Miért nézik le a diplomásokat?
Sokszor hallom azt, hogy egy nem-diplomás szakmunkás vagy egyéb dolgozó mennyivel jobb ember, okosabb, szebb, jobb mindenben, ügyesebb, inteligensebb, stb...De miért lenne valaki automatikusan jobb csak emiatt? Ez nem a ló másik oldala egy kicsit?
Sok helyen már nem mondom inkább, hogy diplomám van, mert én hiába nem szólok be senkinek, nem nézek le senkit, az alacsonyabb végzettségűek egyből és azonnal elkezdenek beszólogatni, oltogatni, hogy az semmit nem ér, ne gondoljam hogy több vagyok, stb...
Ezzel szemben én még egyszer sem, soha, semmilyen kontextusban nem hallottam egy diplomás ismerősömtől, barátomtól sem, hogy XY nem-diplomás embert leszólt volna a diploma hiánya miatt....
Mert jelentős részük csak büfészakos és még egy izzót sem tud kicserélni, de ócsárolni a szakmunkásokat-lenézni, azt igen és különösen párkeresés terén.
Az örök példa máig igaz:D
#13 Voltam a buzogány utca növendéke (PSZF) két félévig és megszólítva érzem magam. Szerinted volt olyan előadás egy pénzügy és számvitel karon, ahol ezekre a kérdésekre választ kaptak?
Általános műveltségnek hívják azt, amit a videóban szamon kérnek. A világon semmi köze nincs ahhoz, hogy jársz-e egyetemre vagy nem.
Én ezt pont fordítva tapasztalom,de nem merem leírni, hogy miért, mert a végén szétszednek.
Pedig csak észrevétel, semmi csúnya m
Kifejezetten büfészakos vagyok (bölcsészdiplomám van, gondolom így értetted), ezzel együtt tök szeretek barkácsolni, "izzó" alatt nem tudom hogy a lakásban vagy az autóban levő izzóra gondolsz, szerintem mindkettővel megbírkóznék. :)
Párom meg szakmunkás, eszem ágában nincs ócsárolni.
"Kintről" viszont már mindketten megkaptuk a magunkét hogy hülyék vagyunk (én azért mert van diplomám, párom azért mert nincs), eszméletlen sötét emberek vannak végzettségtől függetlenül.
16
Írtam, "jelentős részük"...üzenet a diplomásnak....
Akkor egyértelműbben írom: az általam ismert diplomások "jelentős része" NEM életképtelen, akkor se ha neked tetszik ez az előítélet. ;)
19
Látom "működik" a diplomád:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!