Elmentem egy nap szabira, és a kollégám összehordott mindent rólam, ami nem igaz?
Sajnos amikor el akarta küldeni a főnökünk, én kiálltam mellette.
Már 2 hete nem lenne a cégnél, most meg amint kiteszem a lábam, nekiáll olyanokat mondani amik nem fedik a valóságot.
Ez egy nyugdíj előtt álló férfi kolléga, de még azt is a képembe vágta hogy mit akarok én, ő már 40 évet ledolgozott.
Tudom hogy félti a helyét, de nem tartom korrektnek hogy alámtegyen ha nem vagyok bent.
Mi van ha még ki is rugat, vagy a többieket ellenem fordítja. Visszamondták nekem, de nagyon irritál a dolog.
Most erre négyféle választ lehet adni:
1. Igen, elmentél és összehordott.
2. Igen, elmentél, de nem hordott össze.
3. Nem, nem mentél el, és nem hordott össze.
4. Nem, nem mentél el, de összehordott.
Szerintem előbb tanulj meg kérdést fogalmazni, és kiírni. Gondolom igazából az a kérdés, hogy mit tegyél. Akkor valahogy így kellene: "Elmentem egy nap szabira, és a kollégám összehordott mindent rólam, ami nem igaz. Mit tegyek?" És nem egy kijelentő mondatot kiírni kérdőjellel a végén.
Elég szomorú, hogy sok kérdésnél azt látni, hogy a kérdezőnek a logikus és igényes fogalmazás egy teljesen másodlagos, sőt néhol inkább harmadlagos szempont.
"Elég szomorú, hogy sok kérdésnél azt látni, hogy a kérdezőnek a logikus és igényes fogalmazás egy teljesen másodlagos, sőt néhol inkább harmadlagos szempont."
De azért értelmes válaszokat várnak. Nekem is herótom van ettől, hogy elvárják, hogy segítséget kapjanak, közben annyit sem tesznek meg, hogy rendesen, értelmesen és világosan megfogalmazzák, hogy mégis miben kérnek segítséget.
Konkrétan miket mondott rólad?
És honnét tudtad meg, miket mondott rólad? Ha valaki visszamondta neked, vigyázz, mert nem lehetsz biztos abban, hogy TÉNYLEG azt mondta rólad. Lehet, hogy a másik kollégád keveri a sz...t és próbál összeugrasztani titeket. Vagy legalábbis, hogy eltúlozta, feltupírozta, rosszindulatúan elferdítette, amit az idős kollégád rólad mondott. Ha többen, egybehangzóan állítják ugyanazt, akkor inkább el lehet hinni.
Egyébként ha el akarták küldeni, nem hinném, hogy túl nagy becsülete lenne a cégnél. Vagyis nem valószínű, hogy elhiszik neki, amit rólad mondott.
Én a helyedben annyit tennék, hogy a főnöktől négyszemközti beszélgetést kérnék, ott elmondanám, hogy tudomásom szerint X kolléga ezt meg azt mondta rólam és szeretném leszögezni, hogy ezzel szemben az igazság pontosan mi. Így legalább a főnök a te álláspontodat is ismerni fogja.
Köszi utolsó, az értelmes választ.
Megoldás erre sajnos nincs igazán, az összes létező feladatot elhibázza, veszélyben érzi az állását és szerintem így akar biztosabb állást, hogy a másikat bemocskolja, esetleg még is szabadul tőle.
Bárhol vagyok, mindenhol verik a mellüket a régi dolgozók, az idősek, holott én nem tehetek a koromról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!