Hogyan védekezhetek az ellen hogy az új munkahelyem ahova beadom a pályázatot felhívja a mostanit az engedélyem és hozzájárulásom nélkül?
Nem hívhatná fel az új hely a régit csak ha én ehhez kifejezetten előzetesen hozzájárulok és még akkor se csak úgy akárkit felhív, hanem azt az egy embert hívhatja fel akit én kontaktként megjelölök.
ez az elv. A gyakorlat meg az hogy az új hely azt hív fel akit csak akar-és én mit tehetek az ellen hogy totál leégessen az új hely azzal hogy felhívja a mostanit?
"Azzal, hogy megadtad az előző munkahelyedet, buktad a GDPR-t."
Jó lenne ha olyan valaki válaszolna aki azt tudja az almáról hogy az ez gyümölcs és kerek. legalább annyit....
A GDPR a személyes adatokról szól. Azt jogod van megszabni, hogy az előző munkahelyed ne adja ki a telefonszámodat, anyukád nevét, hasonlókat.
" Azt jogod van megszabni, hogy az előző munkahelyed ne adja ki a telefonszámodat, anyukád nevét, hasonlókat."
Nem. A GDPR azt szabja meg hogy az adattároló az "adatgazda" által a rendelkezésre bocsátott adatokkal MIT KEZDHET.
ennyi.
Ha én megosztom az X infót azzal hogy te tudhatod, de NEM ADHATOD TOVÁBB és nem használhatod fel, akkor nem adhatod tovább és NEM HASZNÁLHATOD FEL.
ennyi. sztem eléggé evidens.
"elenlegi munkahely egy mezőgazdasági élvonalbeli cég ahol XY munkakörben dolgozom X éve"
És ha felhívnak téged hogy megkaptuk az életrajzot nagyon jónak találjuk és melyik is az a cég? Név szerint?
És ha megtudták már 5 perc múlva hívják is őket.
Na? erre valami?
Mi nem érthető azon, hogy a GDPR személyes adatra vonatkozik? Az, hogy mondjuk elvégzed-e a rád bízott munkát, az nem személyes adat. Az hogy van-e bűnüggyel kapcsolatos ügyed az személyes adat de azt is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód.
Egyébként tegyük fel hogy illegális bármit mondani rólad - akkor se tudsz ellene tenni, max miután megtörtént a dolog, utána tehetsz feljelentést.
" Az hogy van-e bűnüggyel kapcsolatos ügyed az személyes adat de azt is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód."
Jesszusom. Na ÉN HONNAN? HM? VÁROM A VÁLASZT!!
HONNAN?
És ha ő kikérheti rólam, akkor evidensen ÉN IS KIKÉRHETEM RÓLA NEMDEBÁR?
ELVÉgre mivel több ő mint én?
Na várom a választ.
HONNAN?
Olvasd el a munka törvénykönyvét, 10. § (3).
A többi hisztériádra inkább nem reagálok, nem tudom milyen frusztrációt akarsz rajtam leverni de inkább passzolom. A kérdésedre kaptál választ, további kellemes dühöngést.
"Olvasd el a munka törvénykönyvét, 10. § (3)."
ember. Az Mt egymással MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓ felekre vonatkozik.
Az új cég amely még fel se vett, mióta áll VELEM MUNKAVISZONYBAN?
HM? Na várom a választ!!
VÁROM!!!
" is pl. kikérheti rólad a potenciális munkaadód"
POTENCIÁLIS.. Khm...
Akkor mióta érvényes rá az MT?
NA VÁROM A VÁLASZT!!
Már bocsi, de felnőtt önálló ember létemre döntsem már el én hogy mit írok a CV-be, ne egy cvonline cikkíró.
Megmondom nekik hogy egyelőre nem szeretném hogy tudjanak az állás keresési szándékomról a jelenlegi munkahelyemen. Ha elfogadják jó, ha nem akkor meg így jártak, vesznek fel tőlem gyengébb munkaerőt.
- Mondjuk a kérdésnek sincs értelme - nem fogják megosztani a kérdezővel hogy felhívták-e és hogy miket beszéltek. Innentől tök mindegy hogy a jogszabályok vagy bármi más mit mond mert nem történt meg hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!