Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Dolgoztatok már olyan helyen,...

Dolgoztatok már olyan helyen, ahol soha senkit nem engedtek nyáron szabira, csak azon kívül?

Figyelt kérdés

Én még nem, de láttam már ilyen álláshirdetést. Hotel éttermében mosogatás, és a feltételek között azt írták, hogy június-július-augusztus-szeptember hónapokra ne legyen vakációterv. Azt persze nem tudom, hogy ez ott általában véve így megy, vagy pedig csak arra az évre, az akkor felvételt nyerő jelentkezőre vonatkozott (májusi kezdés volt), és a következő évben esetleg már mehetett volna akkor vakációra.

A lényeg, hogy ilyen feltételt szabhat egy munkahely akár alkalmilag akár általánosan? Ez törvényes? Dolgoztatok már ilyen helyen?

2022. febr. 22. 08:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
31%

"Ha nem is 3, de legalább 2 hét nyári szabi úgy gondolom, akkor is megilleti az embert."

Persze! Csak azért, mert vendéglátásban dolgozik. Aki a gyárban dolgozik 3 műszakban vagy két műszakban, 12 órában ugye, annak nem is jár. Jó igazságtalan vagy kérdező. 4-es válaszoló voltam.

2022. febr. 22. 10:00
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Alapvetően nem volt rossz, én nem vagyok ez a nyaralós alkat egyébként sem, nem viselem jól a nagy melegeket.

Meg úgy, hogy nem főszezonban mentem emiatt nyaralni, lényegesen olcsóbb volt minden.

2022. febr. 22. 10:14
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Idegenforgalomban, vendéglátásban, akkor van a legnagyobb dömping, amikor mindenki más nyaral, mert abból van a bevétel. Aki ebben a szektorban dolgozik erre rá kell tudnia és el kell fogadnia. Ha nem tetszik, akkor olyan helyen kell dolgozni, ahol szabad a hétvége vagy nyáron lightosabb a meló.
2022. febr. 22. 10:25
 14/37 A kérdező kommentje:
11: Hol írtam én olyat, hogy csak a vendéglátásban dolgozót illeti meg?
2022. febr. 22. 10:29
 15/37 A kérdező kommentje:
13: Dolgoztam már olyan étteremben, ahol überdurva hajtás volt, szabad hétvégéről szinte szó sem lehetett, nyáron mégis el lehetett menni 2-3 hét szabira. Megoldották a helyettesítést, fizettek munkaközvetítőnek, vagy felvettek diákmelóst alkalmilag.
2022. febr. 22. 10:31
 16/37 A kérdező kommentje:
Az végülis még becsülendő, hogy beleírják a feltételek közé, így nem éri váratlanul az illetőt, ha felveszik. Ugyanis nem mindenütt tájékoztatják erről a jelentkezőt, és később, ha megkérdi, miért nem mondták, képesek lecsapni annyival, hogy mert nem kérdezte. Nekem is volt olyan étterem, ahol amikor a téli ünnepekre szabit akartam kivenni, mondták, hogy azt nem lehet, akkor senki sem mehet el. És amikor megkérdeztem, miért nem mondták ezt az interjún, azt felelték, mert úgy gondolták számomra evidens, hogy egy étteremben Karácsonykor és Újévkor is hajtani kell, és hogy akkor szabistop van. Holott ez ugye hülyeség, hisz mint írom, máshonnét símán elengedtek.
2022. márc. 3. 10:48
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, és nem is dolgoznék ilyen helyen.

Egyébként szerintem teljesen korrekt, ha ezt közlik a hirdetésben. Így akinek nem felel meg, nem is jelentkezik.

2022. márc. 6. 18:46
 18/37 anonim ***** válasza:
77%

meglepő lehet, de a gyógyszeripar karbantartási része is ilyen, és minden ehhez kapcsolódó beszállító vagy alvállalkozó.

igaz, csak július közepe-vége és szeptember eleje a tilos időszak, mert akkor van a legtöbb munka

és mivel nem akarnak parasztlázadást, ezért mindenkire vonatkozik a tilalom, még azokra is akiknek amúgy uborkaszezon lenne.

persze igy is vannak egyenlőbbek, akik júliusban meg augusztusban mehetnek szabadságra

ja és persze év végén sem mehetsz, mert nem akarják hogy üres legyen az iroda.

de mehetsz télen, mehetsz márciusban, meg hasonlóan irreveláns időpontokban.

nem és nem. Én magyar vagyok, nekem balaton kell NYÁRON, engem nem érdekel a síelés, meg a proli horváthország.

2022. ápr. 24. 09:53
 19/37 A kérdező kommentje:
Mondom, alapjában véve tolerálható a dolog, ha beleírják a hirdetésbe, de legkésőbb az interjún közlik, kérdés nélkül (!). Az ilyen dolgot, hogy ha ott dolgozol, akkor el kell felejtened a nyári időszakban és/vagy a téli ünnepek alatt kivett vakációt, igenis le kell kommunikálni, nem várható el senkitől sem, hogy magától értetődőnek vegye.
2022. ápr. 24. 10:01
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

a szabadság nagyobb részét a munkáltató adja ki amugy is szal nem tudom mi a probléma

az érződik a kérdésből hogy te csak ilyen kulimunkára vagy alkalmas és szóba sem jössz olyan munkahelyen ahol nincs ez a rabszolgatempó

2022. ápr. 24. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!