Milyen dolog az hogy valaki dolgozik (bármit) és mégis szegénységben él?
Én is dolgozok és mégis szegény vagyok. Nem mehetek nyáron nyaralni, most télen nem engedhetem meg magamnak a normális fűtést, azzal megy a fűtés ami van (fa, szemét, műanyag)
Nem ehetek normális ételeket, csak olcsókat. Nem felháborító ez az egész így 2021-ben??
Én ezzel egyettértek:
"A munkáért fizetni kell. Nem fogadhatjuk el, hogy azok az emberek, akik minden energiájukat a munkájukba fektetik, továbbra is szegénységben élnek, és nem engedhetik meg maguknak a megfelelő életszínvonalat. Ez a törvény nagy előrelépés lesz e cél felé"
"vasutas"
Konkrétan milyen beosztásra gondolsz vasutason belül? Mert nekem van vasutas ismerősöm, és biztosan tudom hogy 150ezer Ft-nál jóval többet keres....
"bolti eladó"
nem eladó, inkább ilyen árufeltöltő szerű bőven 150 felett keres.
" takarító"
Ez már necces, mert van sok szemét lehúzós takarító vállalkozó aki gombokat fizet, de némi szerencsével még takarítóként is lehet keresni 180-200-at is. Ha meg katás vagy, és van kialakult klientúrád, akkor ennél sokkal többet is.
Ha megvizsgálom hogy mi viszi el a pénzt, akkor a következők: lakással kapcsolatos dolgok, élelmiszer (változatosak, nem mindig a legolcsóbbak, mert nem akarok skorbutos, rákos vagy diabéteszes lenni), gyógyszer.
Időnként elmegyek szórakozni a barátaimmal, hogy ne öljem meg magam az életem sivársága miatt (kulcsszó: időnként)
Mekyikből kéne lefaragni?
Az a szar helyzet, hogy a gazdaságunk összeomlana, ha nem taszítana egy teljes emberréteget szegénységbe. Ha megemelik a fizetést, hogy emberhez méltó, kényelmes élete lehessen mindenkinek, akkor értékét vesztené a pénz, és ott lennénk ahonnan indultunk.
Szóval ez a kérdésre a válasz. Te vagy a járulékos veszteség, ami ahhoz kell hogy tovább tudjon működni ez az alapjaiban hibás rendszer.
Erre jóformán pofátlanság tanácsot adni. "ha úgy élnél és költekeznél, mint egy hajléktalan, akkor talán maradna több pénzed". Megtagadni magadtól MINDENT, ami élhetővé teszi az életedet, hogy csak a munkád maradjon ami kitölti a mindennapjaidat (ami szar, rosszul fizet) embertelenség.
Ami nyilván nem az itteni válaszolók hibája. Az, hogy meg sem próbálják megérteni a tényleges problémát, viszont az.
Nem tudom te hol élsz de a pék, rendőr, orvos és óvónő már 150 felett keres
A vasutas meg pláne! A szemétszállító a veszélyességi pótlék miatt is 150 felett keres....
"Nem tudom te hol élsz de a pék, rendőr, orvos és óvónő már 150 felett keres"
Lehet egyszer valahol valakitől hallott egy ilyen outdated infót, aztán azóta mindenhol hangoztatja, hogy a téves elképzeléseit a világról alátámassza vele.
Kedves "egy volt vasutas"
Ez a kép jutott az eszembe. Szerintem többet mond mintha bármit írnék erre.
Ugyan nem nekem címezted, viszont azt hozzátenném és megkérdezném, te vasutas vagy? Vagy pl. a kultúrában dolgozol, vagy pedagógus vagy?
Ne legyél olyan, mint a politikusok, akik mindent jobban tudnak, miközben fogalmuk sincs az egészhez és úgy hoznak döntéseket.
Mivel a 25-ös egy volt vasutas, azért ő mégis jobban tudja a dolgokat, mint te, aki egyébként nem is dolgoztál ott.
Én kultúrában dolgozom nettó 164 ezer a fizetésem. Diplomás vagyok. Akkor most nekem is be fogsz szólni, hogy nem is ennyi a fizetésem és te látatlanban jobban tudod a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!