5 év lemaradás soknak számít egy szakmában?
Figyelt kérdés
Ha valaki 5 évvel később kezdi tanulni az adott szakmát, mint ahogy az megszokott lenne normális esetben például.2021. okt. 19. 21:22
1/6 anonim válasza:
Az miért lenne lemaradás a szakmában? - hiszen ő már tanulná az 5 év új technológiáját is.
2/6 anonim válasza:
Kitalálom: nem 18 évesen tanulsz valamit, hanem 23 évesen, és azt hiszed öreg vagy..? 😑
3/6 A kérdező kommentje:
24 évesen váltottam pályát egy alapszak és egy mesterszak után, igen. És úgy érzem, ez iránt akarok teljesen elköteleződni, csak félek, hogy nem tudhatom már soha annyira a magaménak, mintha elsőre jól döntöttem volna. Nagyon szép szakma, csak mindenhol azt hallom, hogy az öregebbek hátrányban indulnak és sosem lesznek már olyan profik
2021. okt. 19. 23:05
4/6 A kérdező kommentje:
És nem tudom, hogy azzal járnék-e jobban, ha mindenáron próbálnám hasznosítani a másik végzettségeim is és interdiszciplinárisabb területtel foglalkozni vagy nem lesz akkor sem baj, ha olyan területre megyek, ahol csak az utolsó végzettségem értékelhető
2021. okt. 19. 23:07
5/6 anonim válasza:
24 évesen még messze fiatal vagy. Van olyan szakma ahol el tudom képzelni hogy ennyi idő is számít, de nem sok.
6/6 anonim válasza:
Öt évvel később tanulsz szakmát, fiatal felnőttként.
Hátránya: 5 évvel késel a szakmában kezdőként.
Másokhoz képest a gyakorlati tudásban 5 év lemaradásod van.
Viszont van előnye is: elméletben olyat is tanulsz, amit 5 évvel ezelőtt elképzelni is nehéz volt. Ez pedig ellensúlyozhatja a kisebb gyakorlat létét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!