Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyivel másabb lenne a...

Mennyivel másabb lenne a világ, hogyha nem számítana a munkahelyi státusz és egy takarító és informatikus vagy irodai munkás és ügyvéd fizetés között nem lenne ekkora nagy különbség?

Figyelt kérdés
2022. máj. 21. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
25%

29: majd ha bedől a világ, mert nem lesznek takarítók, akkor magasabb fizetést fognak kapni...

De amíg nem ez a helyzet, marad az, hogy kereslet-kínálat.

2022. máj. 22. 10:56
 32/82 anonim ***** válasza:
67%
informatikusok nélkül se dőlne be a világ..
2022. máj. 22. 11:01
 33/82 anonim ***** válasza:
56%

32: bazzeg, te ennyire vaksi lennél...??

Még itt a GYK-n se oszthatnád az észt a hülye elméleteidről, ha nem lennének informatikusok.. .:-D

2022. máj. 22. 11:08
 34/82 anonim ***** válasza:
35%
33 az igaz , de a magadfajták nélkül még el lenne valahogy a világ.
2022. máj. 22. 11:10
 35/82 anonim ***** válasza:
22%

szánalom a köbön.... :-D :-D

Iratkozz be valami érvelési technikák tanfolyamra. Jól jöhet a takarító állásoknál is. :-D

2022. máj. 22. 11:19
 36/82 anonim ***** válasza:
18%
25 az hogy egy 8 általános(Sal bíró) takaritó nem érti emg miért fontos az informatika az egy dolog. De hogy te elvileg egyetemet végzett emberként nem érted meg , miért fontos uyganúgy a takaritás, és miért kelelne nekik is megfelelő bért kapniuk az inkább téged minősit, gondolom a szakmádat is kb ekkora hozzáértéssel végzed..
2022. máj. 22. 11:24
 37/82 anonim ***** válasza:
83%

"hogy ki mennyire tud szeretni, ki mennyire művelt és intelligens..."

A mennyire tud szeretni kitétel fogalmam sincs hogyan jön ide, de a többi igenis számít: ezek fogják meghatározni, hogy milyen munkád van.

Én rengeteget tanultam és dolgoztam azért, hogy ügyvéd legyek, sőt: azóta is folyamatosan képzem magam, és "futtatom fel" a vállalkozásomat (egyéni ügyvéd az vállalkozás formában működik), emiatt pedig igencsak igazságtalannak érezném, ha valaki, aki mondjuk két napja állt be takarítónak, ugyanannyit keresne, mint én az immár kb. 12 éves "múltammal" a szakmában.

És nem, nem nézem le a takarítókat sem, nekik is nagyon fontos a munkájuk, és természetesen ők is éljenek meg belőle.

De a különbségtétel valamilyen szinten igenis kell, mert ha az nem ösztönöz, mindenki csak és kizárólag a legkönnyebb munkákat akarná, így nem lenne például egy darab orvos sem. Ki tanulna évtizedekig, ha nem jár érte "jutalom"!?

2022. máj. 22. 11:36
 38/82 anonim ***** válasza:
90%

elég szomorú ha ezzel lehet csak az embereket ösztönözni.. TAlán nem arról kellene szólni az iskolának , hogy már a munkára készít fel hanem , hogy megtanítson tanulni, kzösségben élni megimsertesse és megszeretesse a tudományt és a szakmákat?

Egy kisgyerek aligha takaritó akarna lenni kezdetben.

2022. máj. 22. 11:43
 39/82 anonim ***** válasza:
0%
A magyar ember maga a rák.
2022. máj. 22. 14:31
 40/82 anonim ***** válasza:
29%

El vagyok ájulva a válaszokon.

Én nem állok egyik oldalra se, csak annyit írnék, hogy a kérdező feltevése évtizedek óta működik a skandináv országokban, minimális különbség van a takarító és az agysebész fizetése között.

2022. máj. 23. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!