Hol???? Mikor 100an jönnek 1 helyre. Irod asszisztenst kerestük Pesten GBM-ért bruttó 260-ért és 1 hét alatt 3-400 páláyzat futott be, zöme diplomás.
Munkaerőhiány? HOL?
2022. jan. 15. 14:22
12/19 anonim válasza:
Én csak félig vagyok az, de pl. azért, mert túl sok a hülye, és mert 1 valakivel konfliktusba kerülsz, utána jön még 1 aztán még 1 aztán még 1 stb.
Végül te leszel idegroncs. A hülyék meg nem lesznek kevesebben.
El lehet kezdeni, de úgy is belefárad az ember.
Persze van olyan eset mikor csak a hülye képes magát hagyni, de az azért ritkább.
2022. jan. 15. 14:45
13/19 anonim válasza:
13-as: szerintem a szar helyeken van munkaerőhiány. Nem próbáltam olyan helyre bekerülni, ahová diplomásokat keresnek, ennélfogva nem tudom, mi van nálatok vagy ezeken a helyeken. Valószínűnek tartom, elfogadom, hogy azokon a helyeken, ahol kevés munkával jutsz sok pénzhez, oda 300-400xos túljelentkezés van, lehet. Itt az volt a kérdés, miért konfliktuskerülőek az emberek a munkahelyükön és valaki azt írta, a kirúgástól való félelmükben. Szerintem ha valakinek olyan értékes a munkahelye, hogy félti, van mit félteni rajta, akkor jó megoldás lehet a konfliktuskerülés, ha ezzel bebiztosítja a helyét az értékes munkahelyén, visszapofázással (konfliktus nem kerülése) viszont elveszítené. Ha kész elveszíteni a munkahelyét, mert az nem olyan értékes, vagy rögtön talál másikat (ahogy szerintem igen), akkor semmi oka konfliktuskerülőnek lenni a munkahelyén. Kereslet-kínálat.
2022. jan. 15. 14:55
14/19 anonim válasza:
Azóta vagyunk konfliktuskerülő mióta megvan a nettó 400. Ez már egy olyan szintű pénz nekem, hogy nem éri meg beleállni a dolgokba.
2022. jan. 15. 15:43
15/19 anonim válasza:
Én nem keresek nettó 400at, helyette bruttó 200at, azt is csak idén januártól (előtte bruttó 169.et) de így se éri meg beleállni a konfliktusba mert csak bukhatok rajta.
Innen kirúgnak és biztos találok mást: ugyanilyen szart.
és ott is lesznek gondok, még tán nagyobbak mint itt.
akkor meg minek...
2022. jan. 15. 15:47
16/19 anonim válasza:
Akkor én el vagyok átkozva, mert szinte mindig kifogom a stresszes, okoskodó, veszekedős kollégákat.
2022. jan. 15. 16:25
17/19 anonim válasza:
A konfliktus része az életünknek, gyárilag jár hozzá, még munkahelyeken is (sőt…) megjelenik. A legjobb teamekben, projektcsoportokban is létező jelenség, nem egy ördögtől való ritka dolog. Jó is tud lenni, hiszen innovatív is lehet, a közösség tagjait előre viheti, sokszor gondolkodásra és együttműködésre is kényszerítheti a tagokat. A fő probléma az, ha valaki a konfliktus megoldását kerüli. Egy munkahelyen ezek felmondásokhoz is vezethetnek.
2022. jan. 15. 18:13
18/19 anonim válasza:
17-es, már hogy a konfliktusmegoldás kerülése járhat felmondással? Valaki nem meri vagy nem akarja a konfliktust megoldani. Ez kb olyan, hogy amikor van egy konfliktus, ő bezárkózik egyedül az irodájába és addig nem megy ki, míg valaki más meg nem oldja helyette? És ha ez a módszer nem működik, akkor inkább felmond? Mert nem bírja azt a feszültséget, amit a konfliktus megoldása kíván. Vagy neki mondanak fel, mert a főnöke nem bírja, hogy az alkalmazottja elkerüli a konfliktus megoldását?
2022. jan. 15. 19:02
19/19 anonim válasza:
Ha van egy konfliktus amit ahelyett, hogy megoldanának inkább görgetik maguk előtt a tagok az vezethet a munkavállalóban egy olyan belső feszültséghez ami felmondását eredményezheti. Elég drasztikus képet festett a 18-as azzal, hogy valaki bezárkózik az irodába és onnan ki nem mozdul, a valóságban a leggyakrabban ez úgy néz ki, hogy csak ott lóg a levegőben a tagok közt a feszültség, rátelepedik szépen lassan mindenre és mindenkire, ez járhat már olyan klasszikus tünetekkel, mint például a gyomorideggel történő munkába járás, vagy az interperszonális kapcsolatokban történő elszigetelődés. Sajnos könnyen lehet, hogy egyszer csak a jelölt megjelenik a felmondással a kezében, ilyenkor akarják a problémát/konfliktust megoldani. Késő bánat, tartja a mondás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!