Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem lehet mindenkinek...

Miért nem lehet mindenkinek olyan munkahelye ahol annyi a munkabér hogy meg lehet élni normálisan?

Figyelt kérdés
Miért van az hogy sokaknak rendkívül kevés a munkabére? Holott más országokban normális bérek vannak, itt meg éhbérek is jelen vannak nem is kicsit.

2022. ápr. 22. 09:57
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
83%

"mi lenne ha minden pedagógus, orvos, mentős, ápoló stb magára gondolna?"

Tüntetések, kormányváltás, majd tisztességes bánásmód.

Ugyanis a szülők és az átlag lakosság is besokallna.

Ez lenne a cél.

2022. ápr. 22. 19:05
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Így is magánba kell mennem, ha valami értelmeset akarok. Így is magántanárt kell fizetni, hogy korrepetálja a gyereket, mert szar az oktatás.

Miattunk ne maradjatok szar helyen. Szükség van rátok anélkül is, de így esélyünk sincs megfizetni a munkátokat, mert a pénzünk nem hozzátok kerül

2022. ápr. 22. 22:29
 33/37 anonim ***** válasza:
75%
Egyszer azon gondolkodtam, hogy mindenki egységesen ugyanannyi manit kellene, hogy kapjon, akár orvos, akár kukás az illető, ez kivitelezhető lenne, de nem. És nem csak azért, mert menne az ugatás a zemberektől egymás felé, hogy "Az mé' kap annyit, ha én-, egyedül én építem fel a fél országot?".
2022. ápr. 23. 08:32
 34/37 anonim ***** válasza:
91%

A társadalmilag fontosnak tartott szakmákban azért elég nagy a hivatástudat. Ezért nem áll fel minden mentős, ápoló és tanár, mert többet is kereshetnének. Nyilván kereshetnének többet, de egy részüknek a hivatás az első, mert szereti a munkáját. Aki csak a pénzt szereti annak ezt biztos nehéz elfogadni.

Egyébként kérdező azt mondtad, a munkahelyeket nem arra találták ki, hogy nyomorban tartsák az embereket. Hát de, pont arra... csak hallgass meg egy pár multimilliomost akik erről beszélnek.

2022. ápr. 23. 17:25
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy pl. Thaiföldön 150.000 ft-nyi THB az átlagos fizetés, viszont ott egy kétszobás albérlet havi 40-50.000 forintra jön ki.

Vagyis a munkabér harmada.

Magyarországon keresel 220-250-et, egy albérlet meg 120-nál kezdődik, ami a munkabér FELE.

Élelmiszerárakról nem is beszélve...

2022. ápr. 23. 21:45
 36/37 anonim ***** válasza:
91%

Én voltam a "23-aska".

Idéznéd, hogy a válaszomban hol említettem pontosan, hogy egészségügyis vagy pedagógus vagyok? :)

2022. ápr. 25. 12:22
 37/37 Haburc ***** válasza:
100%
Sajnos nem csak végzettségtől függ, hogy ki mennyit keres, hanem attól is, hogy az ország melyik részén vállal munkát. Nyilvánvaló, ahol több a munkahely, ott nagyobb eséllyel lehet találni jobban fizető munkahelyet, főleg ha piacképes szakmával rendelkezik az illető. Ezt azért írom le, mert tapasztalom mai napig. Hiába volt műszerész végzettségem meg mellé számítógépkezelő meg szoftverüzemeltető, Békés megyei voltam, egyszerűen ott nem adtak minimálbérnél többet. Elegem lett az egészből, felköltöztem Dunán-túlra. Igaz megjártam 1-2 helyet, de már 10 éve dolgozom egy elektronikai bérgyártó cégnél, ahhoz képest elég jól fizetnek. Ezzel azt akarom mondani, hogy keresni kell, hogy az ember megtalálja magának a megfelelőt.
2022. máj. 10. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!