Dolgoztatok már olyan helyen, ahol soha senkit nem engedtek nyáron szabira, csak azon kívül?
Én még nem, de láttam már ilyen álláshirdetést. Hotel éttermében mosogatás, és a feltételek között azt írták, hogy június-július-augusztus-szeptember hónapokra ne legyen vakációterv. Azt persze nem tudom, hogy ez ott általában véve így megy, vagy pedig csak arra az évre, az akkor felvételt nyerő jelentkezőre vonatkozott (májusi kezdés volt), és a következő évben esetleg már mehetett volna akkor vakációra.
A lényeg, hogy ilyen feltételt szabhat egy munkahely akár alkalmilag akár általánosan? Ez törvényes? Dolgoztatok már ilyen helyen?
"Ha nem is 3, de legalább 2 hét nyári szabi úgy gondolom, akkor is megilleti az embert."
Persze! Csak azért, mert vendéglátásban dolgozik. Aki a gyárban dolgozik 3 műszakban vagy két műszakban, 12 órában ugye, annak nem is jár. Jó igazságtalan vagy kérdező. 4-es válaszoló voltam.
Igen. Alapvetően nem volt rossz, én nem vagyok ez a nyaralós alkat egyébként sem, nem viselem jól a nagy melegeket.
Meg úgy, hogy nem főszezonban mentem emiatt nyaralni, lényegesen olcsóbb volt minden.
Nem, és nem is dolgoznék ilyen helyen.
Egyébként szerintem teljesen korrekt, ha ezt közlik a hirdetésben. Így akinek nem felel meg, nem is jelentkezik.
meglepő lehet, de a gyógyszeripar karbantartási része is ilyen, és minden ehhez kapcsolódó beszállító vagy alvállalkozó.
igaz, csak július közepe-vége és szeptember eleje a tilos időszak, mert akkor van a legtöbb munka
és mivel nem akarnak parasztlázadást, ezért mindenkire vonatkozik a tilalom, még azokra is akiknek amúgy uborkaszezon lenne.
persze igy is vannak egyenlőbbek, akik júliusban meg augusztusban mehetnek szabadságra
ja és persze év végén sem mehetsz, mert nem akarják hogy üres legyen az iroda.
de mehetsz télen, mehetsz márciusban, meg hasonlóan irreveláns időpontokban.
nem és nem. Én magyar vagyok, nekem balaton kell NYÁRON, engem nem érdekel a síelés, meg a proli horváthország.
a szabadság nagyobb részét a munkáltató adja ki amugy is szal nem tudom mi a probléma
az érződik a kérdésből hogy te csak ilyen kulimunkára vagy alkalmas és szóba sem jössz olyan munkahelyen ahol nincs ez a rabszolgatempó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!