Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az igaz, hogy leader szemlélet...

Az igaz, hogy leader szemléletű vezetők, vagy olyan munkahelyek, ahol normálisan használják a menedzsment iskolák tanításait nem léteznek?

Figyelt kérdés
Anyával beszélgettünk a cégkultúrákról. Szerinte, olyan, hogy a főnök az operatív megvalósítás akadályainak az elhárításában segít, vagy érdekli, hogy a dolgozónak milyen nehézségeken, és hogyan kell megverekednie az eredményért nem létezik. Hanem, a főnök csak kiosztja a feladatot, majd számonkéri, ami közte van az nem érdekli. Illetve a főnöknek nem dolga szerinte a dolgozók motiválása, az esetleges személyi problémák elhárítása a csapaton belül, vagy a dolgozók információhoz jutásának segítése. Szerinte, csak a posztkommunista módon működő személytelen cégek léteznek, ahol természetes a dolgozó kizsigerelése, hogy a folyamatok nem működnek, és, hogy az ember semmi jóra nem számíthat a munkahelytől. Továbbá, ha a dolgozó bármit szóvá mer tenni a cég felé, mer egy önálló újító javaslattal lenni, az halálos bűn, mert a dolgozó egy senki. De vissza az eredeti kérdéshez, van-e olyan főnök, aki inkább vezető, és csapatjátékos, mintsem, egy fentről megmondó, senki tahó?

2021. dec. 16. 21:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Ha rossz a fönök, akkor igaza van anyádnak, a normális, jó fönökök nem ilyenek, hanem tényleg együttmüködnek a többiekkel. Sok ilyet ismerek.
2021. dec. 16. 21:06
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Tökéletes főnökkel még nem találkoztam, de az általad leírtnál sokkal jobb helyzetet láttam már.
2021. dec. 16. 21:19
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Kétféle vezető van ,az egyik azt mondja előre,a másik meg azt hogy utánam.

Az utóbbiból van kevés,de azért léteznek.

2021. dec. 16. 21:28
 4/15 anonim ***** válasza:
25%
A főnök nem fogja rágni a munkások fülét, hogy "naaa csináld már"... Ha nem csinálod repülsz és kész. Az együtt működés az meg azt jelenti, hogy mindenki teszi a dolgát, közösen. Nem feladata motiválni meg a beosztottak problémáit megoldani... Azt a dolgozónak kell.
2021. dec. 16. 21:36
 5/15 A kérdező kommentje:
Az, hogy a főnök egy feladat megtervezésében segédkezik, az belefér a főnök, vagy a leader szemléletbe, vagy ez is túl nagy elvárás?
2021. dec. 16. 21:37
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem mit akarsz kihozni ebből. Dolgoztál már multinál?

Úgy működik a dolog, hogy a "főnök" is egy másik főnöktől kapja a feladatot amit úgy oszt szét a dolgozói között, hogy figyelembe veszi az egyéni készségeket. De az, hogy, ha neked pl nem működik az excel az a te dolgod megoldani. Mondj már konkrét szitut légyszi.

2021. dec. 16. 21:40
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem dolgoztam még multinál.

Például, ha sose pakoltam még TV-t a kamionba, elmondja-e, hogy milyen sorrendbe tegyem be a TV-ket a kamionba, vagy csak annyit mond, hogy ezt a 20 TV-t tegyem be.

2021. dec. 16. 21:43
 8/15 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondd, hogy pakold be. Te bepakolod. De, ha számít a sorrend és nem mondja, akkor az nem a te hibád, ha eltéveszted, hanem az övé.
2021. dec. 16. 21:46
 9/15 anonim ***** válasza:
Persze ha 20 egyforma TV. De, ha valami butaságból kifolyólag elnézel valamit, amit más nem nézett volna el, akkor az a te hibád. Tehát nem megint nem ilyen egyszerű.
2021. dec. 16. 21:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Én egy teljesen más szemléletű cégnél dolgozom. Agilis módszertant követünk. Van egy 7 fős csapatunk, akik közösen dolgoznak azon, hogy a product owner által defíniált feladatok elkészüljenek.

A főnökömmel pár havonta egyszer beszélek. Az is kb az, hogy hogy érzem magam meg, hogy szükségem van-e valamire.

2021. dec. 16. 21:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!