Milyen ennivalót vigyek munkahelye ha félek mások előtt
enni?
Figyelt kérdés
Régóta fennálló problémám, hogy ha sokan vagyunk egy helyen akkor félek enni mások előtt. Főleg ha néma csönd is van. Főételt nem is mernék, mert azt meg is kell melegíteni, bár ezt elkerülve enném hidegen is de itt attól félnék, hogy kifolyna vagy szagos lesz és emiatt bűzleni fog az ebédlő is. Gondoltam mindig vinnék péksütit, mert korábbi munkahelyemen azokat ettem, de ott nem is volt rendes kajálda, másik helyen meg volt de inkább a levegőn ettünk, mert kellemetlen volt a hangulat amúgy is, de ez gyakorlat volt így megoldható volt. De ha egy olyan munkahelyre megyek ahol rendes ebédlő van és vannak vagy húszan akkor inkább éhen halok munka végig de nagyon kellemetlen lesz nekem. Miket vigyek magammal ha ilyen problémám van? Esküszöm nem kitaláció, régóta gond ez nekem. Mindig igyekszem gyorsan megenni, mert kínosan érzem magam mások előtt..
Én régebben ugyanilyen voltam. Az volt a taktikám a túléléshez, hogy olyan ételeket vittem, ami nem morzsálódott, nem fröcsögött és már otthon úgy előkészítettem, hogy ne legyen vele semmi munka, csak minél kisebb feltűnéssel meg tudjam enni. :D De olvastam egy könyvet, ami a félelemmel és a félelem legyőzésével foglalkozik és néhány hónap alatt le tudtam győzni ezt az alaptalan félelemet, hogy biztosan ítélkezni fognak mások, hogy milyen gusztustalanul eszek. :)
2022. ápr. 1. 21:37
22/43 A kérdező kommentje:
21.Köszönöm! :)
2022. ápr. 1. 21:41
23/43 anonim válasza:
Ha elhívnálak ebédelni, mert pl egy helyen dolgozunk, és kijárásink van pl ebédszünetünk, és beülnénk valahova, akkor hogyan viselkednél, mi lenne a reakciód? Csak kollégák vagyunk, kettesben ebédelünk, más asztalok is vannak, nem túl szorosan rendezve.
2022. ápr. 1. 21:45
24/43 A kérdező kommentje:
23.Nem tudom, szerintem kihagynám ha lehet de próbálnám a nyugodt oldalamat előadni természetesen, de belül persze még zavar ha társaságban kell ennem.
2022. ápr. 1. 21:47
25/43 anonim válasza:
Látsz arra esélyt, hogy elmondanád? Én pl egy nagyon megértő ember vagyok... Az segítene könnyebben enni, ha tudnék róla, hogy van egy ilyen problémád, és ezzel együtt vagy elfogadva... Gondolom nem azért hívtalak ebédelni mert a legnagyobb ellenséged vagyok. :D Megmérgezlek :D
2022. ápr. 1. 21:53
26/43 A kérdező kommentje:
25.Hát ha munkahelyen vagyok ott nem szeretek magándolgokról beszélgetni. De amúgy nem szoktam ennyire problémákról beszélni munkahelyen, már ha így érted.
2022. ápr. 1. 21:56
27/43 anonim válasza:
Tavaly volt egy randim egy lánnyal, elmentünk lángosozni. Végig azon agyaltam, hogy tutira észrevette, hogy milyen gusztustalanul eszek. Biztos voltam benne, hogy a randi után már nem fogja fel venni a telefont és az üzeneteimre sem fog válaszolni. A randi után este, rám írt az egyik közös ismerősünk, hogy milyen volt a randi. Mondtam, hogy katasztrófa, biztosan észrevette, hogy úgy ettem, mint egy disznó. A közös ismerősünk azt írta vissza, hogy vicces, mert ő is ugyanezt gondolta. Mint kiderült végig azon gondolkozott, hogy biztosan észrevettem, hogy még az ujja hegyéről is csöpögött a lángosról az olaj. De én nem vettem észre, mert nem arra fordítottam a figyelmemet, hanem arra, ahogyan én eszek. :D A randipartnerem azóta a barátnőm lett és már két éve együtt vagyunk. :)
2022. ápr. 1. 21:58
28/43 anonim válasza:
Vigyél gyümölcsöt, például görögdinnyét. Azt egyszerűen, feltünés nélkül meglehet enni.
2022. ápr. 1. 22:04
29/43 anonim válasza:
Értem, köszi a válaszod, és bocsi az offért. Tudom hogy nem tartozik a kérdésedhez, csak kíváncsi voltam, hogy mint ezzel küzdő nő mennyire könnyen nyílsz meg a témával kapcsolatban. Szerintem több ember is van hasonló dolgokkal küzd, és kíváncsi voltam mi lenne a te reakciód.
2022. ápr. 1. 22:05
30/43 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat még.:)
ha valaki máshogy értené, nem eszek undorítóan, nem játszom az étellel sem, csak nagyon erős szorongás jön rám ha enni kell mások előtt. Régebben is volt ilyan hogy egyedül ültem végül egy táborban az étteremben, mert nem mertem msáokhoz csatlakozni de erre ahogy enni kezdtem, egy tanítónő felállt és hangosan közölte hogy "Kati" miért ül egyedül emberek? Utána odajött hozzám és mondta csatlakozzak hozzájuk (3 lány) de persze ekkor mindenki rám nézett és olyan kellemetlenül még nem éreztem magam. Ez az egyik eset és még van néhány ami miatt kialakulhatott ez a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!