Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Közszférából kirúgtak, és...

Közszférából kirúgtak, és találtam egy gyanús jelet. Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Az egyik gyanús jel, hogy mikor el kellett jönnöm, másnap már dolgozott valaki ott. És visszanéztem közigálláson- meg se volt hirdetve az állás a helyemre.

Pedig az állásokat meg kell hirdetni. Mi lehet ennek az oka.

2021. dec. 18. 16:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%

A kérdező felszívódott, pedig az hogy miért rúgták ki lényeges pont.

A helyére külsőst nem lehetett csak úgy felvenni.

2021. dec. 18. 16:41
 12/31 A kérdező kommentje:

Nem szívódtam fel:)

Arra én is kíváncsi lennék, hogy miért rúgtak ki. Amiket mondtak azok szóra sem érdemesek hogy leírjam itt. Tipikus gimimondatok voltak.

2021. dec. 18. 16:47
 13/31 A kérdező kommentje:
*gumimondatok
2021. dec. 18. 16:47
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Ja bocs. Ezt nem tudtam. Akkor tájékoztassuk a tisztelt kérdezőt, hogy a közszférából kb 3 db okkal lehet valakit kirúgni: átszervezés, alkalmatlanság, méltatlanság. Minden okot nagyon erősen indokolni kell, különben szétrúgják a vezető seggét. A gumimondatok nem játszanak.
2021. dec. 18. 16:51
 15/31 A kérdező kommentje:

*18

Próba idő alatt volt.

5 hónap után.

2021. dec. 18. 16:52
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt nem kell indokolni, tehát elég a gumimondat.
2021. dec. 18. 16:54
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
Hol írta a kérdező hogy próbaidőn volt? Én nem látom. Szabad egy szó szerinti idézést kapnom, ahol ezt írta?
2021. dec. 18. 16:56
 18/31 anonim ***** válasza:
22%

#3: Sajnos 2010. után a kttv-be szépen belepasszíroztak egy olyan paragrafust, ami alapján sajnos simán bárkit elküdhetnek, méghozzá indoklás nélkül, központilag elrendelt létszámleépítés címén. Páran saját bőrünkön tapasztaltuk meg ezt 2018 végén. Mondjuk arra mi rájöttünk, hogy miért azok lettek a "kiválasztottak", akik. A két legrégebben ott dolgozó (20+ év), kifejezetten nagy szakmai tapasztalattal rendelkező embert pl. simán elküldték. Tény, hogy korábban mi megfogalmaztunk néhány kritikát az éppen alkalmazott munkamódszerekről, amik kicsit sem voltak hatékonyak. Nagyobb tapasztalatunk volt, mint az osztályvezetőnek, és a főosztályvezetőnek (utóbbi pl. soha nem dolgozott az elbírálási területen, az alap folyamatokról konkrétan lövése nem volt). Egyértelmű volt, hogy miért repültünk.

Szóval sajnos van már rá mód, hogy bárkitől megszabaduljanak a közszférában, akinek nem tetszik a pofája. A felmentésben pedig szépen arra bizonyos fenti jogszabályra (2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 63. § (1) bekezdés a) pontja) hivatkoznak.

Kérdező, ha nálad is ez az indok van, és mégis került más abba a pozícióba, akkor közig. bíróság, sürgősen.

2021. dec. 18. 16:59
 19/31 anonim ***** válasza:
71%

Sajnos kérdező, ha próbaidő alatt mondtak fel, akkor viszont nem tudsz mit csinálni. Próbaidő alatt bármikor, indoklás nélkül elküldhetnek. Szóval a fentiek egy része, amit írtam így tárgytalan (#23 vagyok), a te esetedre nem vonatkozik.

Ahonnan enge elküldtek 22 év után, ott is előfordult abban az évben, hogy a 3 frissen felvett emberből a legalkalmasabbat elküldték, a próbaidő lejárta előtt 1 nappal. A két alkalmatlan maradt (még a mi kirúgásunk után is, de hát nekik simább volt a nyelvük).

2021. dec. 18. 17:07
 20/31 anonim ***** válasza:
56%
A csoportos létszámleépítés mindig ok, de az nem normál helyzet.
2021. dec. 18. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!