Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen dolog az hogy valaki...

Milyen dolog az hogy valaki dolgozik (bármit) és mégis szegénységben él?

Figyelt kérdés

Én is dolgozok és mégis szegény vagyok. Nem mehetek nyáron nyaralni, most télen nem engedhetem meg magamnak a normális fűtést, azzal megy a fűtés ami van (fa, szemét, műanyag)

Nem ehetek normális ételeket, csak olcsókat. Nem felháborító ez az egész így 2021-ben??

Én ezzel egyettértek:

"A munkáért fizetni kell. Nem fogadhatjuk el, hogy azok az emberek, akik minden energiájukat a munkájukba fektetik, továbbra is szegénységben élnek, és nem engedhetik meg maguknak a megfelelő életszínvonalat. Ez a törvény nagy előrelépés lesz e cél felé"

[link]

2021. dec. 8. 10:48
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
Ja és Városban élek
2021. dec. 8. 10:48
 2/34 anonim ***** válasza:
76%
Ez egy vicc. Vegyük azt hogy 200 lett a minmál. Ja abból majd kézhez kap az ember jó esetben 150-et. Eközben ha valaki ki akar venni egy albérletet az 300 kaucióval. Ha valakinek nincs pénze az sosem jut így egyről a kettőre. Így nem lehet az egészet komolyan venni.
2021. dec. 8. 10:53
 3/34 anonim ***** válasza:
75%

Meg kell vizsgálni hol a gond

Mennyit keresel? Mi az ami elviszi a pénzt ami miatt nem tudsz normálisan fűteni, enni stb?

2021. dec. 8. 10:55
 4/34 anonim ***** válasza:
84%

Én is azt tudom csak tanácsolni, hogy vizsgáld meg az életviteledet, hogy mi viszi el a plusz pénzt, pl. cigi, benzin, pia, gyógyszerek..stb.

Mi az, amiről le tudnál mondani, hogy tudj fűteni? Tudod, kompromisszum.

2021. dec. 8. 10:58
 5/34 anonim ***** válasza:
78%

Túl kevés információt tudunk rólad, hogy megítéljük ezt a helyzetet.

De számomra az élet és a tapasztalat azt mutatja, hogy kivételes extrém esetektől eltekintve, aki dolgozik, normális munkája van, és még is "szegény" ott valamit ő csinál rosszul.

2021. dec. 8. 10:59
 6/34 anonim ***** válasza:
68%
Kommunizmusra vágysz ha jól értem?
2021. dec. 8. 11:03
 7/34 anonim ***** válasza:
15%

"Rosszul csinál valamit" Az jó :D

Én voltam a 2-es. Vegyük azt 150-ed van, és nem akarsz másokkal albérletben lakni. Akkor vegyük 75-nek az albérlet árát. A másik 75 szerintetek nem megy el rezsire, meg betegségek esetén gyógyszerekre?

Így le van vezetve, hogy akinek nincs szerencséje, annak nem marad egy vasa se. Ha megszűnik a munkahelye azonnal mehet csőlakónak.

Aztán még csodálkoznak sokan hogy ilyen körülmények között alkoholista lesz az ember.

A közhasznúakról ne is beszéljük. Ott 60 ezerből kéne megélni :DD

2021. dec. 8. 11:05
 8/34 anonim ***** válasza:
76%

@11:05

Nem 150ezret kell keresni, vagy közmunkázni ez a titok.

Ez azért nem egy megugorhatatlan szint...

2021. dec. 8. 11:09
 9/34 anonim ***** válasza:
25%
Aki 150et keres az annyit is ér
2021. dec. 8. 11:09
 10/34 anonim ***** válasza:
82%

A kérdező nem albérletben él ezért is érdekel főleg

Én 160at kerestem a gyárban

60ért béreltem egy garzont, télen rezsivel együtt 85 volt Max a fizetni való

A fenn maradó pénzből azért meglehetett élni....

Ha meg nem egyedül él ott már eleve nem is ennyi akkor a pénz

2021. dec. 8. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!