Próbaidő alatt felmondani?
December 1-jén szerdán kezdek az új helyen, ezért jövő pénteken akarok felmondani itt, még próbaidőn vagyok.
Szombat itt munkanap lenne, mert karácsonykor kiadnak +1 napot és azt dolgoznánk be. Én erre a napra már nem akarok bemenni.
Sosem mondtam még fel próbaidő alatt. Hogyan kell eljárni? Köteles vagyok átadni a megkezdett feladataimat a kollégáknak? Nap mint nap jön újabb feladat, kb lehetetlen lenne mindet. Feltöltök mindent egy közösen elérhető mappába, de ennyire gondoltam..
Nagyon nem jó sem a társaság, a főnök meg mióta itt vagyok, egy szót nem szólt hozzám, szóval legszívesebben csak a HR-nek szólnék, hogy felmondok, nekik nem is, majd csak látják, hogy nen megyek be szombaton.. ráadásul a főnök szabin is lesz, úgyhogy amúgy sem lehetne elérni.
Mikor az előző helyen felmondtam, ott volt 1 hónap felmondási idő, természetesen mindent átadtam a kollégáknak, mielőtt eljöttem, de itt nem szenvednék azzal, csak visszaadnám a céges dolgokat..
elvégre azonnali hatállyal fel lehet mondani, ráadásul előtte szabin leszek jövő héten, csak felmondani megyek be majd.
Ez mennyire fair? Vagy hogy kellene? Nagyon frusztrál a helyzet, de nem tudom, hogy kell jól eljárni ilyen helyzetben.
Mit tennétek a helyemben?
Köszönöm előre is!
Köszi a választ!
Úgy tudom, 5 munkanapon belül kell postázniuk a dokumentumokat is.
Ha pénteken mondok fel és következő szerdán kezdek a másik helyen, akkor ott csak 3 nap telik el.
Lehet abból probléma az új helyen, ha még nincs nálam a kilépő papír, kiskönyv stb?
Próbaidő alatt azonnali hatállyal felbonthatja a szerződést mindkét fél.
Elolvastad a munkaszerződésed vagy csak aláírtad??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!