Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyűlölök itt dolgozni, de nem...

Gyűlölök itt dolgozni, de nem merek felmondani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyszer már felmondtam, de a főnököm megfenyegetett, hogy ez nem olyan cég, ahonnan csak úgy ki lehet lépni hipp-hopp, mert ha fel merek mondani, akkor be leszek perelve, meg rám fogja küldeni a rendőrséget, meg minden egyebet. Megijedtem, és kényszerből maradtam, azóta minden napról napra rosszabb, már hányingerrel, és gyomorgörccsel járok be dolgozni, és éjjelente nem alszok.

A légkör szörnyű, mindenki kibeszél mindenkit, mindenki elátkoz mindenkit nagyon durván, minden egyes lépésemet a kollégáim bíráljàk, lenéznek, szurkàlódnak velem szemben, piszkàlnak. A cég részéről nincs szabadság, táppénz, normális bejelentés, nem fizetik ki a túlóràt, nincs öltöző (pedig olyan ruhánk van, ami kötelező viselet, és àtöltözésnél teljesen le kell vetkőzni, szóval előírás lenne), a főnök is egy idegbeteg. Kollégáim tanulatlanok, és ez látszik is, minden második szavuk valami undorító dolog, ordítoznak, stb. Én nem vágyom ilyen "emberekre". Nem ide való vagyok, nem bírom ezt a közeget elviselni.

Életem első munkahelye. Mit tegyek? Kérlek adjatok tanácsot, hogy szabaduljak el erről a pokoli helyről!

A kérdés sajnos teljesen komoly, jó lenne viccelni, de szinte már sírógörccsel írom ezeket a sorokat.

2021. dec. 6. 17:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyne mondhatnál fel?

NINCS olyan, hogy nem. Igen, 30 napos felmondási időre kötelezhető vagy, de FELMONDHATSZ. Ugasson bármit is az a nyomorék.

2021. dec. 6. 17:04
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is hipp-hopp, de a szerződésedben rögzített felmondási idő végeztével elmehetsz. Ne hagyd magad megfélemlíteni, legyél tisztában az alap jogaiddal.
2021. dec. 6. 17:11
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha feljelentéssel fenyegetőzik és tényleg van amivel meg tudna fogni, akkor én a helyedben keresnék egy ügyvédet és vele beszélném meg a részleteket. Én is jártam nagyon hasonló cipőben, engem ugyan nem fenyegetett meg a főnök, de volt olyan kollégám akit felmondás után feljelentett. Én így biztosra akartam menni és mielőtt szóltam volna hogy fel akarok mondani, mindent megbeszéltem ügyvéddel és elrendeztem a hiányos dokumentumokat, hogy semmibe ne tudjon belekötni. Kb 4 hónapba telt mire eljutott odáig az ügy, hogy teljes nyugalommal tudtam felmondani, mert nem talált volna rajtam fogást.
2021. dec. 6. 17:12
 4/29 A kérdező kommentje:
Ez egy párt közeli cég, és tényleg az emberre húzhatnak bármit, ha olyan kedvük van. Például a napokban történt egy nagyobb kár, amiről én írtam jegyzőkönyvet. Egy kamionos csinált egy nagyobb rongàlàst, nekiment egy kapunak, amit én meg a kollégám nem nyitottunk ki. Ha kedve van a cégnek, akkor simán rám fogják, hogy az az én hibám, és nekem kell kifizetni...Ezért félek.
2021. dec. 6. 17:12
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyújtsd be a felmondást írásban, küldd el nekik ajánlott levélben tértivevénnyel. Kötelesek rá reagálni, illetve ha nem teszik akkor is az átvételtől kezdődik a felmondási idő. Elviekben kell hogy legyen munkaszerződésed, abban benne vannak a felmondással kapcsolatos rendelkezések is, például a felmondási idő. Ha a felmondási időt nem tartod be akkor szerződésszegést követsz el, és valóban kártérítési igénnyel élhetnek veled szemben. Ezen kívül ha aláírtál velük képzési szerződést, azaz valamilyen képzésre befizettek vagy valamilyen képzést biztosítottak, te pedig cserében vállaltad hogy meghatározott ideig náluk dolgozol, akkor ennek a díját is követelhetik rajtad.
2021. dec. 6. 17:15
 6/29 A kérdező kommentje:
Nem volt képzés a cégen keresztül, meg semmi ilyesmi, 30 nap felmondási időm lenne, ha jól tudom. A szerződés nem tér ki külön a felmondásra, így ebben az esetben harminc nap a felmondási idő, ha jól tudom. Féléve vagyok a cégnél.
2021. dec. 6. 17:17
 7/29 anonim ***** válasza:
53%

Ilyen nincs...

Nyomozás nélkül semmiféle pert nem fognak a nyakadba akasztani!

Ne hagyd magadat megfélemlíteni...

2021. dec. 6. 17:20
 8/29 anonim ***** válasza:
94%

NEm vagy normálisan bejelentve...??

Akkor te jelentheted fel a céget a NAV-nál! :)))

2021. dec. 6. 17:21
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát te vagy a hülye ha nem mondasz fel nem más....ilyen fenyegetést kapnék lehet még pofán is törölném azt a drága főnökömet, oda megyek és akkor amikor akarok.

Egyébként már volt velem hasonló "máshol nem fogsz ennyit megkeresni" fenyegetés. Szartam le magasról az első helyen utána ahol elhelyezkedtem 2-szer többet kaptam majdnem.

2021. dec. 6. 17:25
 10/29 anonim ***** válasza:
90%

Mi az, hogy nincs szabadság????

Meghamisítják a munkaügyi papírokat???

Irány a Munkaügyi felügyelet és felnyomni őket!

2021. dec. 6. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!