Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek? Szerintetek...

Mit tegyek? Szerintetek mennyi az ideális fizetés ebben a szakmában?

Figyelt kérdés
Frissen végzett épületgépész technikus vagyok. Viszont egy cégnél dolgozok fél éve, ahol szerintem elég alacsonyan béreznek. Napi 10 órát dolgozunk és azért elég kemény fizikai megterhelés mellett. Most emelt a főnököm 14000 Ft os napi bérre, eddig 13000 kaptam egy napra. Szerintetek megérné váltanom? A munkatársaim is elég szemetek velem.

2022. jan. 9. 07:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%

Nálad lehet H kretenek dolgoznak, de nálunk munka folyik. 7:00-10:00-ig krónikus gondozás, 10:30-tol 12-ig háziorvos 12-12:30 adminisztráció, majd felváltva 13-tol házi betegellátás, ameddig van rászoruló, addig kell menni. 17-tol minden páros napon csak dolgozó embereket fogadunk.

Többet dolgozunk, mint te valaha fogsz. ;) Bár ez nem kreténlandiaban, ahol te élsz.

2022. jan. 9. 11:49
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
Tudod mi a gáz azzal ha nem jelentenek be? Dolgozhatsz akármennyit, jereshetsz akármennyit, az csak kidobott idő lesz a nyugdíj szempontjából, nem fogják figyelembe venni. Lehet ha bejelentenének nem kapnál ennyit sem, és ezért most örülsz hogy mekkora királyság ez, de valójában a munkáltatód "jár jól" egyedül ezzel
2022. jan. 9. 14:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12

Mondjuk sokkal jobban jár, ha több pénzt kap kézhez és ő maga gondoskodik a nyugdíjáról, ugyanis az a csoda hogy a mai nyugdíjrendszer még működik abban a formában amiben jelen van. Nem lesz nyugdíj mire oda kerül, szerintem ez 100%. De végül is nem erről szól a kérdés.

Részben igaz az is amit írsz, viszont azt ne felejtsük el hogy ő kezdő. Ami ebben a szakmában azt jelenti, hogy fogni kell még a kezét elég rendesen (valószínű ezért parasztok vele a kollégák is), bejelentve ő nettó veszteség a munkaadónak, hiszen nem elég, hogy önálló munkát nem tud végezni (nem hagyhatod ott egy üres ház alapszerelésénél reggel 8 órakor és nem mondhatod neki, hogy itt vannak a szerszámok és az anyag, délután 4-re jövök érted, mert képtelen megcsinálni), de még 1 teljes értékű embert is a nap folyamán többször lefoglal, aki irányítja, a kezét fogja és mutatja neki a dolgokat.

Én anno ezt úgy csináltam, hogy egy vállalkozónál voltam az elején nem bejelentve gatya összegért, rengeteget tanultam ott, megkértem hogy jelentsen be 4 órába, dolgoztam 1 évet 4 órában, most pedig teljes 8 órában vagyok bejelentve és kicsit kapok többet mint a kérdező nettóban.

Viszont ehhez kell egy kis alázat... Ezért írtam azt is, hogy ennél többet nem nagyon fog keresni sehol és kicsit a hozzáállást kellene változtatni.

Ha ezt a kérdést úgy írja ki, hogy 20 év munkatapasztalat van a háta mögött és ez a helyzet, akkor tök jogos. Na de egy kezdőről beszélünk... Nekem ne mondja senki, hogy egy kezdőnek nem jó fizetés a nettó 300 ezer forint... Van aki egy diplomával keres ennyit 30 év meló után, nem 20 évesen a padból kiugorva.

2022. jan. 9. 16:04
 14/15 A kérdező kommentje:
13. Köszönöm a korrekt válaszokat.
2022. jan. 9. 19:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Na, merrre mentek tovább ha mentél?

Esetleg menj 3 műszakba dolgozni, mint minőségellenőr, vagy menj karbantartónak.

Technológusok is jól keresnek akik a gépet állítják.

Érettségid van mellette? Nyelvet tudsz? Így még nyílik pár dolog. De szerintem reális.

tegnap 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!