Az emberek nagy többsége miért nem szereti a munkáját? És miért nem vált, vagy tanul tovább?
Félreértés ne essék, egyrészt nem provokációnak szánom a kérdésem, másrészt nem ítélkezem senki fölött, csak tudni szeretném hogy miért van ez a jelenség általánosan, illetve egyén szinten aki érintett miért nem változtat, mi jár a fejében.
Tudom hogy sokaknak van gyereke, vagy kelet-mo.-n élnek, de a körülmények ellenére én azt látom, hogy -akár csak egy 1-2 hónapos képzés erejéig is- mindenhol és mindenki számára van valami amivel el lehet indulni egy jobb irányba.
A legtöbb kollégám akitől ezt eddig megkérdeztem, azt mondta hogy "öreg vagyok már a tanuláshoz, ennyi idősen hova?", "nincs időm" (holott a candy crushban elég szép helyen tart és jónéhány sorozatot is kivégzett már), és a 10+ éves tapasztalattal rendelkezőtől hallottam hogy "eh, hova kellenék..."
De nem kell mély beszélgetés hogy ezt a fajta hozzáállást észrevegyük; a társadalmi kultúrába bele van ivódva a "gyűlölöm a munkám nem akarok bemenni" poénok pufogtatása, illetve a "miért vagyok bent / haza akarok menni / alig várom a hétvégét/szabit/nap végét" csevegések is.
Nem ítélkezem senki fölött. Csak nem értem hogy miért él így a mai, lehetőségekkel teli világban, és szomorú vagyok. Szomorú, mert néhány barátomat, sőt, még családtagomat is érinti ez a jelenség.
És tanácstalan vagyok, meg félek. Ugyanis én ezt szeretném elkerülni, szeretnék boldog lenni, szeretném, ha a helyen ahol szinte annyit vagyok mint otthon, jól érezném magam, és amit napi szinten, mint "életfeladat" csinálok, azt élvezném és hasznosnak érezném.
Viszont a baj az, hogy mindenki így indult. Senki nem mondta fiatal korában, hogy "akarok egy haszontalan aktatologató munkát ahova minden nap szájhúzva járok be és eszemben sincs élvezni a napokat, csak túlélni". Mindenki álmokkal, tervekkel indul (általában), és ez siklik ki valahol.
Minden féle lenézés nélkül kérném az érintett embereket hogy meséljék el, a történetüket, hogy miért tartanak abban a helyzetben ahol, és miért érzik úgy hogy nem akarnak/tudnak változtatni.
En szobafesto vagyok. Ennel jobb szakmat nem tudok szerezni nehany honapos kepzessel.
Nem mondom hogy nem szeretem a munkam, inkabb azt mondom hogy a fizetesem eleg keves es jobb fizeto allasra vagyok. A tervem az hogy vallakozni fogok, leghamarabb a kovetkezo evben. Ha elmennek iskolaba hogy elvegezzek valami jobb szakamt, az sokaig tartana, sok penzbe kerulne es a munka mellett az embernek nincs olyan sok ideje tanulni, vizsgakra keszulni.
Jelenleg egyetemista vagyok, mellette tanulok.
Az a baj, hogy én tipikus példája vagyok annak, aki folyamatosan fejleszti magát, de mégsem halad előre…
Van berszamfejto végzettségem, három nyelvvizsgam, jelenleg fordítanak tanulok, albérletben elek, de természetesen mivel aktív nappali a jogviszonyom, csak diakmunkaskent alkalmaznak, ami meg sehogy nem fizet leginkább…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!