Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnám elfogadni hogy...

Hogyan tudnám elfogadni hogy dolgozom?

Figyelt kérdés

Úgy érzem túl korán kezdtem el dolgozni, tanulhattam volna még.

19 éves vagyok, mindig is mentem diákmunkára és maszekolni. Ott hagytam az iskolát mert pénzt szerettem volna keresni, mert úgy voltam vele hogy minek érettségizni ha nem kapok érte pénzt és nem tudok venni a barátnőmnek semmit? Érdekes gondolat volt ez tudom. Félreértés ne essék, nem akarok visszamenni tanulni. Viszont nagyon nehezen tudom elfogadni hogy mindennap felkelek 5kor és megyek. Hogyan programozzam be magamban hogy: Nekem már pedig dolgoznom kell, ez az élet része? Vagy ezt nem is lehet csak beletörődni? Köszönöm előre is az értelmes válaszokat. BUÉK!

2022. jan. 5. 05:50
1 2
 11/19 Senior Séf ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem az érettségit erőltetném, mert attól nem leszel beljebb, hanem olyan képzést, ami után szívesen dolgozol a szakmádban. Hidd el, nincs annál nagyobb ajándék, mint amiikor jól megfizetik azt, amit szeretsz csinálni. Én nehezen találtam a helyemet a munka világában. Végül is minden munkámban megtaláltam a szépet, de valami hiányérzet a két diplomám/nyolc szakmám mellet is mindig munkált bennem. És már elmúltam 50, amikor észrevettem, milyen boldogságot okoz nekem a nyers fa illata, érintése. Szóval asztalosnak, vagy ácsnak kellett volna mennem, nem pedig agrármérnöknek. Próbáld ki magadat tehát minél több helyen, aztán amiben megtalálod magad, azt tanuld ki.
2022. jan. 8. 16:42
 12/19 Senior Séf ***** válasza:
*mellett
2022. jan. 8. 16:43
 13/19 anonim ***** válasza:
Igen, sak az a baj, hogy a keresés hosszú ideig tarthat. De azt gondolom, megéri
2022. jan. 8. 16:49
 14/19 anonim ***** válasza:
csak
2022. jan. 8. 16:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Vagy válassz más szakmát. Sok olyan állás van, ahol segíthetsz másokon, dolgozzál ilyen helyen, pl. lehetsz betegápoló.
2022. jan. 14. 12:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, sztem fontos nagyon hogy ne csak a pénzt nézzük, hogy mivel lehet jól keresni.
2022. jan. 14. 13:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Azt vettem észre, hogyha így áll az ember a dolgokhoz akkor nem lesz munkája. Ezért jó pl. önkénteskedni. Ott nincs az embernek ez a rossz érzése, hogyha nem dolgozik éhenhal, és olyan dolgokat próbálhat ki, amit szeret csinálni. Fontos hogy alakíthatsz a jövőn.
2022. jan. 14. 13:49
 18/19 A kérdező kommentje:

Bocsi

De önkéntesnek lenni miért jó?

Pénzt nem kapsz érte.. szeretek segíteni de ezt tényleg nem értem..

2022. jan. 14. 22:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát pl. lehet hogy nem tudsz róla, de van az EVs önkéntes program, 18-30 éveseknek. Önkéntes munkát végezhetsz külföldön, támogatják a kiutazást, kapsz egy kis zsebpénzt is, teljes ellátást. ( nem ebből fogsz meggazdagodni). Hogy mire jó? Nyelvtanulás, önismeret, új dolgok kipróbálása, kapcsolati háló, új barátok, önbizalom növelés, inspiráció gyűjtés, akár szakmai gyakorlat is lehet, mivel mindenfélét lehet csinálni. Sok fiatalnak ez az első munkája.

Itthon is jó önkénteskedni, mert pl. mielőtt jelentkeznél mondjuk ápolónak, kipróbàlhatod magad a kórházban. Van ez az amigos program, ahol beteg gyerekeknek teszik kellemesebbé a mindennapjait.

2022. jan. 15. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!