Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mondott már fel neked a...

Mondott már fel neked a munkáltatód?

Figyelt kérdés

Mi volt az indok?

Mi volt az első dolgod?

Mire jöttél rá?

2021. okt. 17. 07:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

1. Munkavégzés hulla részegen.

2. Megírtuk a papírokat, hazamentem, és megittam a maradékot is.

3. Hogy azóta egy sokkal jobb helyen vagyok, és sokkal jobban keresek, és minden rosszban van valami jó.

2021. okt. 17. 07:51
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Mi volt az indok?

Létszámleépítés.

Mi volt az első dolgod?

Ittam egy kávét.

Mire jöttél rá?

Az édes étel finomabb, ha egy kis sót is teszek bele.

2021. okt. 17. 07:57
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

1. Fönökasszonyom, igen. Szerinte nem voltam elég jó. (Semmit nem adott át az elődöm, nem az volt a szakterületem, próbaidőn voltam, addig lépett, amíg tudott, mert nem is akart megtartani, látszott rajta az első pillanattól fogva)

2. A vita és felháborodás után leadtam a rajtam lévő anyagokat.

3. Arra, hogy egy csapat nő csak gerinctelen massza lehet, akik a szemedbe vigyorognak, aztán kibeszélnek a hátad mögött.

2021. okt. 17. 08:17
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Éjszakai karbantartó voltam és olyan hajnali 2-3 körül elrontottam egy bekötést amitől elég sok minden totálkáros lett.

Kirúgás után ittam egy sört.

Arra jöttem rá, hogy ne vállaljak 3-4 műszakot mert hajnali 2 után nem tudok rendesen koncentrálni.

2021. okt. 17. 09:17
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Lejárt a szerződésem és nem hosszabbítottak mert nem túlóráztam orrba-szájba mint a többi birka. Nem nagyon izgatott mert akkor még szülőkkel éltem.
2021. okt. 17. 09:42
 6/13 anonim ***** válasza:
91%
Egyikben sem volt annyi gerinc. Inkább túlhajszoltak, akadályozták a munkámat... aztán meguntam és felmondtam.
2021. okt. 17. 10:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Létszámcsökkentés mert nem volt a nyereséges a cég. Ez kamu volt, mert a főnökasszony rugatott ki aki elkérte a papíromat hogy hagy nézze már meg mit írt bele a vezérigazgató indoknak. Korábban meg hallottam egy telefon beszélgetést rólam, hogy mekkora szarnak tart. Össze is kaptam vele egyszer mert felidegesített. Papíron 8 órát dolgoztam, de mindig több volt, persze 8ra fizettek, szóvá tettem. Sosem kaptam szombatra szabadnapot, mert én fiatal vagyok. Hányingerrel jártam be sírva reggelente dolgozni. Utáltam szívből az egészet. Megkönnyebbültem amikor jött a a papír, hogy elküldtek.

Első dolgom írtam a férjemnek, hogy mi van.

Utolsó napomon boldogan mentem leszámolni.

Rájöttem hogy élemiszer eladó soha a büdös életbe nem szándékozok lenni.

2021. okt. 18. 00:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

- Mi volt az indok?

- Lopási kísérlettel vádoltak, de mivel mindig úgy dolgoztam előtte, hogy a terméket a zsebembe tehettem a kutyát nem érdekelte gyáron belül. Kedves jóakaróm jelentette a főnöknek, hogy a zsebemben van a termék és azzal az ürüggyel szevasz... Meglepő volt, mert ilyet még sehol nem tapasztaltam azelőtt. Gyártósoron természetes volt, hogy elakad a gép leszedem a terméket majd később kidobom a selejtes kukába. Próbaidőn voltam és utáltam a munkát úgyhogy nem kár érte. Fizetésben is egy nagy 0 volt.

Mi volt az első dolgod?

- Céges busszal szépen hazamentem, vacsoráztam és aludtam míg a többiek dolgoztak helyettem is.:D

Mire jöttél rá?

- Arra, hogy mennyire sok a rosszakaró ember az ilyen gyári munkáknál, de gondolom máshol is. Meg arra, hogy milyen apróságok miatt képesek elküldeni az embert. Arra is, hogy mennyire alacsony pénzért voltam még akkor hajlandó dolgozni (nettó 250 ezer/hó) milyen moslék munkakörülmények között. Azóta eltelt 2,5 év a jelenlegi munkahelyemen és nettó 4-500 ezreket vagyok képes havonta hazavinni...

2021. okt. 18. 06:47
 9/13 anonim válasza:

Kedves 8-as!

Mivel foglalkozol?

2021. okt. 19. 04:53
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, 2x. Az egyik ebből egy kabaré. :D

1. A nárcisztikus főnök, akitől már napi szinten gyomorgörcsöm volt, nem voltam szimpatikus. Az ideg már a gyomromra is ráment.. Kifizetni is alig akart egyébként.

Hazajöttem, és óriási megkönnyebbülést éreztem, mivel képtelen voltam magam felmondani. Ez volt az első munkahelyem a szakmámba.

Arra jöttem rá, hogy soha többet KKV/kis cég, vagy nagyon megválogatva: nem vállalok szürke/feketézést. A kis vállalkozások magyar tulajai többször is megpróbáltak visszaélni a "hatalmukkal", a munkaügyi jogaid meg csorbulnak, ráadásul eszméletlenül amatőr 1-2 kis cégvezető.

2. Ez az előző után volt ( jó "sikerszériám volt akkor" :D):

Felvettek közvetítőn x bérrel. Bementem, a kolléganő elkezdett betanítani, azért elejtette egy megjegyzést, hogy "azt hitte a főnök lánya fogja ezt csinálni, de mindegy". 2 órát dolgoztam/tanított be, mikor idejött a felettesem magyarázkodva, hogy ez milyen kellemetlen, de mégsem vesznek fel.. Csak pislogtam, hogy ez most valóban megtörténik-e. :D

Itt sírtam. Mert kezdtem abban a 2 órában megnyugodni, bemutattak 1-2 kollégának, nem volt gyomorgörcsöm, elkezdtem azt érzni, hogy végre, ez talán jó hely lesz..

A fentiekből azt tanultam meg, hogy a.) nem megyek kis cégekhez, b.) ha többen is felmondanak épp előttem/nagy a fluktuáció, az elég erős piros zászló, és nem vállalom el a munkát, akkor sem, ha álom munkának tűnik.

(Utóbbiról sajnos már megfejtkeztem x év után. Nem kellett volna.. ) Lesson learned. :)

2021. okt. 26. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!