Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyes munkahelyeken a jó...

Egyes munkahelyeken a jó régóta ott dolgozók miért képzelik azt, hogy nekik alanyi jogon jár a lazsálás, meg a tetszőleges késés?

Figyelt kérdés

Leginkább gyárakban meg segédmunkában látni ilyeneket. De én láttam már étteremben is. Az ugye az alap, hogy szeretik játszani a főnököt a fiatalabb kollégának. Meg ők maguk szeretik elhúzni a szüneteket, egy műszak alatt minimum ötször kimenni dohányozni, meg félórákat késni kezdéskor, ugyanennyivel korábban elmenni. De ha egy nem régóta ott dolgozó teszi ezt, akkor még ők szólnak be neki. És ha az visszaszól, hogy mi az, hogy neki szabad, neki meg nem, akkor azt felelik, hogy ők már x éve ott dolgoznak, majd ha ő is ott lesz annyi ideje, talán majd megteheti, addig legyen szíves guruljon-pattogjon. Ha valamiért áll a gép, akkor se lazsáljon, hanem keressen valami tennivalót, míg ő dohányozgat.

Az ilyenek mégis mit képzelnek magukról?

2022. febr. 8. 09:39
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

#30, mert azt kérdezted,hogy mi a belső indíttatásuk (a henyélő kollégáknak), nem azt,hogy mit gondolna erről a főnök,ha tudná. Hanem tehát,hogy ők mit gondolnának belül magukban.

Amúgy nem a törés a lényeg, hanem,hogyha akar, teperhet az újonc, hogy stabilizálja a helyzetét; de aki régi, lazsál, úgy gondolja,hogy neki saját magának már nincs szüksége megerőltetnie magát.

Amúgy az újoncnak se kell teperni,hanem lehet,hogy bizonyítási kényszeres,é s ezért túlbuzgó. Fél másodperce fejezte be az ekőző munkafolyamatot,de máris rohan a főnökhöz,hogy mi legyen a következő feladat.

Loholni azért nem kell, csak sima normál emberi tempóban. Szerintem ez az alap normál elvárásuk a főnököknek, hogy mindenki normál emberi tempóban csinálja. Nem kell turbózni, de lehetőleg ne is lazsáljon. Mind az újonc, mind a régi. Nem kell megszakadni, de ne is vegye félvállról, ne is lustázza el.

ápr. 10. 13:16
 32/35 anonim ***** válasza:

*ők mit gondolnának belül magukban. :

Mármint,hogy a lazsáló kollégák vajon mit gondolnak,mi járhat a fejükben.

ápr. 10. 13:18
 33/35 A kérdező kommentje:
31: Arra céloztam, hogy az ilyenfajta kollégák ezt mindig úgy adták nekem elő, mintha ez valami hivatalosan lefektetett szabály lenne.
ápr. 10. 13:31
 34/35 anonim ***** válasza:
#33, Hát jó, annak meg nem kell bedőlni. :) Ez van
ápr. 10. 13:49
 35/35 A kérdező kommentje:
Megjegyezném még, hogy némelyikük láthatólag azt képzelte, hogy még a katonaságnál vannak. Ők az öreg bakák, én meg a csicskázó kopasz. Aztán berágtak, hogy nem hagytam magam.
ápr. 10. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!