Irodai dolgozók! Akiknek nem kell ledolgozniuk az ebédszünetet, azok hol dolgoznak? Milyen jellegű cégnél, ha tudható, melyiknél?
Gyanús, hogy csak a gyakorin látok ilyet. Vagy 8-16-ig tartó munkaidőt emlegetnek, vagy időhiányról szóló viták során derül ki, hogy 8 óra irodában léttel számolnak.
Hol vannak ilyen munkahelyek?
Illetve ha nem kell ledolgozni, akkor cserében baromi szigorúan veszik, hogy hány percet vagy távol az íróasztalodtól?
5 * 0,5 óra = 2,5 óra
Ennyivel hamarabb mehetsz haza pénteken. 5 napi ebédszünetet nem kell ledolgoznod, el van engedve.
4-szer 8,5 óra munkaidő és 1-szer 6 óra munkaidő szerinted nem 40 óra? És minden napra fél óra szünet, így 4-szer 9 óra bentlét és 1-szer 6,5 óra bentlét.
Így kijön a 8-17 és 8-14:30.
Másik helyemen 20 perc volt az ebédidő.
7:30 - 16:10 és péntek 7:30 - 14:30.
Most levezettem papíron, négyszer 8 ó 20 p munkaidő, ez 80 perc plusz. Pénteken 6 ó 40 perc munka, ez 80 perc mínusz. Megvagyunk. Erre jöttek a 20 perc szünetek.
Egyik helyemen 40 percet vont a Nexon.
Diákmelóimnál vagy 9 órát voltam bent 8 helyett, vagy 7-7,5-et fizettek ki.
Ahol interjúztam, szintén mindenhol le kellett volna dolgozni, barátaimnak le kell dolgozniuk.
Nálunk is levonja a nexon a harminc perceket, 8,5 óra a napi munkaidő, de mivel pénteken kettőkor végzünk, ezért valójában úgy jön ki a heti negyven óra, ha a szünetet is beleszámolod.
A Nexonban is két rublika van: munkavégzés (a levont 30 perccel), és tényleges jelenlét (itt nem vonja le).
Ahol a Nexon levont, ott minden nap levont, rugalmas munkaidő mellett. Pénteken is levont. 4 hónap alatt átlagban napi 8 óra munka és 40 perc szünet kellett.
A fix munkaidőimet levezettem fentebb.
4 napon 9 órát voltunk, 1 napon 6,5 órát. De fent ott van.
Rákérdezel az interjún és úgy is elmondják a munkaidőt.
Nekem előző helyem egy multi volt, nem kellett ledolgozni, és pénteken is kettőig voltunk.
A másik kkv, itt sem tartják számon, sok munka van, de nem várnak el általában túlórát úgy néz ki eddig, itt sem kell ledolgozni.
És ahova most inerjuztam szinten multi, ott nem emlékszem már mit mondtak az ebédszunetre, de megmondták h nem foglalkoznak vele meg nem méregetik ki mikor jon megy vagy meddig dolgozik. Ami lényeg h ha határidős feladat van, az legyen meg.
Igazából ez volt az előző multimn is csak a mérce: nem időben merik a munkát, és onnantól rad van bízva a dolog, ha ami kell, azzal megvagy.
De ez már az interjún kiderül, ha rákérdezel.
Budapest, építőipar.
Jellemzően kicsivel 9 után érek be és ha nincs halaszthatatlan dolog, akkor 4-kor távozom. Pénteken 2-ig kell bent lenni. Persze ez azzal jár, hogyha keresnek reggel 7-kor vagy este 6-kor telefonon, akkor illik felvenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!