Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes a főnök tudtára adni,...

Érdemes a főnök tudtára adni, hogy változás hiányában fel fogok mondani?

Figyelt kérdés

Alapvetően szeretem a jelenlegi munkahelyem, közel is van, a fizetés csak egy kicsivel kéne, hogy több legyen, szóval egy 20-30 ezres emeléssel ellennék megint egy darabig, de a jelenlegit keveslem. (nem keresnék akkor sem kiemelkedően, szóval nem igazán a pénzről szól, csupán ennyi hiányzik, hogy igazán kényelmesek megéljek egy hónapban)

Bizton merem állítani, hogy az 5 de talán a 3 top legjobb, leghatékonyabb ember egyike vagyok aki viszi előre a céget.

Viszont nekem egy alvállalkozó a főnököm, és a fővállalkozó tartja az "eligazítást" ő mondja meg a munkát hogy ki, mit, mennyit csinál.

Újabban nem igen van ember aki ide jön, vagyis jön de vagy elmegy hamar, vagy béna mint a szar, szóval tényleg most arról szól, hogy a létszám legyen meg, a minőség nem számít. (ez régen nem így volt)

Így azt csinálják, hogy van egy pár ember aki húz, és kb. mi végezzük el azoknak a munkáját is akik szerencsétlenek.

"Ő új, idő kell neki, legyünk türelemmel, sajnosnem tudnak mit csinálni" és hasonlók.

De mivel mindig jönnek-mennek az emberek már egy ideje ez a műsor megy hogy "rá nem lehet rábízni" ezt meg azt mert új vagy mert béna.

Természetesen a fizetésünk ugyan annyi.

Ezen kívül a fővállalkozó egy barom, aki emberileg sem annyira kedvelek, de ez egy munkahely, nem lehet minden tökéletes szóval őt még eltudnám viselni.

Áprilistól megint irdatlan munka várható, és én azt biztos, hogy nem fogom mások helyett csinálni.

Télen mindig kicsit kevesebb van, de már így is érzem, hogy sok. Hogy mi lesz tavasszal/nyáron az elképzelhetetlen.

Tudja az alvállalkozó is, hogy mi hogy megy, ő is ezt mondja, hogy nem tud mit csinálni (ne vegyél fel tesze-tosza alkalmatlan figurákat és megoldódik)

Na mindegy, én arra gondoltam, hogy amint beindul a munka úgy igazán, és nem lesz változás előbb szólnék neki, hogy én ezt gondolom, nem mondok fel, de kilátásba helyezem a felmondásom.

Aztán ha nincs változás akkor szólok neki, hogy mehet a visszaszámlálás.

Szerintem nem sejti, hogy kiakarnék lépni, és ezért sem akarok úgy a semmiből lecsapni, hogy na mentem.

Ha kijelentem, hogy felmondok akkor nem fog visszatartani, de ha csak kilátásba helyezem akkor lehet hogy csinál valamit (pl. egy fizetés emeléssel is tudna marasztalni ha már többet dolgozok)

De nekem nem is a pénz kell, hanem hogy egyenlő legyen a munkaelosztás, annak jobban örülnék.

Viszont ha ezen nem tud változtatni, mint mondta, akkor B variációnak maradhat a pénzbeli motiválás.

Ha meg arra nem hajlandó akkor majd talál helyettem valakit akinek ez jó.

Kérdés, hogy hülyeség kilátásba helyezni, vagy beválhat?

2021. dec. 30. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Őrködsz?
2021. dec. 30. 20:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondjuk, hogy hülyeség akkor a mostani béreden nyomorogsz tovább? Azért ennél életrevalóbb vagy szerintem.
2021. dec. 30. 20:23
 3/9 A kérdező kommentje:

1-es

Őrködésben nem nagyon tudnék más helyett dolgozni, más jellegű munka.

2-es

Csak azért a kérdés, hogy szóljak e neki, hogy felmondok ha ez így megy tovább, vagy csak mondjak fel?

Az fix, hogy nem maradok ha mások helyett kell dolgoznom, de ahogy írtam, ha több pénzt is kapok akkor lehet róla szó.

Ha már abban nem látnak megoldást, hogy alkalmas embereket találjanak.

2021. dec. 30. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Hát a felnőttek hogyan szokták megoldani egymás között a problémájukat? Behisztizik az egyik és nem mondja meg a másiknak, hogy mi a baja vagy megpróbálják először megbeszélni?
2021. dec. 30. 20:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lengesd be neki, hogy vagy újratárgyaljátok a fizetésedet, vagy felmondasz, ha komolyan is gondolod. Tehát ha nemleges válasz esetén tényleg távozol. Vagy másik munkahely, ahol rövid időn belül kezdhetsz, vagy annyi tartalékod, amiből elvagy, amíg nem találsz jobbat. Mert ha ultimátumot adsz neki, de ő benyögi, hogy márpedig nem tud többet fizetni, és te mégis maradsz, na onnantól kezdve cska még rosszabb lenne.

Szóval ha adottak a feltételek, és komolyan is gondolod, én a helyedben először szólnék neki, hogy neked ez így nem oké, jobb ajánlatot vársz, különben máshova fogsz menni. Így van esélye változtatni, szóval egyáltalán nem tartanám inkorrektnek, ha így intézed.

2021. dec. 30. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szokás valahonnan szó nélkül lelépni ha már az emberekkel is probléma van feszültség stb, vagy ha találtál már mást.

Ha most én volnék a főnököd, megnézném mit tehetek és akkor leülünk megegyezünk valahol fél úton, de azt nem garantálnám hogy lekerül a nyomás rólad, tehát valószínű hogy bár többért, de ugyanúgy vinnéd a terhet.

Szerintem erre számíthatsz.

Én multinál tudtam valamennyit kicsikarni még pár éve, amikor nem volt egységes bérezés.

2021. dec. 30. 20:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Természetes, hogy azonnal mennék ha nincs változás.

Három munkahely között vacilálok, nem tudom melyik lenne a legjobb, de mind más lenne mint a mostani.

Ebből kettőhöz biztosan azonnal felvennének.

2021. dec. 30. 21:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Így lehet.

De akkor azt mondd,kaptál egy jobb ajánlatot,ahol több fizetést is ígérnek.

Újra tudjátok-e tárgyalni a béredet?

2021. dec. 31. 04:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Én szóltam, mert új voltam, és a régi kollégáim folyton otthagytak egyedül. Egy darabig volt változás, aztán megint minden ugyanúgy volt mint előtte. Próbaidős voltam, így egyik napról a másikra otthagytam őket. Utolsó műszakban szóltam, akkor próbált velem beszélni, de nem adtam nekik több esélyt.
2022. jan. 1. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!