Milyen dolog az hogy valaki dolgozik (bármit) és mégis szegénységben él?
Én is dolgozok és mégis szegény vagyok. Nem mehetek nyáron nyaralni, most télen nem engedhetem meg magamnak a normális fűtést, azzal megy a fűtés ami van (fa, szemét, műanyag)
Nem ehetek normális ételeket, csak olcsókat. Nem felháborító ez az egész így 2021-ben??
Én ezzel egyettértek:
"A munkáért fizetni kell. Nem fogadhatjuk el, hogy azok az emberek, akik minden energiájukat a munkájukba fektetik, továbbra is szegénységben élnek, és nem engedhetik meg maguknak a megfelelő életszínvonalat. Ez a törvény nagy előrelépés lesz e cél felé"
Meg kell vizsgálni hol a gond
Mennyit keresel? Mi az ami elviszi a pénzt ami miatt nem tudsz normálisan fűteni, enni stb?
Én is azt tudom csak tanácsolni, hogy vizsgáld meg az életviteledet, hogy mi viszi el a plusz pénzt, pl. cigi, benzin, pia, gyógyszerek..stb.
Mi az, amiről le tudnál mondani, hogy tudj fűteni? Tudod, kompromisszum.
Túl kevés információt tudunk rólad, hogy megítéljük ezt a helyzetet.
De számomra az élet és a tapasztalat azt mutatja, hogy kivételes extrém esetektől eltekintve, aki dolgozik, normális munkája van, és még is "szegény" ott valamit ő csinál rosszul.
"Rosszul csinál valamit" Az jó :D
Én voltam a 2-es. Vegyük azt 150-ed van, és nem akarsz másokkal albérletben lakni. Akkor vegyük 75-nek az albérlet árát. A másik 75 szerintetek nem megy el rezsire, meg betegségek esetén gyógyszerekre?
Így le van vezetve, hogy akinek nincs szerencséje, annak nem marad egy vasa se. Ha megszűnik a munkahelye azonnal mehet csőlakónak.
Aztán még csodálkoznak sokan hogy ilyen körülmények között alkoholista lesz az ember.
A közhasznúakról ne is beszéljük. Ott 60 ezerből kéne megélni :DD
@11:05
Nem 150ezret kell keresni, vagy közmunkázni ez a titok.
Ez azért nem egy megugorhatatlan szint...
A kérdező nem albérletben él ezért is érdekel főleg
Én 160at kerestem a gyárban
60ért béreltem egy garzont, télen rezsivel együtt 85 volt Max a fizetni való
A fenn maradó pénzből azért meglehetett élni....
Ha meg nem egyedül él ott már eleve nem is ennyi akkor a pénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!