Egy mérnök jogosan nézi le a HR-eseket és a menedzsereket?
Sosem értettem ezt a baromságot, intelligens ember nem néz le másokat a foglalkozása miatt. Én másodállásban jártam takarítani mérnöki irodába, nem tapasztaltam semmilyen lenézést. Sőt, megvártak a kávéval és együtt mentünk ki kávézni.
Csak ostoba, primitív emberek néznek le másokat, az meg ugye nem diploma kérdése.
Ne általánosíts.
Én ismerek jó pár olyan mérnököt (közülük az egyik 9 másik leányvállalatot is koordinál), akik nem hogy nem nézi le a többi dolgozót, de külön kérte hogy 1 hónapot hadd dolgozzon soron, mielőtt felmegy irodába. Pontosan azért, hogy lássa mi folyik a termelésben, miken kellene változtatni, milyen fejlesztésekre lenne szükség.
És a mai napig lejár, az operátoroknak, takarítóknak is előre köszön.
Szóval ez nem mérnök kérdés, hanem inkább neveltetés és illem és intelligencia kérdése.
Ha nagyképű a főnök, akkor ő nem valódi főnök. Csak megjátsza, hogy ért a dolgokhoz. Aki valódi vezető, az a gépezet (értsd: a vállalat) minden részét (értsd: beosztottját) kifogástalan, egészséges állapotban szeretné látni, mert csak úgy működik rendesen a rendszer. Ha látja, hogy valami nem jó, akkor besegít. Nem néz le senkit, mert tudja, hogy mindenkire szükség van.
Amikor mindenki tudja mi a feladata, nincs vitatkozás feleslegesen, hanem képesek vagyunk a cél érdekében dolgozni, akkor működnek jól a dolgok.
Na pont ezért képtelen nagyon sok ember (ez lehet most mérnök, de bárki más is) valódi vezetői pozíció betöltésére, és innen jönnek ezek a kérdések. Mert alkalmatlan emberek vezetnek, és így sokan azt hiszik, hogy attól mert ők "komolyabb" feladatot végeznek, attól ők többek lennének mint a többiek. Azaz: a feje tetejétől bűzlik a hal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!