Svédországban melyik nyelv a legelőnyösebb?
Én angolból elég jó vagyok, megértem amit mondanak válaszolni is tudok.
A barátom németet tanult régebben, neki nem ártana ismételni de hamar belejönne.
Én nem tanultam soha németül, barátom pedig nem tanult soha angolul.
Ettől függetlenül megtudnánk magunkat értetni ezen a 2 nyelven?
Soha nem jártam még ott, élni nem is tervezek, csak vakációt. Olvasgattam már az országról, fórumokat, Facebook-csoportokat is. Valahol emlékszem, egy illető azt írta, hogy a svéd nem annyira nehéz nyelv, ő fél éves intenzív tanulással eljutott álláskereső szintre.
Amúgy nyilván az angol az, amit szinte mindenki beszél másik nyekvként, egyrészt mert rokon nyelvcsalád, másrészt mert nem szinkronizálják a filmeket-sorozatokat. Akárcsak Hollandiában.
Stockholmban élek. Itt mindenki tud angolul. Perfekt szinten. Nagyon jól meg fogod tudni értetni magad.
Németül viszont szinte senki se tud. Aki beszéli a nyelvet az is inkább csak makogja. Német tudással nem sokra mész itt svédeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!