Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem lehet mindenkinek...

Miért nem lehet mindenkinek olyan munkahelye ahol annyi a munkabér hogy meg lehet élni normálisan?

Figyelt kérdés
Miért van az hogy sokaknak rendkívül kevés a munkabére? Holott más országokban normális bérek vannak, itt meg éhbérek is jelen vannak nem is kicsit.

2022. ápr. 22. 09:57
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%
#15 okoska, akkor a biztos akkor is jól élne nagyon ha nem lennének alkalmazottai. nem is értem minek neki ezek a kevés értéket termelők, hisz ő maga megtermeli egyedül a többszörösét.
2022. ápr. 22. 12:45
 22/37 anonim ***** válasza:
21%

#16: Látod itt a baj, csak közmunkás meg felsővezetőben gondolkoztok... Lehet sírni a skála aljáról, hogy nem esik az öletekbe a másik vége, de a realitás nem ez. Mindenkinek adott a lehetőség, soha nem volt olyan könnyű boldogulni mint most. Semmi nem gátol meg abban, hogy jobban keress. Magam ellen beszélek, de az ápoló is elmehet magánkórházba, ahogy a tanár is magánsuliba, aztán rendeződne az állami szféra is. Az fel sem merül, hogy legyen jó a szakmádban? Tudod mennyit keres egy minősített hegesztő? Nem kell hozzá dpiploma, flancos tanulmányok. És én is mondtam egy kiragadott páldát és kész.

#21: Látod milyen buta vagy? Nem ő termeli meg azt, amit a beosztottja, de a beosztottja azért tudja megtermelni, mert ő felette megteremti azt, hogy megtermelhesse. De ezt van egy szint ami alatt úgyse lehet megérteni.

De akkor felteszem ismét a kérdés, mit tettél azért, hogy az utált főnököd helyére ülhess? ja hogy nem akarsz, mert az nem neked való, ugye?

2022. ápr. 22. 13:04
 23/37 anonim ***** válasza:
79%

Ha az ápolók elmennek magánkórházba, akkor ki látja el az embereket? Ugyanez a kérdés a tanárokkal kapcsolatban, később a gyerekek nagyrésze írni-olvasni se fog tudni?

A párom amúgy vállalkozó, nem mondom hogy nem keres többet mint alkalmazottként, de tulajdonképpen alig. Kicsit irreális amiket írsz..

(Nem a #16 vagy a #21 vagyok)

2022. ápr. 22. 13:29
 24/37 anonim ***** válasza:
21%

"Ha az ápolók elmennek magánkórházba, akkor ki látja el az embereket? Ugyanez a kérdés a tanárokkal kapcsolatban, később a gyerekek nagyrésze írni-olvasni se fog tudni?"

Láttál már országot oktatás és egészségügy nélkül? Nem? Akkor mit hisztizel szürreális dolgokon?

Azzal, hogy önjelölt szeretetszolgálatosdit játszotok, semmivel nem lesztek előrébb. SENKI nem kéri tőletek, hogy a saját jólétetek rovására, a saját életetek és céljaitok beáldozva lássatok el feladatokat, mert ha ti nem nyaltok segget méltatlan körülmények között, akkor ki fog?

Akkor senki nem fog segget nyalni, aminek az lesz az eredménye, hogy kénytelenek lesznek megfizetni titeket, zsenikéim.

A magyarok jelentős része így is magánba jár, mert annyira szar az állami. Ha általánosságban jobban keresnek az emberek, nem okoz gondot nekik a magánellátás megfizetése sem. Ti is jól jártok, mert emberszámba vesznek, ők is jól járnak, mert minőséget kapnak a pénzükért alulfizetett emberek beleszarása helyett.

Én is az első adandó alkalommal magánba mennék, ha komolyabb problémám lenne, csak nem gondolod, hogy az életem vagy a szeretteim életét egy olyan helyre bízom, ahol omladozik a vakolat és csöpög a wc, ugye? És ha végre lennének idehaza magánegyetemek az én területemen, biztos vagyok benne, hogy oda jelentkeznék és kifizetném a milliós tandíjat, ha tudom, hogy nem azt az igénytelen trágyát kapom érte, amit jelenleg egy átlagos magyar egyetemen. Ha végre kidolgozott, interaktív anyagokat kapok a pénzemért és nem egy poros jegyzetet baxnak elém, hogy én bogozzam ki, miközben az oktató csak dísznek van...

Úgyhogy légyszi, ne féltsétek annyira ezeket a foskupacokat, mert a jelenlegi formájukban senkinek nem szolgálják az érdekeit. Sem a közoktatás, sem a felsőoktatás, sem a közegészségügy. Nem lesztek szuperhősök attól, hogy a beleteket húzzátok. Az én szememben max idióták, akik a tudásuk ingyen kiáruaítják

2022. ápr. 22. 13:41
 25/37 anonim ***** válasza:
96%

Nem igazán tudom hova tenni ezt a stílust. Ki az a "ti" akinek címezted? Hol írtam hogy bárkinek bármilyen testrészét nyalnám?

Nem nagyon értem, ki(k)nek címezted ezt a választ. :D

2022. ápr. 22. 13:48
 26/37 anonim ***** válasza:
97%
Hát igen, ezek a "te mit tettél le" kezdetű fotel kakaskodások különösen viccesek tudnak lenni egy olyan országban ahol a kínai használt zokni árus a legújabb mercivel jár, több diplomás, nyelveket beszélő értelmiségiek, mint a pedagógusok, meg hó végén nem tudnak venni egy kiló kenyeret sem. De a kezdő orvosok, ápolók, egyéb szociális területen elhelyezkedők is hasonló megalázó módon kell éljenek. Többet tesz le szerintem egy tanár (főleg ha még doktorija is van), mint az itt okoskodó veréb agyúak 99%a.
2022. ápr. 22. 14:31
 27/37 anonim ***** válasza:
14%

Itt nem arról van szó, hogy többet tesz vagy nem. Itt arról van szó, hogy végignélkülözöl egy életet 5 év egyetem után csak azért, hogy arra vergődj, hogy te bezzeg maradtál abban a retek porfészekben tanítani vagy esetleg végre elkezdesz a saját családod és saját magad jólétére is gondolni. Ahelyett, hogy egy olyan rendszer csicskája lennél, aki mindenkit csak kizsigerelni tud.

Ha neked kell egy olyan élet, amiben a beled húzod szellemi értékteremtés címszó alatt akkor csináld. De nem kell leköpni azt sem, aki magára gondol.

2022. ápr. 22. 16:34
 28/37 anonim ***** válasza:
93%

Most komolyan, te kiknek írogatsz tulajdonképpen? :D mert se én, se a #26-os nem írtuk, hogy mi magunk tanárok vagy ápolók lennénk... A másik válaszoló nevében nem nyilatkozhatok, de tisztáznám hogy nem dolgozok egyik említett hivatásban sem, elégedett vagyok a saját fizetésemmel, ettől függetlenül felháborítónak tartom hogy ezek az emberek annyit keresnek amennyit...

2022. ápr. 22. 16:43
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
23-askának például. Csak olvasni kellene megtanulni
2022. ápr. 22. 16:53
 30/37 anonim ***** válasza:
93%

"végignélkülözöl egy életet 5 év egyetem után csak azért, hogy arra vergődj, hogy te bezzeg maradtál abban a retek porfészekben tanítani"

Pont ez a baj tudod, hogy egyre többen nem maradnak ebben a retek porfészekben (amit mi Magyarországnak hívunk), mert itt nem értékelik a munkájukat, inkább kimennek külföldre 4-5ször annyi fizetésért. És lehet hogy ők csinálják jól, csak gondolj bele hogy mi lenne ha minden pedagógus, orvos, mentős, ápoló stb magára gondolna? Többek között az oktatás és az egészségügy állapota különbözteti meg a fejlett, a fejlődő és a harmadik világbeli országokat. Magyarország csúszik szépen lefelé, és akkor fog mindenki pofára esni amikor a károk visszafordíthatatlanok lesznek. Ja, és nem vagyok sem tanár, eü-s, semmi ilyesmi. Csak van agyam, és tudok gondolkodni

2022. ápr. 22. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!