Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehetséges lehet?

Lehetséges lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet,hogy 3 nyelvet kéne megtanulnom,mert van egy külfördre költözés amit 13 éven belül szeretnék megvalósítani.

Ez a 3 nyelv:

-Finn

-Svéd

-Angol

Kezdeném magyarázattal:

Magyarul és Németül anyanyelvi szinten beszélek,szégyen-nem szégyen németül talán jobban is,mert imáááádom azt a nyelvet. Németül gondolkodom,németül nézek filmeket/sorozatokat,német anyanyelvű barátaim vannak (IBFF-ek főleg),Német kéttannyelvű gimibe járok. Angolul sohasem tanultam igazán,minden tudásom filmekből,sorozatokból,zenékből na meg Duolingo-ból van. A tudásom kb. A1-es szint alatt egy lehet angoltanár szerint. Jó angol mai világban sosem árt,így egy B2 szintet el szeretnék érni. Finnül azért kéne tanulnom mert Finnország úgy kb. minden tényezőből adódóan az én álomországom. Ott szeretném leélni az életem és ez a meggyőződés 4 éve mit sem változik. Finnből az ilyen nagyon-nagyon alap dolgokat tudom csak,tudok köszönni,megköszönni valamit,elnézést kérni,elszámolni ezerig,tudom a színeket/hónapokat/napokat de a tudásom ebben kimerül. A finnek igazából a szótanulás a mumus része,a nyelvtanja elvileg nagyon hasonlít a magyarra. Viszont ha már Finnországban akarok élni Svédül is kell tudnom mert Finnországban hivatalos nyelv. Főleg ott nagyon délen,Helsinkiben és környékén beszélik szóval az is kéne.

De itt a lényeg:

13 éven belül el lehet 3 nyelvet sajátítani legalább B2-C1 szinten?

2021. nov. 2. 22:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

“a nyelvtanja elvileg nagyon hasonlít a magyarra. ”

A fenét! Teljesen más. A legendákat töröld ki.

Németül élsz, álmodsz, akkor már a holland is belefér. De finn akarsz lenni, meg svéd.

Ha már svédül, akkor norvégül is, mert az a svéd egy tájnyelve. És akkor mi lesz a dánnal?

Mindent lehet, ha megvannak az adottságaid, szorgalmad, pénzed jó tanárra, az adott országban való elmélyítésre.

Lomb Kató 16 nyelven beszét, de manapság is van, aki 23 nyelven perfekt.

Antal Imre zongoraművész, tévészemélyiség, színész szinkronban, élőben fordított német, olasz, francia, angol, orosz nyelven, s latinul is tudott.

Kell ehhez is sdottság, tehetség.

2021. nov. 2. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:

"A finnek igazából a szótanulás a mumus része,a nyelvtanja elvileg nagyon hasonlít a magyarra."

A finn nyelvtan még csak annyira sem hasonlít, mint a Khanty vagy Mansi. Pedig ez utóbbiak a kettő legközelebbi nyelvi rokonunk. ennyi erővel az ukrán is nagyon hasonlít [spoiler: nem így van]. :)

Nem rosszból, csak tájékoztattalak.

2021. nov. 3. 01:11
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Nyelvérzéktől, belefektetett energiától és motivációtól függ. A finnről és a svédről nem tudok nyilatkozni, az angol nem egy nehéz nyelv, és rengeteg lehetőség van gyakorolni, hiszen angol nyelvű mémek, filmek, sorozatok által rengeteget lehet használni és gyakorolni a nyelvet.
2021. nov. 3. 09:34
 4/6 anonim válasza:
88%

El lehet. Főleg ha kellően motivált és szorgalmas vagy. Az más kérdés, hogy valóban szükséges-e az angol és a svéd, ha Finnországban szeretnél lakni. Hasznosnak nyilván hasznosak, de az, hogy kellenek-e (és hogy milyen szinten), főleg attól függ, mit szeretnél Finnországban dolgozni és hol. Vannak munkakörök, ahol tényleg kell mind a három (vagy két) nyelv, de ha jól tudsz finnül, akkor az teljesen elég általában, a legtöbb finn sem beszél jól svédül, mert már rég elfelejtették, amit az iskolában tanítottak nekik anno. Svédül lényegében csak Nyugat-Finnországban és Alandon kell tudni, mert ott szinte csak svédnyelvűek laknak.

Az angol könnyű nyelv, pár éve simán elég rá, és a német után a svéd sem nagy kaland. Finnből a szavak tényleg nehezek lehetnek, a nyelvtan olyan szempontból nem, hogy valószínűleg a német után már nem fogsz meglepődni, hogy egy sima alany-állítmány-tárgy mondathoz ezer szabályt kell tudni használni. Azokat tehát nyilván meg kell tanulni, de talán nem lesz "miért így van nem értem és minek egyáltalán" érzésed, ami segíthet valamennyit.

2021. nov. 4. 17:10
 5/6 anonim válasza:
83%
Angolul könnyű megtanulni, finnül meg nem lehetetlen egy tanárral. A finn nyelvtana tényleg nagyon hasonlít a magyarra, én beszélem mind a kettőt. A svédet teljesen felesleges megtanulnod, de kezdésnek még azt mondanám, hogy a finnt sem 100% szükséges, bár ez a munkádtól és a lakhelyedtől függ. Írj nyugodtan, ha bármi kérdésed van Finnországgal kapcsolatban, itt élek :D
2021. nov. 19. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:
53%
Az arab :D
2022. júl. 17. 19:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!