Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan védekezhetek az ellen...

Hogyan védekezhetek az ellen hogy az új munkahelyem ahova beadom a pályázatot felhívja a mostanit az engedélyem és hozzájárulásom nélkül?

Figyelt kérdés

Nem hívhatná fel az új hely a régit csak ha én ehhez kifejezetten előzetesen hozzájárulok és még akkor se csak úgy akárkit felhív, hanem azt az egy embert hívhatja fel akit én kontaktként megjelölök.

ez az elv. A gyakorlat meg az hogy az új hely azt hív fel akit csak akar-és én mit tehetek az ellen hogy totál leégessen az új hely azzal hogy felhívja a mostanit?

2022. máj. 19. 09:01
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"Azzal, hogy megadtad az előző munkahelyedet, buktad a GDPR-t."

Jó lenne ha olyan valaki válaszolna aki azt tudja az almáról hogy az ez gyümölcs és kerek. legalább annyit....

2022. máj. 19. 09:25
 12/27 anonim ***** válasza:
96%

A GDPR a személyes adatokról szól. Azt jogod van megszabni, hogy az előző munkahelyed ne adja ki a telefonszámodat, anyukád nevét, hasonlókat.

2022. máj. 19. 09:26
 13/27 A kérdező kommentje:

"Én biztosan ilyesmit írnék az önélet rajzba / cv-be, "Jelenlegi munkahely egy mezőgazdasági élvonalbeli cég ahol XY munkakörben dolgozom X éve"."

Ember.... kis olvasnivaló.

[link]

[link]

2022. máj. 19. 09:30
 14/27 A kérdező kommentje:

" Azt jogod van megszabni, hogy az előző munkahelyed ne adja ki a telefonszámodat, anyukád nevét, hasonlókat."

Nem. A GDPR azt szabja meg hogy az adattároló az "adatgazda" által a rendelkezésre bocsátott adatokkal MIT KEZDHET.

ennyi.

Ha én megosztom az X infót azzal hogy te tudhatod, de NEM ADHATOD TOVÁBB és nem használhatod fel, akkor nem adhatod tovább és NEM HASZNÁLHATOD FEL.

ennyi. sztem eléggé evidens.

2022. máj. 19. 09:32
 15/27 A kérdező kommentje:

"elenlegi munkahely egy mezőgazdasági élvonalbeli cég ahol XY munkakörben dolgozom X éve"

És ha felhívnak téged hogy megkaptuk az életrajzot nagyon jónak találjuk és melyik is az a cég? Név szerint?

És ha megtudták már 5 perc múlva hívják is őket.

Na? erre valami?

2022. máj. 19. 09:34
 16/27 anonim ***** válasza:
96%

Mi nem érthető azon, hogy a GDPR személyes adatra vonatkozik? Az, hogy mondjuk elvégzed-e a rád bízott munkát, az nem személyes adat. Az hogy van-e bűnüggyel kapcsolatos ügyed az személyes adat de azt is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód.

Egyébként tegyük fel hogy illegális bármit mondani rólad - akkor se tudsz ellene tenni, max miután megtörtént a dolog, utána tehetsz feljelentést.

2022. máj. 19. 09:42
 17/27 A kérdező kommentje:

" Az hogy van-e bűnüggyel kapcsolatos ügyed az személyes adat de azt is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód."

Jesszusom. Na ÉN HONNAN? HM? VÁROM A VÁLASZT!!

HONNAN?

És ha ő kikérheti rólam, akkor evidensen ÉN IS KIKÉRHETEM RÓLA NEMDEBÁR?

ELVÉgre mivel több ő mint én?

Na várom a választ.

HONNAN?

2022. máj. 19. 09:47
 18/27 anonim ***** válasza:
97%

Olvasd el a munka törvénykönyvét, 10. § (3).

A többi hisztériádra inkább nem reagálok, nem tudom milyen frusztrációt akarsz rajtam leverni de inkább passzolom. A kérdésedre kaptál választ, további kellemes dühöngést.

2022. máj. 19. 09:51
 19/27 A kérdező kommentje:

"Olvasd el a munka törvénykönyvét, 10. § (3)."

ember. Az Mt egymással MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓ felekre vonatkozik.

Az új cég amely még fel se vett, mióta áll VELEM MUNKAVISZONYBAN?

HM? Na várom a választ!!

VÁROM!!!

" is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód"

POTENCIÁLIS.. Khm...

Akkor mióta érvényes rá az MT?

NA VÁROM A VÁLASZT!!

2022. máj. 19. 09:56
 20/27 Shaddark ***** válasza:
95%

Már bocsi, de felnőtt önálló ember létemre döntsem már el én hogy mit írok a CV-be, ne egy cvonline cikkíró.

Megmondom nekik hogy egyelőre nem szeretném hogy tudjanak az állás keresési szándékomról a jelenlegi munkahelyemen. Ha elfogadják jó, ha nem akkor meg így jártak, vesznek fel tőlem gyengébb munkaerőt.

- Mondjuk a kérdésnek sincs értelme - nem fogják megosztani a kérdezővel hogy felhívták-e és hogy miket beszéltek. Innentől tök mindegy hogy a jogszabályok vagy bármi más mit mond mert nem történt meg hivatalosan.

2022. máj. 19. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!