Mennyivel másabb lenne a világ, hogyha nem számítana a munkahelyi státusz és egy takarító és informatikus vagy irodai munkás és ügyvéd fizetés között nem lenne ekkora nagy különbség?
Ti vagytok a hülyék. Nem látjátok, hogy a vesztébe rohan az emberiség.
Azt sem, hogy a kapitalizmus csak az egyik lehetséges rendszer. Most éppen ebben élünk, de ez a pusztulásba vezet. Nyilvánvaló jelei vannak, de olyanok vagytok, mint a hideg vízben főni feltett béka. Szép lassan megfő. Nem akar kiugrani, csak amikor már késő. Akkor már nem tud.
Mikor állítottam, hogy tudom a megoldást? Abban azonban biztos vagyok, hogy az nem a kapitalizmus, ebben a formájában biztosan nem. Mert ez egymás és a Föld kizsákmányolását eredményezi. A rövidtávú gondolkodásmód bele van kódolva a rendszerbe.
Exponenciálisan növekvő tempóban rohanunk a vesztünkbe.
75 - Te meg okosan fogsz távozni? Hát szólok, hogy nem hiszem.
Ha nincs ötleted, javaslatod, de fikázod a jelenlegi opciókat, az annyit jelent, hogy okoskodsz. És tudod, nem mindegy, hogy egy hülye okoskodik, vagy egy okos hülyéskedik.
Ahol “elégedettek” a biztos szegénységben elő emberek a kis társadalmi különbségekkel, ott altalaban egy kövér diktátor ül a piramis tetején.
Én egyébként teljesen egyet értek azzal, hogy jó lenne, ha alanyi jogon járna mindenkinek egy minimálbér körüli összeg és azon felül keresnénék az emberek, de ez egyelőre utopisztikus elképzelés a kelet-kozep europai társadalmakban. Mi nem találtunk kőolajaty.
"Mi nem találtunk kőolajat"
Lehet jobb is, mert rögtön terroristák lennénk!
Itt majdnem mindenki magas lóról beszél...
1. Attól még, hogy valaki takarít még nem biztos, hogy egy tudatlan valaki, csak éppen az élet és a történések hozta úgy neki.
2 Akinek a szenvedélye a szakmája, az akkor is annak tanulna, ha a fizetés azonos lenne... Nem csak a pénz miatt tanul az ember, de ahogy látom a magyarok többsége, olyan vaskalapos és ostoba, mint a seg*.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!