Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen dolog az hogy valaki...

Milyen dolog az hogy valaki dolgozik (bármit) és mégis szegénységben él?

Figyelt kérdés

Én is dolgozok és mégis szegény vagyok. Nem mehetek nyáron nyaralni, most télen nem engedhetem meg magamnak a normális fűtést, azzal megy a fűtés ami van (fa, szemét, műanyag)

Nem ehetek normális ételeket, csak olcsókat. Nem felháborító ez az egész így 2021-ben??

Én ezzel egyettértek:

"A munkáért fizetni kell. Nem fogadhatjuk el, hogy azok az emberek, akik minden energiájukat a munkájukba fektetik, továbbra is szegénységben élnek, és nem engedhetik meg maguknak a megfelelő életszínvonalat. Ez a törvény nagy előrelépés lesz e cél felé"

[link]

2021. dec. 8. 10:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%
Oké. Jólvan. Én jól elvagyok így is, pedig munkanélküli vagyok évek óta. Inkább iszok egyet :D
2021. dec. 8. 11:10
 12/34 anonim ***** válasza:
27%

Miskolcon!!! Gyárban már 180 alatt nem keresnek 3 műszakban

12ben többet kapnak

Szóval aki 150et keres az meg is érdemli a sorsát ha nem tesz ellene...

2021. dec. 8. 11:12
 13/34 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező ne lepődj meg, de itt mindenki dolgozik 10 éves korától kezdve, 16 évesen már ő tartotta el a szülőket, majd 18 évesen elköltözött otthonról és egyből 400 ezret keresett és saját magát tartotta fent.
2021. dec. 8. 11:15
 14/34 anonim ***** válasza:
81%

"Szóval aki 150et keres az meg is érdemli a sorsát ha nem tesz ellene.."

Sok diplomás keres hasonló összeget és nem keresnek nettó 200-at se, pl. kulturális dolgozók, pedagógusok..stb. Na, őket is leszóljátok?

"Gyárban már 180 alatt nem keresnek 3 műszakban

12ben többet kapnak"

A legtöbben nem akarnak gyárban megr..hadni, az nem élet, nem is egészséges gyárban melózni.

2021. dec. 8. 11:18
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
A kérdésben az volt hogy "dolgozik" meg hogy "bármit". A közhasznúak is dolgoznak 65-70 ezerér. Ráadásul vannak olyan faluk, elhagyatott megyék ahonnan nem lehet kitörni sem. Akkor velük mi van?
2021. dec. 8. 11:18
 16/34 anonim ***** válasza:
60%

"Kérdező ne lepődj meg, de itt mindenki dolgozik 10 éves korától kezdve, 16 évesen már ő tartotta el a szülőket, majd 18 évesen elköltözött otthonról és egyből 400 ezret keresett és saját magát tartotta fent."

Igen, ez a lónak az egyik oldala, a másik meg a kérdezőfélék, akik előadják hogy az éhenhalás fenyegeti őket, mert nem tudnak megélni 150-ezerből és ennyinél többet keresni se lehet itthon. Ami nyilván valóan nem igaz. Aki talpraesett, nem nyafog, hanem keresi a jobb lehetőségeket, az talál is.

Nem állítom hogy könnyű, meg sétagalopp, de aki csak a gyakorin hisztikél, az meg sem próbálja általában.

2021. dec. 8. 11:19
 17/34 anonim ***** válasza:
26%

"A legtöbben nem akarnak gyárban megr..hadni, az nem élet, nem is egészséges gyárban melózni."

Hát igen, a munka az büdös, de azért pénz az legyen.

2021. dec. 8. 11:19
 18/34 anonim ***** válasza:
Először azt hittem a kérdésben szereplő idézet Kádár Jánostól van :-) Azaz :-(
2021. dec. 8. 11:20
 19/34 anonim ***** válasza:
81%

A munka nem büdös, nekem van állásom, igaz, az idézett szakmák egyikében dolgozom, munkámat imádom, nem is én panaszkodtam, hogy nem tudok megélni belőle.

2021. dec. 8. 11:21
 20/34 anonim ***** válasza:
78%

"Nem 150 ezret kell keresni."

Néhány munka, ami hasonlóan fizet: szemétszállító, bolti eladó, pék, rendőr, vasutas, ápolónő, rezidens orvos, óvónő, takarító. Talán meg kellene fizetni őket, NEM? Szerintem ez mind tisztességes és FONTOS munka, és nem lehet mindenki ügyvéd, meg informatikus.

2021. dec. 8. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!