Mit tegyek ha nem engednek felmondani?
Egy üzletben dolgozom 2 hete. Ideiglenessel vettek fel. Kaptam egy lapot amin az adataimat kellett megadnom. Majd ezt alá is írtam. Szerződést nem kaptam. Ma felakartam mondani, mert nem tudok bejárni, nincs csatlakozás. A párom vitt el eddig, de lerobbant a kocsija. Most egy jó ideig nem lesz. Felelőtlenség volt ide jelentkezni. De 3 napra rá, hogy beadtam az önéletrajzom, behívtak dolgozni. Örültem neki, mert nem hívtak vissza sehonnan. Emelett egyetemre járok, és rájöttem nem tudom a kettőt egyszerre. Tudom sokan tudnak a kereskedelem mellett is tanulni. Nekem nem megy. A főnököm azt mondta, hogy nem adhatom fel ilyen könnyen. Nem mehetek el. Nem engedi. Úgyhogy kizavart az irodából, én meg a szégyentől átitatva hazajöttem. Fogalmam sincs, ez törvényes-e vagy sem. Holnap az ismerősöm visz fel hajnalba dolgozni. Igaz nem ingyen… Az utazást amúgy se téritenék, szóval mindegy. De azért ilyen üzemanyag árak mellett… Ezek után mi lesz nem tudom… Délutánosból meg nem tudok hazajönni. Este 11kor jövök ki, és nincs buszom az állomásra. Szintén valaki segítsége kellene. Mert nem érem el az utolsó vonatom. Az zavar, hogy a főnökömet ez nem érdekli. Tartok is tőle, mert igazi szadista.. Olyan buta voltam… már bánom
19/L
Mi van?
Ember, próbaidőn vagy. Írsz neki egy SMS-t hogy felmondasz (MÉG CSAK MEGINDOKOLNOD SEM KELL) és holnap már nem mész be. Ehhez jogod van, nem kell az engedélye.
De mivel szerződést sem írtatok, így azert tudd, hogy valószínűleg be sem jelentett. Nem is biztos, hogy kifizet...
De nem akarok vészmadár lenni. Csak sajnos a húgom is ilyen hu.lye volt, hogy nem írt alá semmit és a kedves vállakozó meg cseszett most kifizetni.
Nincs rabszolgaság Magyarországon… a felmondáshoz meg nem kell engedély, egyoldalú jognyilatkozat, de tekintve, hogy se bejelentve nem vagy se szerződésed nincs, nincs mit felmondani.
Nem kell bemenni és kész
Egyszerűsített bejelentés lehet ez…’
Ha nem kapod meg a pénzed, akkor kormányablakban segítenek vagy fizetési meghagyás.
De ha egyetemre jársz, akkor van tébéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!