a saját életével.

2022. aug. 18. 10:04
 25/26 anonim ***** válasza:
83%
Persze vannak akik tele vannak kamaszkori vagy azzon túl sérelmekkel. Emiatt arra a "tudatosan" következtetésre jutottak, hogy kiélik magukat alfahímként. Igaz senki nem jelölte őket erre.
2022. aug. 20. 08:44
 26/26 anonim ***** válasza:
92%

23

Az a baj, nincs mivel reagálnod még képesítéssel sem:DDDDD

2022. aug. 20. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!