Ki nem állhatom a kolléganőmet. Ti mit csinálnátok?
JAVÍTÁS:
A bántalmazás, megalázás, még ha nehezen is megfogható, de valójában mégis egy (többnyire kimondatlan) **protokoll** megSértése. Érdemes megpróbálni ezért egyfajta protokollt megfogalmazni, rögzíteni.
Home officeban szemétkedik?
Kazam-mal vagy más külső független screencast programmal fel lehet venni, azt nem veszi észre. Helyigényes, hosszú távon kell neki egy pendrive vagy legalábbb ideiglenesen jobhiján a google drive.
Az igazi nehézség megfogni,megfoglamazni, mi is az a pont/elv, ami miatt ezzel a viselkedéssel konkrétan akadályozza a kolléga a munkát. Szinte biztos, hogy ez megfogható valahogy.
Rendkívüli felmondásra egyébként a bántalmazás feljogosít, de gondolom ez önmagában nem vigasz. A jogi vonzata a dolognak Magyaroszágon valószínűleg afféle próbapernek számítana, vagyis nehéz biztosat mondani, de ezzel együtt is, ügyvéd segítségével talán ki lehet hozni a dologból egy sima ügyvédi felszólító levéllel is azt, hogy a bántalmazó kolléga be legyen szaratva. Ügyvédi felszólítás többnyire egy konzultáció árából kijön.
Mindenhol ez van, és mindenhol az ilyen bunkóknak áll a világ, minden munkahelyen megvan a saját maguk kis holdudvara, akik körbenyalják őket. És csak felmondani lehet, de mondom a következő helyen is meglesz ugyanez a felállás. Mindenhol van egy legbunkóbb. Ha tévedek, akkor írjátok meg privátban, és oda megyek dolgozni :)
Én személy szerint egyik helyemen megmondtam a főnökömnek, hogy nem vagyok köteles tolerálni a kollégám bunkó stílusát, és nem vagyok hajlandó együtt dolgozni vele. Ahelyett, hogy leült volna vele, hogy beszéljen a normális irodai viselkedésről, egyszerűen én lettem a hibás mindenért onnantól fogva. A mókás amúgy az volt, hogy a közvetlen kollégáim, akik odáig ugyanúgy panaszkodtak az illetőre, rám fújtak, hogy mégis mit képzelek magamról...
A betanítás meg egyébként is egy ilyen kényes terület, mert ha valakit fel kellett venni, akkor lehetséges, hogy emögött van valamilyen feszültség a szervezetben, ami az új kollégán csapódik le. Azért abban igaza van a kolléganődnek, hogy ha ő nem akar bemenni, akkor te minek akarod berángatni az irodába. Távolról is ugyanolyan jól be lehet tanulni, miben több az, hogy testileg is ott ül melletted? Felveheted a képernyőt, beszélgetéseket, chatelést lementheted, és úgy sokkal jobb, később visszakeresheted. Mindek rizikóztassa a covidot, ha nem muszáj? Én is ugy kaptam el anno, hogy össze kellett dugni a buksinkat egy betanulás alkalmával. Az összes kollégám is kidőlt 1-1 hétre.
Ha bent vagy, akkor én a helyedben az ilyen emberrel tárgyilagosan csak annyit beszélnék, amennyit kell, ha nem segít, felnyomnám a főnöknek. Home officeból meg pláne nem érdekelne mit vergődik. Amúgy meg lehet kérdezni, hogy ez milyen típusú cég, melyik iparág?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!