Holland vagy svéd nyelvet érdemesebb tanulni?
egyiket sem
mindkét egyetemen angolul is tanulhatsz
a németet és a franciát viszont nagyon megéri
Én Hollandiában éltem 7 évet, beszélek is folyékonyan hollandul. Ha tanultál előtte németet (nem kell, hogy jól beszéld), akkor nagyon egyszerű nyelv.
Hollanda pro-k:
- Magasabb fizu
- Liberális gondolkodás, nyugodtság
- Jó infrastruktúra, a városkép általában rendezettebb a legtöbb helyen mint Magyarországon
Hollandia con-ok:
- A hollandok elég felszínesek tudnak lenni (nehéz igazi barátságokat kötni, még ha beszéled a nyelvet akkor is)
- A lakhatási válság brutális, alig lehet lakást találni, ingatlant venni pedig kifejezetten nehéz
- Kb mindig felhős az időjárás
Svédországról illetve a svéd nyelvről nem tudok nyilatkozni.
A svéd nyelv mellett szól, hogy ha tudsz svédül, akkor többé-kevésbé megértitek egymást egy norvéggal, meg egy dánnal is.
A 4-es által írtak nagyjából állnak Skandináviára is.
Azért a magasabb fizetés nem mindig jó dolog. Mert külföldön is pénzbe kerül az élet. Számlák, étel, ital, egyéb költségek. Nagyából mintha Magyarországon élnél és dolgoznál, csak a forintot forintba nem tudod váltani, míg a külföldi pénzeket igen.
A Svéd-Norvég-Dán hármasról annyit mondanék, hogy nem értik meg kölcsönösen egymást mind a hárman oda-vissza. Sajnos már nem emlékszem, hogy melyik nyelv melyiket mennyire érti meg, de nem tökéletes körforgásban az biztos.
A holland pedig lényegében egy angol-német keveréknek is nevezhető. Tehát az angol és német segíthet a hollandban.
De rajtad áll, hogy melyik nyelv tetszik jobban a holland és svéd közül. Mert ha az egyiket jobban szereted mint a másikat akkor a kevésbé kedvelt nyelvet nehezebb lesz megtanuld. Pont azért mert azt nem szereted annyira, mint a másik nyelvet amit könnyebben is tanulnál mert jobban szereted. És ez is befolyásolja a hatékonyságot/teljesítményt.
#7 Azért a nyugati országokban, nem csak abszolút értékben magasabbak a fizetések, hanem az életszínvonal is jóval magasabb mint Magyarországon.
Persze itt nem az ilyen munkásszállós közvetítős otthúznakleaholtudnak helyekről beszélek, de feltételezem a kérdező nem is ilyenekre menne miután külföldi mesterképzésben gondolkodik.
Míg Pesten pl egy diplomás kezdőfizetésből jó ha 50-60ezer forintot félre tudsz tenni havonta az alapvető dolgok után, Hollandiában ez 700-1000 euró. És azért nem 5x drágább minden...
5x? Gondolom átváltásban számoltál. Ami azért nem ugyan az, mint a pénzed bolti értéke.
Tehát például 1000JPY egy boltban elköltve körülbelül 1000HUF-nak felel meg, míg átváltva átlagosan 2755.75HUF (tudom ez nem holland pénznem, de azt sajnos nem ismerem ennyire).
Bár erről nem nyitok vitát, hogy a fizetési számításod mennyire helyes.
Meg arról sem, hogy ez csak nyugati propaganda, hogy "nyugaton minden jobb". Közben meg ugyan úgy meg kell ott is élned, mint a saját hazádban.
#9 Pont, hogy nem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a hó végén megmaradt 50-60e forintból Magyarországon jóval kevesebb mindent tudsz csinálni mint a hó végén megmaradt 700-1000 euróból pl Hollandiában. Pl egy masszázs Budapesten 7000 forint, tehát ha elmész egy masszázsra, a hó végén megmaradt 50e forintodból, akkor annak 14%-át költöd el. Hollandiában ugyanez a masszázs 50 euró, tehát a hó végén megmaradt 700 euró csupán 7%-a.
Éltem Hollandiában 6 évet, most 2 éve Németországban vagyok, és nem, nem "minden jobb", de az átlag életszínvonal jóval magasabb mint Budapesten volt/lenne ugyanebben a munkakörben. Míg otthon választanom kellene a megtakarítás és a szórakozás között, itt egy elég magas életszínvonal (hetente étterem, kéthetente masszázs, drágább hobbik) mellett is tudok rendesen félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!