Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek nagy többsége...

Az emberek nagy többsége miért nem szereti a munkáját? És miért nem vált, vagy tanul tovább?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, egyrészt nem provokációnak szánom a kérdésem, másrészt nem ítélkezem senki fölött, csak tudni szeretném hogy miért van ez a jelenség általánosan, illetve egyén szinten aki érintett miért nem változtat, mi jár a fejében.

Tudom hogy sokaknak van gyereke, vagy kelet-mo.-n élnek, de a körülmények ellenére én azt látom, hogy -akár csak egy 1-2 hónapos képzés erejéig is- mindenhol és mindenki számára van valami amivel el lehet indulni egy jobb irányba.

A legtöbb kollégám akitől ezt eddig megkérdeztem, azt mondta hogy "öreg vagyok már a tanuláshoz, ennyi idősen hova?", "nincs időm" (holott a candy crushban elég szép helyen tart és jónéhány sorozatot is kivégzett már), és a 10+ éves tapasztalattal rendelkezőtől hallottam hogy "eh, hova kellenék..."

De nem kell mély beszélgetés hogy ezt a fajta hozzáállást észrevegyük; a társadalmi kultúrába bele van ivódva a "gyűlölöm a munkám nem akarok bemenni" poénok pufogtatása, illetve a "miért vagyok bent / haza akarok menni / alig várom a hétvégét/szabit/nap végét" csevegések is.

Nem ítélkezem senki fölött. Csak nem értem hogy miért él így a mai, lehetőségekkel teli világban, és szomorú vagyok. Szomorú, mert néhány barátomat, sőt, még családtagomat is érinti ez a jelenség.

És tanácstalan vagyok, meg félek. Ugyanis én ezt szeretném elkerülni, szeretnék boldog lenni, szeretném, ha a helyen ahol szinte annyit vagyok mint otthon, jól érezném magam, és amit napi szinten, mint "életfeladat" csinálok, azt élvezném és hasznosnak érezném.

Viszont a baj az, hogy mindenki így indult. Senki nem mondta fiatal korában, hogy "akarok egy haszontalan aktatologató munkát ahova minden nap szájhúzva járok be és eszemben sincs élvezni a napokat, csak túlélni". Mindenki álmokkal, tervekkel indul (általában), és ez siklik ki valahol.

Minden féle lenézés nélkül kérném az érintett embereket hogy meséljék el, a történetüket, hogy miért tartanak abban a helyzetben ahol, és miért érzik úgy hogy nem akarnak/tudnak változtatni.

2022. jún. 1. 10:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb helyen nem napi 8 órát kell dolgozni, hanem minimum 9-10-et, de inkább afelett. Van ilyen jó kis kötelező szünet a nap közben beiktatva lol. Én vidéken kezdtem a semmi közepén, mindenhova 6-ra kéne járni, de inkább előbb. Kocsi és jogsi híján ez kb. lehetetlen, hacsak nem akarok felkelni 3-kor. Debrecenben tanulok, a retkes telekomokon és a generál munkákon (bolt, gyár 3 műszak, iroda, ügyfélszolgálat 7(!) műszak, szakmunka) nagyon kevéslehetőség van. Ha valaki jó munkahelyet akar ahhoz nagyon tehetségesnek kell lenni és sokat tanulni (lehetőleg hiányszakmát), vagy jó kapcsolatokkal rendelkezni. De ugye mindent ki kell tanulni, amihez pénz kell, szóval el kell vállalni valami borzalmas munkát - már ha az illetőt kiválasztják rá a 100 másik jelentkező közül.
2022. jún. 1. 14:29
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle munkát végeztem már, mindet gyűlöltem, de szinte soha nem a munka miatt, hanem a munkatársak, a főnök vagy az ügyfelek miatt. Az emberek minden területen bunkók és hülyék. Ezen nem fog segíteni, ha pályát vált az ember.
2022. jún. 1. 14:42
 23/25 anonim ***** válasza:
10%
Mert kényelmesebb a langyos f/stengerben ringatózni és panaszkodni, mint vállalni a kockázatot és a plusz energiabefektetést, egy távoli, nehezebben megfogható, elképzelhető jobb helyzetért.
2022. jún. 1. 14:46
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

En szobafesto vagyok. Ennel jobb szakmat nem tudok szerezni nehany honapos kepzessel.

Nem mondom hogy nem szeretem a munkam, inkabb azt mondom hogy a fizetesem eleg keves es jobb fizeto allasra vagyok. A tervem az hogy vallakozni fogok, leghamarabb a kovetkezo evben. Ha elmennek iskolaba hogy elvegezzek valami jobb szakamt, az sokaig tartana, sok penzbe kerulne es a munka mellett az embernek nincs olyan sok ideje tanulni, vizsgakra keszulni.

2022. jún. 3. 03:04
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg egyetemista vagyok, mellette tanulok.

Az a baj, hogy én tipikus példája vagyok annak, aki folyamatosan fejleszti magát, de mégsem halad előre…

Van berszamfejto végzettségem, három nyelvvizsgam, jelenleg fordítanak tanulok, albérletben elek, de természetesen mivel aktív nappali a jogviszonyom, csak diakmunkaskent alkalmaznak, ami meg sehogy nem fizet leginkább…

2022. jún. 3. 19:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!