Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Dolgoztatok már olyan helyen,...

Dolgoztatok már olyan helyen, ahol soha senkit nem engedtek nyáron szabira, csak azon kívül?

Figyelt kérdés

Én még nem, de láttam már ilyen álláshirdetést. Hotel éttermében mosogatás, és a feltételek között azt írták, hogy június-július-augusztus-szeptember hónapokra ne legyen vakációterv. Azt persze nem tudom, hogy ez ott általában véve így megy, vagy pedig csak arra az évre, az akkor felvételt nyerő jelentkezőre vonatkozott (májusi kezdés volt), és a következő évben esetleg már mehetett volna akkor vakációra.

A lényeg, hogy ilyen feltételt szabhat egy munkahely akár alkalmilag akár általánosan? Ez törvényes? Dolgoztatok már ilyen helyen?

2022. febr. 22. 08:46
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

20: Külföldön élek, itt nincs ilyen, hogy a szabadság x részével a munkáltató rendelkezik.

Te nyilván az a fajta kommentelő vagy, akinek vagy nyolc diplomája van, majdnem nettó 1 millát visz haza havonta, és ha felmondana, akkor a cégnek minimum fél évbe telne megtalálni a méltó utódját, addig legalább egyszer csődközeli állapotba kerülve. 😮 😀

2022. ápr. 24. 11:21
 22/37 anonim ***** válasza:
az a helyzet h igen, az vagyok
2022. ápr. 24. 12:51
 23/37 anonim ***** válasza:
0%
ja es igen, jol ereztem...nemet v. osztrak hoteles kulimunka
2022. ápr. 24. 12:51
 24/37 A kérdező kommentje:
23: Nem talált. Holland egyetemi étkezde, hétvégék és ünnepnapok szabadok, nyáron kötelező kivenni 3 hetet, téli ünnepek alatt pedig leállás van. (De utóbbiakat írtam is már.) És símán keresek annyit, mint egyesek otthon irodai munkával. Ez nem nagyzolás, hanem tényközlés.
2022. ápr. 24. 13:19
 25/37 anonim ***** válasza:
21, 24. Pont most írtad hogy nálatok is rendelkezik a munkáltató a szabadságot 2/3-val. Mert hó úgy is rendelkezhet hogy megmondja higy xy időpontban vegyél ki 3 hetet. Ahigy meg is tette. Az hogy ti pincérek ezt higy rendezték le egymás között higy ki mikor menjen az őt már nem érdekli. Csak ki legyen véve a 3 hét.
2022. ápr. 24. 15:20
 26/37 A kérdező kommentje:
25: Nem pincér vagyok, mosogató. És a három nyári hónapon belül mi döntjük el, mikor vesszük ki a három hetet.
2022. ápr. 24. 15:22
 27/37 anonim ***** válasza:

Igen, értem. Nekünk is így volt. Júniusról szeptemberig 2 hetet mindenkinek muszály volt kivennie. Ezt azért csinálják hogy később már ne tolongjatok a szabadságért amit ki kell adniuk az év végére. Ha nem vennének ki nyáron 3 hetet akkor mindenki év végén akarna menni és egyszerre ami nem lehetséges.

Szóval gyakorlatilag rendelkeznek vele, csak nem konkrét időpontot mondanak hanem hagynak nektek valamennyi választást. Ezt is megtehetik.

Én nem szeretem a nyári szabadságot mert utálom a 30 fokos meleget. Kifejezetten április, május, szeptember az amikor szeretek délre menni mert már nincs kánukula. Ha mondjuk Magyarországon kellene tölteni akkor se tudnék jobban mit kezdeni magammal nyáron, tehát nem is oszág függő. Mert annak nincs értelme hogy a házban kuksolok és bujkálok forró nap elől 🙂 De kinek mi. Aki szereti a nyarat annak rossz lehet higy nincs nyári szabadság. Vagy ha pl gyereke van és ott a nyári szünet ezért pont akkor nem lehet otthon.

2022. ápr. 24. 15:39
 28/37 anonim ***** válasza:
0%

hollandia, mosogatas

mivan nem jott be a gender studies diploma?

2022. ápr. 24. 16:04
 29/37 A kérdező kommentje:
28: Az meg micsoda?
2022. ápr. 24. 16:11
 30/37 anonim ***** válasza:
0%
a bufeszakos haszontalan vegzettsegedre utaltam
2022. ápr. 24. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!