Olyan tényleg létezik, hogy egy munkahely a próbaidő alatt az új dolgozóknak kiváló helynek mutatja magát, majd annak lejárta után -amikor már nem tud csak úgy felmondani- kezdi kimutatni a foga fehérjét?
Mert hallottam már ilyesmit. Hogy valaki dolgozott valahol, a próbaidő alatt úgy realizálta, hogy ez egy tök sirály hely, ahonnét akár nyugdíjba is menne. De miután lejárt, utána kezdtek előjönni negatív, kizsákmányoló jellegű dolgok, ha talált is más helyet, ragaszkodtak a felmondási idő leteltéhez, emiatt aztán mégsem tudott váltani, és ilyenek.
Újonnan induló hely esetében reálisan el tudom képzelni, hisz érdekük, hogy a nyitáskor minél több embert stabilizáljanak, így tömeges megvezetés folyik. De régóta működő helyen a többi dolgozó felől vajon hogy nem érzi meg az újonc, hogy ez igazából egy rossz hely?
Az én munkahelyem is ilyen sajnos...
Utálom, hogy nem tudok átmenni máshová, de a környéken alig van munka.
"valahol kapásból határozatlan idejű szerződést adnak,"
És pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy aláírd?
AMúgy ilyent még nem láttam. A cég ezzel a saját helyzetét is nehezít, mert ha nem teljesít jól az új dolgozó, nem tudja csak úgy elküldeni. EZ elég öngól nekik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!