Nem mehetek el egy nap szabadságra? Tehet ilyet a főnök?
Figyelt kérdés
Jövő hónapban egy napot kivennék, mert vizsgám lesz. SOHA egyszer sem mentem el eddig se szabadságra, se táppénzre, állandóan túlórázom, és mindenkit én helyettesítek. Most engem kéne helyetesíteni, de úgy néz ki nem akar senki(pedig a főnök meg tudná oldani a helyettesítést másképp), és nem akarnak szabadságra engedni, pedig EGY napról lenne szó. Azon a napon ráádasul semmi extra nem lenne, átlagos munkanap lenne.
Megtehet ilyet a cég?
Féléve dolgozom a cégnek.
2021. dec. 12. 15:49
1/12 anonim válasza:
Nem vagy tisztában vele, hogy hány szabadnap jár? Rajta van a bérpapírodon.
2/12 A kérdező kommentje:
9 nap jár. Ebből eddig egyet se vettem ki, sőt táppénzen se voltam, vagy betegszabadságon.
2021. dec. 12. 15:55
3/12 anonim válasza:
Tehát januárban? Nem teheti, ez a szabadságjog korlátozása. :D
Viccet félretéve, add írásba vagy kérd meg e-mailben, ha elutasít, keresd fel a főnököd főnökét!
4/12 anonim válasza:
Ki KELL adnia még az idén! Jövőre nem vihető át, januárban már a jövő évi kereted fogyasztod. De amúgy megteheti, hogy bizonyos napokon nem enged el, sőt, ha az üzleti érdeke úgy kívánja, meg is szakíthatja a már megkezdett szabit, persze ilyenkor az ezzel járó költségeket meg kell téríteni, ha te például Hawaiin nyaralsz és repülőjegyet kell venni a visszaútra, mert visszarendel, akkor a visszaúti jegyet utólag meg kell térítenie.
5/12 A kérdező kommentje:
De ő nem az adott napon nem akar elengedni, hanem SOHA! És a szabadságot nálunk jövő márciusig ki lehet venni, és itt vagy kiveszed addig, vagy nem fizetik ki. ,,Ez egy ilyen cég", ahogy a főnök mondaná.
2021. dec. 12. 16:03
6/12 anonim válasza:
Akkor menj a munkaügyi bíróságra, vagy egyszerűen mondj fel. Én nem dolgoznék ilyen helyen.
7/12 A kérdező kommentje:
Fel fogok mondani, ha sikerül a vizsgám.
2021. dec. 12. 16:06
8/12 anonim válasza:
Akkor a vizsga előtt mondj fel úgy, hogy addigra leteljen a felmondási idő. Meg van oldva :)
9/12 anonim válasza:
F@kalap a főnököd! Kihasznál és kihasznált eddig is! Te vagy a hibás mert engedted. Tudom és Ő is tudja nehéz most munkát találni. Én meg kitolnék vele. Nem tudom milyen helyen és mit dolgozol nem könyörögnék neki,nem mennék be dolgozni mikor vizsgázok és utána sem. Had süljön a saját zsírjában, egye a kefét! Azért majd kíváncsi vagyok a fejleményekre! Egy nagy kalappal a vizsgádhoz! Sok sikert!
10/12 anonim válasza:
Kollegám két diplomával parkolóőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!