Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerinted 27 évesen mennyire...

Szerinted 27 évesen mennyire számít mai világban "fiatalnak" valaki munkahely/ pályaváltás tekintetében? Mennyi eséllyel indulhat valaki egy új helyen közel 30 évesen?

Figyelt kérdés

2022. márc. 18. 15:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

Én 26 éves koromig egyáltalán nem dolgoztam diákmunkán kívül semmit. Azt is csak nyaranta, mindenfajta gyümölcsszedés, takarítás, pakolás. Egyetemre se rögtön mentem sajnos, azt viszont nagyon-nagyon bánom a mai napig. De amikor elvégeztem végre az óvónőképzőt, egyből felvettek egy félig német nemzetiségi intézménybe, nulla tapasztalattal, vidéken.

Ha hiányterületet céloznál meg (és meg is van hozzá a végzettséged), szerintem felvesznek simán tapasztalat nélkül is. Nyelvtudás szintén fontos. De úgy mondjuk nem megy, hogy tegyük fel, eddig cukrász voltál, és most pénzügyi elemző lennél képzettség és tapasztalat nélkül. 😅 Ami még nagyon fontos a mai világban és az egyre felhíguló piacban, az a kapcsolatok. Nekem sosem voltak barátaim, se ismerőseim, de ismerek olyat, aki sima érettségivel dolgozott már számtalan, teljesen különböző karrierben, csak mert itt-ott ismert valakit.

2022. márc. 18. 15:20
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Majdnem 30 voltam, mikor a mostani munkahelyemre kerültem, és még így is én voltam (vagyok) a fiatalka, új husi. :D

Szerintem nem vagy elkésve semmivel.

2022. márc. 18. 15:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivan? :D Manapság az a csoda, ha valaki sok ideig egy munkahelyen marad.
2022. márc. 18. 15:34
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkit felpontoztam! :)

2 diplomam van, egy igazgatásszervező (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), és egy jogász (Pázmány).

3 éves munkaviszonyom van (nem diákmunka), de váltani szeretnék.

2022. márc. 18. 16:08
 5/18 anonim ***** válasza:
0%

30 de 27 sem fiatal már.

Az egyetemről 22-23 évesen frissen kizuhantak, na azok a fiatalok.

Nálam a csopvez manager 32 éves és messze a legöregebb. Távközlési multi.

2022. márc. 18. 16:29
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
30-as, vagy ahhoz közelítő nem fiatal, az középkorú. A munkaerőpiacon pláne nem fiatal.
2022. márc. 18. 17:26
 7/18 A kérdező kommentje:

#6 a magánéletben tiszta sor, hogy nem vagyok már fiatal.

Viszont azt nem árt elfeledni, hogy a mostani világban aki egyetemre jár, és nemcsak egy alapszakot végez el, az minimum 24 éves koráig tanul! Ergo, nem dolgozik még, legfeljebb diákmunkákat vállal.

Valószínűleg te az életben nem jártál egyetemre...

2022. márc. 18. 21:08
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Manapság tényleg hatalmas divat a diplomahalmozás, nekem még a leggyengébben teljesítő ismerőseim is mentek tovább mesterszakra, vagy valami teljesen másra. Ahol fiatalos csapat van az általában távközléssel, ügyfélszolgálattal, helpdesk IT akármivel foglalkozó SSC-k, sok helyre már diploma sem kell, csak nyelvtudás. De ilyen helyen az ember alapból nem marad 40-en felül azt azért tegyük hozzá, mert nem éppen családbarát. Ha valami hiányterületre mész át, ott meg mindegy, hány éves vagy, ha értesz hozzá. Vidéken amúgy tényleg szinte minden cégnél csak idősebbek dolgoznak, a fiatalok elmentek külföldre vagy a fővárosba. Nem kell amúgy önéletrajzba kort írni, én sosem szoktam.
2022. márc. 18. 22:37
 9/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, na igen, ez egy nagyon értelmes, komplett válasz volt. Egyáltalán nem mindegy, hogy például az a bizonyos "fiatalos" munkahely később is megfelel-e, amikor az embernek családja, gyerekei vannak....

Nem is feltétlen ilyen munkában gondolkozom.

2022. márc. 19. 13:06
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell amúgy önéletrajzba kort írni, én sosem szoktam."

Éssss??? nem mész be állásinterjúra? rádnéznek és annyi.... ennek mi értelme elárulod?

Hm?

2022. márc. 19. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!