Szerintetek erkölcsös dolog az, hogy álláskereséskor egyszerre több munkahelyre jelentkezzen valaki, akár 5-10-re is?
Ha gondoljátok, kérlek indoklást is írjatok a válaszotokhoz!
Mivel ez egy komoly kérdés, kérnék mindenkit, hogy csak akkor válaszoljon, ha tényleg szeretné elmondani a véleményét, segíteni akar.
Na itt gyökeredzik a probléma a magyar emberek fejében. Ez a kérdés tökéletesen rávilágít.
Miért keresel munkát? Mert pénzzé szeretnéd tenni a szakértelmed. Mit teszel? Árajánlatot kérsz a munkahelyektől, ahol majd kiválasztod azt, ami neked a legjobban tetszik és megfelel mind anyagilag, mind emberileg. Ez természetesen kölcsönös, tehát kölcsönösen szűritek egymást és a 10ből lesz mondjuk 6 match, viszont itt már döntéshelyzetbe kerülsz. Nyilván oda fogsz menni, ami a pro-kontra listádon az első helyen áll: pénz, juttatások, kényelem, távolság, emberközpontúság, presztizs, stb, talán így sorban.
A munkáltató nem a két szemedért alkalmaz. A munkáltató nem ingyen adja a pénzt havonta, te pedig nem ingyen dolgozol. Az udvarias, tisztelettudó magatartás a jólneveltség, és a profizmus része, de ennek SEMMI, de SEMMI köze nincs az üzlethez, és az ajánlathoz, amivel meg fognak kínálni. Az üzlet kő kemény tényeken, és érdekegyezéseken kell múljon. Mindkettőtöknek jó kell, hogy legyen, amit el kell tudnotok mondani egymásnak.
A kérdésed a fentiek alapján értelmetlen: hogy lenne erkölcstelen valami, ami egy kutatómunka tulajdonképpen a húspiacon? A kontextus sem stimmel. Erkölcstelen 4-5 árajánlatot kérni 4-5 kivitelezőtől a házad megépítésére?
Abszolút korrekt dolog, főleg magaddal szemben.
Amíg biztosan megkapsz egy állást, akár hetek is eltelhetnek, ezért minimum 50 helyre add be a jelentkezésedet.
Én is számos helyre jelentkeztem, amíg egyet sikeresen megkaptam.
Mindegyik jelentkezésről írtam feljegyzést, hogy nyomon tudjam követni a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!