Miért nem lehet mindenkinek olyan munkahelye ahol annyi a munkabér hogy meg lehet élni normálisan?

"mi lenne ha minden pedagógus, orvos, mentős, ápoló stb magára gondolna?"
Tüntetések, kormányváltás, majd tisztességes bánásmód.
Ugyanis a szülők és az átlag lakosság is besokallna.
Ez lenne a cél.

Így is magánba kell mennem, ha valami értelmeset akarok. Így is magántanárt kell fizetni, hogy korrepetálja a gyereket, mert szar az oktatás.
Miattunk ne maradjatok szar helyen. Szükség van rátok anélkül is, de így esélyünk sincs megfizetni a munkátokat, mert a pénzünk nem hozzátok kerül

A társadalmilag fontosnak tartott szakmákban azért elég nagy a hivatástudat. Ezért nem áll fel minden mentős, ápoló és tanár, mert többet is kereshetnének. Nyilván kereshetnének többet, de egy részüknek a hivatás az első, mert szereti a munkáját. Aki csak a pénzt szereti annak ezt biztos nehéz elfogadni.
Egyébként kérdező azt mondtad, a munkahelyeket nem arra találták ki, hogy nyomorban tartsák az embereket. Hát de, pont arra... csak hallgass meg egy pár multimilliomost akik erről beszélnek.

Lehet, hogy pl. Thaiföldön 150.000 ft-nyi THB az átlagos fizetés, viszont ott egy kétszobás albérlet havi 40-50.000 forintra jön ki.
Vagyis a munkabér harmada.
Magyarországon keresel 220-250-et, egy albérlet meg 120-nál kezdődik, ami a munkabér FELE.
Élelmiszerárakról nem is beszélve...

Én voltam a "23-aska".
Idéznéd, hogy a válaszomban hol említettem pontosan, hogy egészségügyis vagy pedagógus vagyok? :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!