Mit tegyek ha nem engednek felmondani?
Egy üzletben dolgozom 2 hete. Ideiglenessel vettek fel. Kaptam egy lapot amin az adataimat kellett megadnom. Majd ezt alá is írtam. Szerződést nem kaptam. Ma felakartam mondani, mert nem tudok bejárni, nincs csatlakozás. A párom vitt el eddig, de lerobbant a kocsija. Most egy jó ideig nem lesz. Felelőtlenség volt ide jelentkezni. De 3 napra rá, hogy beadtam az önéletrajzom, behívtak dolgozni. Örültem neki, mert nem hívtak vissza sehonnan. Emelett egyetemre járok, és rájöttem nem tudom a kettőt egyszerre. Tudom sokan tudnak a kereskedelem mellett is tanulni. Nekem nem megy. A főnököm azt mondta, hogy nem adhatom fel ilyen könnyen. Nem mehetek el. Nem engedi. Úgyhogy kizavart az irodából, én meg a szégyentől átitatva hazajöttem. Fogalmam sincs, ez törvényes-e vagy sem. Holnap az ismerősöm visz fel hajnalba dolgozni. Igaz nem ingyen… Az utazást amúgy se téritenék, szóval mindegy. De azért ilyen üzemanyag árak mellett… Ezek után mi lesz nem tudom… Délutánosból meg nem tudok hazajönni. Este 11kor jövök ki, és nincs buszom az állomásra. Szintén valaki segítsége kellene. Mert nem érem el az utolsó vonatom. Az zavar, hogy a főnökömet ez nem érdekli. Tartok is tőle, mert igazi szadista.. Olyan buta voltam… már bánom
19/L
Írj egy smst/emailt hogy felmondok. Holnaptól nem jövök.
Ne menj be dolgozni, kész.
Legyen nyoma hogy felmondasz.
Az egyik legaljasabb ilyen eset amivel találkoztam az volt, hogy bejelentettek egyszerűsítettbe, majd törölték a bejelentést (ha revízión kell indoklás, akkor nem jelentem meg). Kamera nem volt, jelenlétit is hiába írtam fotóztam. 5 napot voltam, az volt megbeszélve, hogy heti kifizetés és van és következő héten hétfőn kapom a pénzt, amikor újra megyek dolgozni. Pénzt nem kaptam, amikor mentem, mondtam, hogy ezt nem fogom annyiban hagyni, mert végig dolgoztam a hetet, ráadásul jelenlétit is írni kellett, amit mint kiderült eltüntettek.
Megkerestem a mrlegbeszámoló alapján a cégkönyvelőjét elmondtam mi a bajom. Nagyon kedves volt a hölgy, utánanézett azt mondta volt bejelentés, de törölték, mert azt mondták nem jelentem meg. A jelenlétiről nem is tudott. Azt mondta hogy fotó alapján nem nagyon fogom tudni bebizonyítani az igazam.
Tanulópénznek fogtam fel, de megfogadtam, hogy ha netán efoba fogok valaha is dolgozni ragaszkodni fogok a napi kifizetéshez és a bérkifizetési jegyzékhez is (amit adniuk kéne, mert ha aláírom ezzel igazolja a cég egy ellenőrzésen, hogy megadta a bérem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!