Ez most próbanap volt, vagy randi a főnökkel? Nincs tapasztalatom, milyen egy próbanap, vagy a betanulási idő?
Irodai állásra jelentkeztem, tegnap volt a próbanap, sose dolgoztam ilyen területen, de fura volt, máshogy képzeltem...
Az iroda egy modern stílusú lakószobára hasonlított (mint egy lakáskultúra magazinban, szőnyeggel és kanapéval), a főnök korombeli, végig mosolygott, segítőkész, kedves, udvarias. Érdeklődött rólam, hogy mit szeretnék enni (rendelt nekem is ebédet), mi a hobbim, mit szoktam csinálni, burkoltan rátért a párkapcsolat és gyerek témára...
Maga a munka egyszerű irodai meló volt, igazából csak azt kérdezte mennyire bírom, mennyire monoton, meg hogy tetszik...
Mint kiderült, ketten dolgoznánk az irodában (se ügyfél, se más munkatárs), ami kicsit fura.
Na most ez egy szokványos próbanap volt, vagy egy gazdag srác hívott el egy sajátos randira?
Kb. 25-35 körüliek vagyunk
Az ilyen figurák kihasználják, hogy a hierarchiarendszerben magasabb szinten vannak, mint te, és a hivatalos ügyekbe is bőven beleviszik a dominanciájukat.
Az egyik lánybarátommal ugyanezt játszották el, és bár ő ledolgozott náluk 3 hónapot, a végén olyan rossz lett a viszony, hogy még a felmondását is meghamisították.
Vigyázni kell az ilyenekkel, nagyon aljasok.
Szállítmányozó, fuvarszervező cég - de ez miért fontos?
Én egy szokványos, kopott linóleumpadlós, szürke irodára számítottam, egy unalmas alakkal és pár szakadt ügyféllel - e helyett egy modern lakás, egy kedves fiatal férfi közli, hogy ő a főnök, megkér, hogy vegyem le a cipőm (műanyag parkettás szoba közepén 4 centi magas ilyen kis madzagdarabokból álló hófehér szőnyeg), közli, hogy a hűtőben van narancslé, ásványvíz, túrórudi, stb. Majd kezembe nyom egy laptopot, közli, hogy ezt meg ezt töltsem ki, majd ő leül a szőnyegre, és elkezdi rendezni az iratokat, telefonálgat, e-mailezik... ez tényleg szokványos?!
Huh,hát én eljöttem volna,az biztos,de még tudsz menekülni.
Nem fogadnám el a munkát,ez randi,mindenesetre nem állásinterjú!
"Szállítmányozó, fuvarszervező cég"
Utánanéztél, hogy mióta létezik, milyen cégeknek mi mindent szállítmányoz milyen módszerekkel?
"modern lakás, egy kedves fiatal férfi közli, hogy ő a főnök"
Ilyen van.
"megkér, hogy vegyem le a cipőm"
Itt kezdjél gyanakodni...
"kezembe nyom egy laptopot, közli, hogy ezt meg ezt töltsem ki"
Szerződés már van? Vagy miért töltötted ki? Fizetni fog érte, vagy szerelemből csináltad?
"majd ő leül a szőnyegre, és elkezdi rendezni az iratokat, telefonálgat, e-mailezik... ez tényleg szokványos?!"
Hát, végülis miért ne ülhetne a szőnyegre, ha ő a főnök, övé a lakás, stb.?... Szokványosnak azért nem mondanám, hogy szokványos...
"megkér, hogy vegyem le a cipőm" Itt kezdjél gyanakodni..."
Érthető volt, mert tényleg hófehér a szőnyeg, meg tiszta (és új) minden. Na meg persze (márkás, utcai ruhában) leült a szőnyegre rendezni az iratokat...
Tavaly november óta létezik a cég, szokványos megrendelő lapokat kellett kitöltenem, semmi személyes. Szerződés nincs, nap végén kezembe nyomott x összeget és közölte, hogy van még pár próbanapos, de majd értesít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!