Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Svédországban melyik nyelv a...

Svédországban melyik nyelv a legelőnyösebb?

Figyelt kérdés

Én angolból elég jó vagyok, megértem amit mondanak válaszolni is tudok.

A barátom németet tanult régebben, neki nem ártana ismételni de hamar belejönne.

Én nem tanultam soha németül, barátom pedig nem tanult soha angolul.

Ettől függetlenül megtudnánk magunkat értetni ezen a 2 nyelven?

2022. júl. 16. 06:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg, és az angol az előnyösebb. Idővel a svéd nyilván
2022. júl. 16. 07:13
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a némettel is el lehet boldugulni, az angollal főleg.
2022. júl. 16. 07:22
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Ha csak nyaralni mentek oda, akkor elég az angol, de ha ott akartok élni, akkor bizony nem árt idővel elsajátítani a svédet.
2022. júl. 16. 07:29
 4/8 anonim ***** válasza:
31%
Svéd. Egyelőre. Svédisztán kapitulált.
2022. júl. 16. 08:51
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Nyaraláshoz elég a megértem és tudok válaszolni angol, de komolyabb munkakereséshez azért több kell.
2022. júl. 16. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem jártam még ott, élni nem is tervezek, csak vakációt. Olvasgattam már az országról, fórumokat, Facebook-csoportokat is. Valahol emlékszem, egy illető azt írta, hogy a svéd nem annyira nehéz nyelv, ő fél éves intenzív tanulással eljutott álláskereső szintre.

Amúgy nyilván az angol az, amit szinte mindenki beszél másik nyekvként, egyrészt mert rokon nyelvcsalád, másrészt mert nem szinkronizálják a filmeket-sorozatokat. Akárcsak Hollandiában.

2022. júl. 16. 09:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Stockholmban élek. Itt mindenki tud angolul. Perfekt szinten. Nagyon jól meg fogod tudni értetni magad.

Németül viszont szinte senki se tud. Aki beszéli a nyelvet az is inkább csak makogja. Német tudással nem sokra mész itt svédeknél.

2022. júl. 16. 10:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A legelőnyösebb nyelv a sved es bar a sved hasonlit a nemetre, az angolt mindenki igen magas, vagy anyanyelvi fokon beszeli. Ha tudsz angolul nem lesz gondod.
2022. júl. 17. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!