Ha be vagyok jelentve négy órás munkaviszonyba, de a munkáltató már hónapok óta nem osztott ki nekem műszakot, nem hívott be dolgozni, viszont fel sem mondott nekem, akkor itt most bérügyileg mi a helyzet? (70N)
Most törvényi szempontból fizetett szabadságon lennék, vagy lógok a levegőben, vagy hogyan képzeljem el a szituációt jogi szempontból?
Felmondani nem akar, mert akkor nem kap támogatást utánam, de behívni meg nem hív be.
Előre is köszönöm a válaszaikat!
Vagy szabadságon vagy, vagy táppénzen, vagy dolgozol. És még fizetés nélküli szabadságon lehetsz. Mást nem ismer a munka törvénykönyve.
Fizetést sem kaptál hónapok óta?
Köszönöm szépen!
Egy héten öt nap, így 80 óra egy hónapban a bejelentett.
Mindettől függetlenül 10-11 órát dolgoztam le naponta, csak azt mondta, hogy azért nem jelent be ennyire, mert nem akar annyit adózni. Ennyi idős fejjel meg másnak úgyse kellenék, jobb, ha elfogadom.
#2-es:
Nem, nem kaptam egy petákot se.
Egy hónapban jár 5 nap szabadság. Ez úgy történt, hogy pont egyik hónapban ezt a szabadságot töltöttem, amikor rátelefonáltam, hogy a következő héten, hogyan leszek beosztva. Mondta, hogy most majd nem kell menni, szól, hogy mikor. Később kérdezgettem, hogy mi van a szabadságpénzzel. Azt mondta arra is, hogy majd. Néhány héttel később le is tagadta, hogy járna. Utána kérdeztem meg kolléganőket a konyhán, akik azt mondták, hogy hazudik, mert igenis jár. Mikor ezzel megkerestem a főnököt, akkor azt mondta, hogy "úgyis kevés pénz, akkor minek adja oda".
Azóta se láttam se a szabadságpénzt arra az öt napra, se mást.
Pert kell indítani ellene az elmaradt béredért. Első körben a munkaügyi békéltető testület hét kell fordulni.
Az adóhivatalnál meg kell kérdezni hogy egyáltalán fizetett-e be bármi járulékot korábban is vagy csak hazudta hogy be van jelentve 4 órába. Nyugdíj mellett a tb-nél nem derül ki az elmaradás.
Ha korábban fizetett járulékot de most már nem fizeti, akkor az a kérdés önnek milyen szerződés van a kezében. Ha van munkaszerződés, és közben kapott az államtól támogatást is ön után, akkor adócsalást követett el ha nem fizette a járulékot és a bért. Első körben megfenyegették, hogy vagy kifizeti a rendes bért visszamenőleg és felmondással amit még kell, vagy az adóhivatalhoz megy. Ha ez nem használ, akkor csak be kell menni az adóhivatal a és mindent elmondani. Hatalmas büntetést szabnak ki rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!