Minek tanuljak, ha nem értek semmihez és nem érdekel semmi?
Kezdem azzal, hogy nincs érettségim, 12. félévkor hagytam ott a sulit, csak az angolom van meg előrehozottan. Szóval tisztában vagyok vele, hogy először egy érettségi kellene, ezzel kapcsolatos kommenteket ne írjatok, mert én is tudom.
Viszont tételezzük fel, hogy azt megcsinálom. Utána? Mindig mondják, meg írják mindenhol, hogy tanuljunk, hogy jó munkahelyünk legyen, meg jó fizetésünk. Na de nem lehet mindenki programozó, mérnök, informatikus, stb. Én pl ezekhez tökre nem értek, fel se vennének, és nem is érdekelnek. Azt se tudom, hogy mit csinál egy mérnök...
Egy álommunkám lenne, a bűnügyi nyomozó, de azt itthon megvalósítani konkrétan lehetetlen (tudom, mert nézegettem a felvételi követelményeket). A pszichológia is érdekel, viszont inkább csak annyira, hogy magamon segítsek, egyébként nem tudnék pszichológus lenni.
Jelentkezzek valami "kamuszakra"? Azzal előrébb lennék? Pl a nyelvi szakok, ilyen török, meg újgörög, ahol alacsonyak a ponthatárok. Legalább a nyelvérzékem jó, és szívesen megtanulnék új nyelveket, jelenleg is spanyolul tanulok. Na de ezek a diplomák jók valamire, el lehet helyezkedni velük normális fizetésért?
Vagy mégis mit csináljak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!