Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek? Szerintetek...

Mit tegyek? Szerintetek mennyi az ideális fizetés ebben a szakmában?

Figyelt kérdés
Frissen végzett épületgépész technikus vagyok. Viszont egy cégnél dolgozok fél éve, ahol szerintem elég alacsonyan béreznek. Napi 10 órát dolgozunk és azért elég kemény fizikai megterhelés mellett. Most emelt a főnököm 14000 Ft os napi bérre, eddig 13000 kaptam egy napra. Szerintetek megérné váltanom? A munkatársaim is elég szemetek velem.

2022. jan. 9. 07:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Bruttó vagy nettó?
2022. jan. 9. 07:40
 2/14 A kérdező kommentje:
Mivel nem jelentettek be ezért nettó.
2022. jan. 9. 07:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lennék bejelentve,akkor még a minimálbér is jobb,mint ez.

Én lépnék azonnal.

2022. jan. 9. 07:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék, de nincs annyi tapasztalatom, hogy tudjak önállóan dolgozni és nem találtam, olyan helyet ahova felvennének tapasztalat hiányában.
2022. jan. 9. 07:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Víz-gáz-fűtésszerelő vagyok, kezdőként ebben a szakmában ez teljesen jó amit kapsz. Az az igazság, hogy a te végzettséged kicsit amolyan felesleges plusz. Szóval sehol nem fognak neked többet fizetni azért, mert épületgépész technikus vagy és nem csak egy gázszerelő.

Ha váltanék, akkor a kollégák miatt váltanék mintsem a pénz miatt. De 10 év tapasztalattal a hátam mögött mondom, hogy nem fogsz 400-500 ezret keresni sehol 1 hónapban... Vannak ilyen hirdetések persze, de amikor odakerül a dolog, akkor derül ki hogy 4 órába bejelentve, napi 12 óra, szombaton is, saját autóddal stb., és a végén kijön hogyha leosztod az egészet az órákkal együtt, hogy bár megkeresed a nettó 400-at, csak éppen pontosan 2x annyi munkaórát dolgozol 1 hónapban mint akárki más.

Na mindegy, kezdőként ez jó fizetés. Ha váltasz azért válts mert sz.rok a kollégák, meg mert 10 órában tolod, de igazából a fizikai megterhelés sehol sem lesz nagyon könnyebb, szóval a vésőgépet azt meg kell fognod mindenhol. Ez van, ez egy ilyen szakma.

2022. jan. 9. 08:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű, de...

Ez legalább 300.000 nettó egy hónapban! Ebből ha befizeted a TB-t, ami 8000, plusz fizetsz magánnyugdíjt, fizess 30.000 forintot havonta, akkor is 260.000 forint, azaz a bruttó minimál marad kézben! Szóval a nem bejelentett munkát nem feltétlenül kell úgy látni, hogy akkor abból egyenesen következik az, hogy nem vagy biztosítva és nyugdíjad sem lesz! Ennél nem jobb az, ha minimálra van bejelentve. Azonban napi 10 óra fizikai munkáért, technikusként a 300.000 Ft az meglátásom szerint kevés! Ennyit bejelentve, nettóban illő lenne megkapjál!

2022. jan. 9. 08:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

*Azon átsiklottam, hogy kezdő vagy! Kezdőként ez teljesen korrekt!

A kollégáidnak valószínűleg az a baja, hogy nem tudsz önállóan dolgozni... Sajnos ez ilyen és ilyen ez szinte mindenhol. Eszébe nem jut, hogy Ő is volt ebben a helyzetben anno! Pár év és belejössz, megszűnik ez a rossz viszony.

2022. jan. 9. 08:10
 8/14 A kérdező kommentje:
Ha 8 órában lennénk akkor nem lenne gáz a fizetéssel de így, hogy reggel 7től délután 5ig.. Meg amúgy mindennek felment az ára ebben az elmúlt egy évben és félre se tudok tenni rendesen, amennyit szeretnék.
2022. jan. 9. 08:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Annyi hely van most, hogy simán tudsz váltani. 14 ezer nem rossz fizetés.
2022. jan. 9. 08:18
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

8

5-ös válaszoló vagyok. Oké, tehát akkor most elkeserítelek: ebben a szakmában nem fogsz 8-16 között dolgozni nettó 400 ezerért. Szóval erre a nyakadat ráteheted.

2 megoldás van: az egyik hogy elfogadod, nem nyafogsz és csinálod, vagy pedig felejtsd el ezt a szakmát és keress mást.

Ez építőipar. Nem háziorvosi rendelő, ahol naponta 2 órát van rendelés és vége a napnak. Mindenhol, az egész országban ebben az időintervallumban dolgoznak. Még csak ismerni sem ismerek olyat (még társszakmában sem), akik reggel 8-kor kezdenek, 16-kor meg eldobják a szerszámokat.

Bárhova is váltasz szakmán belül, olyat nem fogsz találni ahol kereken 8 órát dolgoznak, meg olyan sem ahol 400 ezer landol a zsebbe. Max találsz egy nagyobb céget mint épületgépész technikus, ott valóban 8 órát fogsz dolgozni, meg be is leszel jelentve, csak a nettód az kereken 200 ezer lesz.

Na mindegy, az hogy nem tudsz annyit félretenni amennyi a te kívánságod, az kellemetlen, de a világ és a munkaerőpiac nem a te igényeid szerint működik.

2022. jan. 9. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!