Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi kell ahhoz hogy külföldön...

Mi kell ahhoz hogy külföldön élhessek, teljes jogú álampolgárként?

Figyelt kérdés

Párommal Kanadába vagy Hollandiába tervezünk majd kimenni. Eleinte dolgozni csak, hogy megkeressünk elég pénzt ahhoz, hogy legyen egy biztos alapunk. A kérdésem az lenne, hogy milyen folyamatok szügségesek ahhoz, hogy egy magyar ember külföldön tudjon élni és normális munkát szerezni? Tervezek egyetemre is menni, de főiskolára minimum. Nem szándékozom egy 8 általánossal belevágni, de még egy sima érettségivel sem. Plusz az angol nyelvizsgám már meg is van, ami gondolom szintén előny, sőt kritérium is, ha az adott helyen az fő nyelv.

Valakinek van tapasztalata ebben? Él valaki külföldön? Vagy esetleg tud valami biztos információt nyújtani ezzel kapcsolatban?

2022. ápr. 23. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Nyelvtudás+piacképes szakma és nyert ügyed van, EU-n belül legalábbis.
2022. ápr. 23. 13:47
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Egy új országba költözésnél nagyon sok mindennek kell utánajárnod, úgyhogy ha google-ben nem tudsz ilyen infókat megtalálni, akkor később elég sok problémád lesz.
2022. ápr. 23. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Hollandiában angollal nagyon jól el lehet lenni. Semmi nem kell hozzá amúgy, hogy csak tudj munkát találni. Lakhatás nagyon kemény még, de ha ketten vagytok jobb.
2022. ápr. 23. 13:53
 4/6 anonim ***** válasza:
61%

Kanadaban peldaul fodraszkent is gennyesre keresheti magat az ember, nem feltetlenul kell egyetem.

Teljes jogu allampolgarkent pedig bizonyos ideig folyamatosan az adott orszagban kell elned. Itt nekem ez 5 ev, azutan letelepedett lettem hivatalosan is, plusz egy ev itt tartozkodas utan mar allampolgarsagot is igenyelhettem volna. Ezt meg nem inditottam el.

En Europan belul naradtam, mert nem mindegy mennyi ideig es mennyiert kell hazautaznom.

2022. ápr. 23. 14:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kanadába nem lehet csak úgy kiköltözni, pontrendszeres bevándorlási eljárás van, végzettség, nyelvtudás, életkor alapján. Nekünk 5 évbe tellett megkapni az állampolgárságot. Ide IELTS nyelvvizsga kell.
2022. ápr. 24. 16:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Hollandiában éltem 7 évig 2012 után, azóta Kanadában. Hollandia egyszerű: beszélj angolul és szerezz munkát. Aztán ha maradni akarsz, akkor tanulj hollandul.

Kanadába már nehezebb jóval. Egy évig munkaengedéllyel, 3 évig pedig permanent resident státusszal nyomom, most fogok az állampolgárságért jelentkezni.

A jó szakma sokáig visz. Nézz utána mindkét ország hiányszakmáinak, az sokat segít majd az iránymutatásban. Ha Kanadába akarsz költözni, akkor a felsőoktatás és a francia nagyon sokat fog jelenteni.

2022. máj. 2. 03:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!