Egy üzletben dolgozom 2 hete. Ideiglenessel vettek fel. Kaptam egy lapot amin az adataimat kellett megadnom. Majd ezt alá is írtam. Szerződést nem kaptam. Ma felakartam mondani, mert nem tudok bejárni, nincs csatlakozás. A párom vitt el eddig, de lerobbant a kocsija. Most egy jó ideig nem lesz. Felelőtlenség volt ide jelentkezni. De 3 napra rá, hogy beadtam az önéletrajzom, behívtak dolgozni. Örültem neki, mert nem hívtak vissza sehonnan. Emelett egyetemre járok, és rájöttem nem tudom a kettőt egyszerre. Tudom sokan tudnak a kereskedelem mellett is tanulni. Nekem nem megy. A főnököm azt mondta, hogy nem adhatom fel ilyen könnyen. Nem mehetek el. Nem engedi. Úgyhogy kizavart az irodából, én meg a szégyentől átitatva hazajöttem. Fogalmam sincs, ez törvényes-e vagy sem. Holnap az ismerősöm visz fel hajnalba dolgozni. Igaz nem ingyen… Az utazást amúgy se téritenék, szóval mindegy. De azért ilyen üzemanyag árak mellett… Ezek után mi lesz nem tudom… Délutánosból meg nem tudok hazajönni. Este 11kor jövök ki, és nincs buszom az állomásra. Szintén valaki segítsége kellene. Mert nem érem el az utolsó vonatom. Az zavar, hogy a főnökömet ez nem érdekli. Tartok is tőle, mert igazi szadista.. Olyan buta voltam… már bánom
Hívd fel, hogy köszönöd a lehetőséget, de neked nem felelnek meg ezek a kondíciók, legyen szíves átutalni a fizetésedet a következő számlaszámra. Ha bunkón reagál, akkor jó eséllyel nem akart kifizetni se.
2021. nov. 4. 21:43
12/28 anonim válasza:
Én be nem mennék.
(Engem pokolian megijeszt, hogy minek kell manapság még a takarításhoz is "érecségi", hiszen ebből a kérdésből is látszik, hogy SEMMIT, nem tanítanak ott az ÉLET nevű tantárgyból. SOKKAL jobb lenne idehaza is a sereg, a nőknek is, mint Izraelben!)
2021. nov. 4. 21:49
13/28 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem itt rá, mert soha nem ment még ilyen egyszerűen. Mindig kellett tüdőszűrő, kiskönyv, meg üzemorvos stb. Itt semmi nem volt, még egy szerződés sem. De ha nincs melód, és valahonnan visszahívnak és megmondják hogy figyelj nálunk 180at lehet keresni és holnap kezdhetsz akkor nyilván belemész. Vártam, hogy hátha adnak valami szerződést. De azt sem. Azt mondták a kollégák, hogy ők is így kezdték. Sőt sokan most sincsenek bejelentve… Akik nincsenek bejelentve készpénzbe kapják meg. Amelyik kollégám betanított anno, mondta vezessem a napjaimat magamnak. Nehogy átverjenek. Számoljam a napokat meg az órabért. Mondjuk már ez gyanus volt… Mindegy azért bízom a legjobbakban.
2021. nov. 4. 22:09
14/28 Ypszilon1980 válasza:
Mivel nincs szerződésed akármikor elmehetsz, senki nem akadályozhatja meg.
2021. nov. 5. 07:05
15/28 anonim válasza:
Bemész, megmondod, hogy kéred a pénzed, különben mész a munkaügyre. Ha üzlet, akkor van kamera le se tagadhatják, hogy ott voltál. És azt is mondd meg, hogy ennyi volt többet nem mész ide dolgozni.
2021. nov. 5. 07:57
16/28 anonim válasza:
Azoknak egy kis javítás, hogy a magyar jog szerint ha szerződése lenne is, akkor is akármikor elmehet. A magyar jogszabály próbaidőt ír elő(általában ez 3 hónap), ami alatt akár a munkavállaló is azonnal, felmondási idő és indoklás nélkül felmondhat.
Ugyanilyen helyen dolgozom. Beadtam a felmondàsom, felhívott a főnök, megfenyegetett és azt mondta, hogy nem mondhatok fel. Azóta letelt a próbaidőm is. Mindennap hányingerrel megyek be, és nem tudom, hogy hogy fogok felmondani legközelebb, hogy tényleg már utána csak a felmondási időmet töltsem. Bár most szóba került a kirúgàsom is, mert összeakaszkodtam egy vén kollégàval, aki már 20 éve a cégnél van(utálja mindenki, engem meg ki akar rugatni).
2021. nov. 5. 12:14
19/28 anonim válasza:
#18 Akkor te egy másik palimadár vagy akit sikerült megfélemlíteni.Olyan nincs hogy nem enged felmondani,próbaidő alatt főleg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!